keskiviikko 27. helmikuuta 2013

43. Ihana kevätpäivä

Kylläpä tänään oli ihan keli. Aurinko paistoi jo aamusta ja päivällä oli jo tosi lämmin. Pikku askarteluna korjattiin yhden karsinan seinä, kun sen asukki oli halunnut mennä siitä seinästä ja seinään ruuvatusta filmivanerista läpi...Vaneri siis irti ja alkuperäisestä seinästä vaihdettiin kolme lautaa. Vaneria vähän käännettiin ja laitettiin vielä kumimattoa päälle. Jos se vielä tuhoaa tota karsinaa, niin ulkoruokinta odottaa!

Lasten kanssa tehtiin pulkkamäki etupihan lumivalliin ja hetken ehdin heidän kanssa siinä laskeakin. Kiva, kun on apukäsiä tallissa. On niin luksusta viettää aikaa myös lasten kanssa ilman, että koko ajan pitäisi tehdä jotain muuta.

Tänään tuli taas urakoitua poneja useampi. Ensin menin Minnillä pikaisen läpiratsastuksen. Se oli eilen ollut hieman levoton edestä, joten menin hetken, että olisi parempi illan kouluvalkussa. Poni oli oikein repas ja mukava. Aluksi se oli edestä tosi levoton, mutta tasaantui hyvin. Laukat nousi ja pyöri myös hyvin. Kaikkiaan oikein kiva poni. Peppi loppuverkkasi ponin ja hoiti sen pois samalla, kun vein isännän kanssa uusia heinäpaaleja tarhoihin.

Minnin jälkeen oli Rosen vuoro. Se alkaa selvästi rentoutua myös korkeammassa muodossa. Toki sekin varmasti vaikuttaa, että olen nyt mennyt sillä kolmesti viimeisen kahden viikon aikana. Edellisestä kerrasta oli kuitenkin aika kauan. Tänään poni oli oikein rento ja kuunteli hyvin. Tehtiin taas vähän avoja ravissa. nyt oli jo siinäkin parempi. Treenattiin myös käyntinostoja ja ne meni hienosti. Laukka alkaa lyhentyä varsin paljon  ja pyörii silti. Se on nyt sellaisessa vaiheessa, että kehittyy vauhdilla. Kunto on jo aika hyvä ja voimaakin löytyy. Kentällä kokoamisten jälkeen käytiin vähän pellolla laukkaamassa. Lunta oli sen verran paljon, että ihan hirveitä vauhteja ei päästy ottamaan, mutta vähän sentään päästiin fiilistelemään (jos ne hanget vaikka kohta sulais).

Ihan extempore menin myös Manulla. Ai että se oli työlästä! Kaikki keinot oli kyllä käytössä ennen kuin sain sen uskomaan, että se pystyy ja kykenee kulkemaan pyöreänä, rentona ja niska ylhäällä. Kun lopulta pääsimme yhteisymmärrykseen muodosta ja tahdista, Maukka oli niin väsynyt, ettei kauaa ehditty fiilistellä. Loppuravit eteen-alas meni jo oikein reippaasti ja rennosti. Molemmat, sekä kuski että hevonen oli hiestä märkiä.

Illalla oli ohjelmassa vielä Krissen kouluvalkku Sissin kanssa. Tehtiin siirtymisiä ympyrällä, ympyräuralla ravia-siirtyminen käyntiin ja heti voltti käynnissä-takaisin raviin ympyräuralle tullessa. Sama homma myös laukassa, niin että voltit ravissa. Lisäksi vähän lyhennyksiä ja pidennyksiä ravissa. Sissi oli kohtuu hyvin kuulolla. Alkuun vähän jännittynyt, mutta siirtymisten ja taivutusten myötä rentoutui. Pätkittäin taas oikein hyvä. Tulis nyt vaan jo kisoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti