Entiset

Tällä sivulla esitellään hevosia ja poneja, jotka ovat tavalla tai toisella vaikuttaneet meidän elämään.

Shetlanninponitamma BAHAMA BANANA s. 1990 i Duell e Sonja v.d. Veldkuip
Bani oli ensimmäinen hoitoponini ja se on opettanut  enemmän kuin muut ponit yhteensä. Sen kanssa olen opetellut ratsastusta, ajamista, ohjasajoa, juoksutusta ja näyttelyitä kaiken peruskäsittelyn lisäksi. Bani ei ollut koskaan poni kilteimmästä päästä, mutta sen kanssa on oppinut lukemaan hevosta. Sain touhuta ponin kanssa paljon itsenäisesti ja kokea valtavan paljon erilaisia asioita, joita ponin kanssa voi tehdä. Banin varsan (1997 syntynyt Tahiti Tahti) kanssa pääsin tutustumaan myös varsan käsittelyyn ja opettamiseen.

Shetlanninponiruuna PELLE HERMANNI s.1989 i Maistro v. Dorpzicht e Willy
Herkon kanssa pääsin ensimmäisiä kertoja kunnolla kilpailemaan ja tutustuin ravimaailmaan poniravien kautta. Herkon kanssa tavoitteellinen treenaaminen kunto- ja voimakausineen tuli tutuksi.

Pv-ruuna LEICHTENTRITT s. 1995 i Lentz e Biskaja
Nopsan kanssa pääsin kokeilemaan ensimmäisiä kertoja helppo A-ratoja ja kankien käyttöä. Olen aina sanonut, että mulle ei tule puoliveristä eikä ruunaa, mutta tämän olisin voinut haluta. Nopsa oli ainain silloin luonteeltaan sen verran ovela ja ponimainen, että pidin siitä todella. Sen kanssa valmentauduin Lissun rinnalla koulussa ja esteillä ennen opiskelemaan lähtöä.

Connemaratamma CAILIN O'CASSIOPEIA s. 2001 i Ard Ri Cunga e Aramara Eliza
Lina on Lissun ensimmäinen varsa ajalta, jolloin Lissu oli hoitoponini. Lissun ohella hoidin Linaakin. Olin mukana sisäänratsatamassa Linaa ratsastuksenopettajamme apuna. Linassa oli luonteessa hyvin paljon samaa kuin Minnissä. Se tietää edelleen oman arvonsa eikä anna mitään ilmaiseksi.

Connemararuuna OHANA ANDROMERA s. 2005 i Rockfield Mc Burney e Aramara Eliza
Kaapo on ensimmäinen oma kasvattini. Sen kanssa tehtiin töitä joulukuuhun 2008 asti, jolloin se ruunattiin ja myytiin sisäänratsastettuna ja ajettuna. Poni kyllä palasi jatkokoulutukseen jo 4-v. kesällä, jolloin treenattiin Laatuponikisaan. Siellä Kaapo oli ikäluokkansa kolmas ja paras connemara. Samalle kesälle tuli myös VV3-titteli Vermon poninäyttelystä I-palkinnolla. 5-v kesällä poni tuli taas treeniin ponibreedersiä (2.sija esteillä) ja laatuponikisaa varten.

Connemararuuna OHANA BECKSHAM s. 2006 i Sympahtil Hazy Becks e Aramara Eliza
Taavi on toinen kasvattini ja myyty heti viikon ikäisenä. Taavi asui kuitenkin meidän tallissa 3-v. kevääseen asti, jolloin vaihtoi uudelleen omistajaa.

Connemararuuna BANKS CADEAU s. 2006 i Cocum Thunder Boy e Banks Squares Do-Do
Caddy tuli meille 3-v. keväällä oriina laitumelle ja koulutukseen. Kesän aikana se opetettiin ajolle ja sisäänratsastettiin. Syksyllä esitin ponin laatuponikilpailussa ja poni oli luokkansa paras connemara hurjalla 9,2 hyppypistekeskiarvolla. Poni jäi meille vielä syksyksi ja talveksi tarkoituksena treenata oripäiville. Esitin ponin myös oripäivillä, mutta rakennepisteet eivät riittäneet. Poni ruunattiin meillä ja kesällä laidunnuksen ohessa treenattiin laatuponikisaan. Syksyllä Caddy kävi vajaan kuukauden omistajallaan ja tuli takaisin meille myytäväksi. Meiltä poni lähti perheponiksi Oulun kupeeseen.
Caddy 4-v. kuva: Satu PitkänenConnemaratamma WOOLPACKS SWEETIE PIE s. 2003 i Janus e Bolle Cornett
Snuttenin toin Ruotsista tiineenä Suomeen syksyllä 2007. Silloin tamma oli sisäänratsastettu. Se varsoi tammavarsan kesällä 2008 ja sen jälkeen treenattiin ponin kanssa esteitä ja koulua. Seuratasolla kerättiin useita sijoituksia ja muutama voittokin HeC ja HeB-luokista, myös esteillä 90 cm luokissa saatiin puhtaita ratoja. Aluetasolla ehdittiin saada HeB:stä yli 60% tuloksia. Meillä ollessaan tamma kantakirjattiin 38 pisteellä ja paras näyttelysaavutus oli 2010 Connemarnäyttelyn Supreme Champion. Kesällä 2011 tamma varsoi toisen tammavarsan ja se myytiin poniratsastajalle harrastekaveriksi.

Connemaratamma ROCKFIELD HONESTY s. 2005 i Rockfield McBurney e Hagens Olivia
Nessi tuli meille koulutukseen 4-v. syksyllä. Tähtäimessä oli 5-vuotiaana ikäluokkakilpailut. Hyvin edettiin ja päästiin aluetasolle 90 cm ja HeC-luokkiin 5-v. kauden aikana. Paras tulos kaudelta oli HeC:stä 63% tulos seurakoulukisoista. Seuraavalla kaudella jatkettiin harjoituksia, mutta oman raskauden takia ponin ohjaksiin siirtyi Essi Ponibreedersejä varten. Nessi asui meillä vielä yhden vuoden Essin ylläpitoponina. Essin lähdettyä Saksaan töihin menin ponilla parit kisat, seuraesteillä 80 cm puhtaasti ja 90 cm yhdellä pudotuksella sekä seuratason kenttäkisoissa harrasteluokan hyväksytysti. Meiltä Nessi lähti Jämsään poniratsastajalle ylläpitoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti