perjantai 6. marraskuuta 2015

372. Uusia koteja

Eilen lähti Reino uuteen kotiin. Vaikka kuviot ei mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan ja ponille tulikin ennakoitua suurempi kolo täytettäväksi, uskon, että Reinolle löytyi juuri sopiva lauma. Nuoria ja aktiivisia painikavereita sekä aktiivinen ja paljon nuorten ponipoikien kanssa askarrellut oma ihminen. Mitä muuta voi Ponilapsi toivoa. Aina se on haikeaa näistä omista muruista luopua. Koitan kuitenkin muistuttaa itselleni, että täällä se on vain osa laumaa. Joku muu pystyy usein tarjoamaan vielä enemmän aikaansa ja huomiotaan. Jos haluaa kasvattaa,  näillä resursseilla luopuminenkin on pakollista. Toisaalta mikään ei ole niin palkitsevaa, kuin se että omalla kasvatille löytää juuri oikean ihmisen.

Nyt eletään sen verran epävarmalla pohjalla ja työtilanne on hyvin vaihteleva. Tallissakin on pitkästä aikaa tyhjiä karsinoita eikä kyselyjä juuri ole tullut. Ihan heti en kyllä muista, koska viimeksi olisi näin ollut. Omia poneja ei siis voi pitää ihan valtavaa määrää, varsinkaan kun mitään ratsastuskoulua ei ole tarkoitus pyörittää. Toisaalta pienempi pääluku helpottaa myös tätä kiireisempää jaksoa kouluviikkoineen. Tähän mennessä on kaksi vähemmän, kun Ekku poistui kesällä ja Reinolle löytyi uusi koti. Tosin varsojahan syntyi kaksi, joten tilanne on plus-miinus-nolla.

Olen siis päättänyt, että Kaijalle koitetaan löytää myös uusi koti. Se on ihan superkiva tamma ja sopisi meidän muksuille hyvin tulevaisuuden ratsuksi. Tykkään itsekin mennä sen kanssa valtavasti. Se on selvästi reippaampi kuin siskonsa ja äitinsä. Ainakin helppoihin koululuokkiin kiva peli. Ja kivasti se on hypännytkin. Peppi haluaisi ratsastaa sillä jatkuvasti. Ei ikinä uskoisi sitä 4-vuotiaaksi. Tai no kohtahan se on jo viisi, mutta varsoneena kuitenkin koulutuksessa jäljessä. Luonne on paljon vanhemman. Mutta ei se jalostustamma ole. Connemaraksi sillä on liian vähän luustoa. Eihän sen rakenne ihan surkea ole. Hippokselta on tullut kuitenkin 38 pistettä 1-vuotiaana. Myös luonteessa saisi olla vielä enemmän nopeutta ja terävyyttä. Enemmän kilpaponia. Kaijasta tulee superkiva perheponi, jolla voi harrastaa laadukkaasti ja kisatakin helpoissa luokissa. Varsahan sillä on vielä alla, joten myynti tulee ajankohtaseksi vasta vuoden vaihteen jälkeen. Mutta tuon nyt asiaa jo esille, jos joku juuri tällaista superkilttiä ponia etsii. Kiirettä asialla ei ole ja olisihan se kiva ehtiä sillä joissain kisoissakin käydä.


Pari kuukautta tässä on ainakin vielä aikaa rakentaa sitä eteenpäin. Kovin on vielä voimaton ja epätasainen, mutta edistyy vauhdilla ja tekee hommia mielellään. Jos vaikka ottaisinkin mukaan seuraavaan Annan valkkuun.

Kaijan varsasta Liljastakin on kaupat tekeillä. Asia varmistuu vieroituksen aikaan, joten vielä ehtii mennä jotain pieleen monta kertaa. Ei siitä siis sen enempää.

Lissua olen myös miettinyt koko ajan. Nyt se on taas hyvä ja vauhdikas oma itsensä ilman ontumisia, mutta koska on aika päästää irti. Vähennyspaineita on ja se on tavallaan täysin ylimääräinen, mutta täysin kunnossa. Todennäköisesti jatketaan näin, mutta jos tilanne menee vielä tiukemmaksi, niin kuvioita täytyy miettiä uudelleen.

8 kommenttia:

 1. Bongasin heti, mihin Reino muutti! Ihanaa, se varmasti viihtyy siellä mukavassa hevos- ja ihmisseurassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä mieli jäi mullekin. Varmasti Reino sopii siihen porukkaan luontevasti. Enemmän sieltä taitaa touhuamista löytyä, kun täällä kotosalla ;)

   Poista
 2. Liljasta olisi kiva nähdä tuoreita kuvia. Millaiseksi väritys on muuttunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä Lilja on tasaisen likaisen valkoinen. Värilaikkuja ei juuri ole, vaan ruskeat osat ovat vaalean harmaita. Varsa on siis luonnostaan vähän rusehtavan valkoinen. Lisäksi kurakelit ja pihattoelämä ei saa valkeaa varsaa näyttämään kovin edustavalta. Mutta koitan saada siitä jonkun suht järkevän kuvan näytille, kun sateet lakkaa.

   Poista
 3. Voi että tuo Kaija on sievä ponineiti! Voisin kuvitella että noin kivalla luonteella ja ulkonäöllä varustettu poni löytää pian kodin itselleen, kun sen aika on!
  Ja mukavaa kun Reino löysi itselleen hyvän kodin.
  Tsemppiä pimeneviin marraskuun iltoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaijasta tulee kyllä superkiva perheponi, kun oikea ihminen osuu kohdalle. Onneksi asialla ei ole kiire.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kauppoja ei ole lyöty lukkoon, joten asia ei ole vielä varma, mutta tässä tapauksessa minulta kysyttiin myisinkö sen. Lähes kaikki meidän ponit ovat kyllä kaupan, kun sopiva ihminen löytyy ja hinnasta sovitaan ;)

   Poista