perjantai 19. huhtikuuta 2013

77. Satulan sovitusta

Eilen meillä sitten kävi satula.comin satula-auto. Uutta penkkiä etsivät Bisse ja Glow. Glowlla on ollut nyt käytössä Cliff Barnsby Pony Dressage (16" lev. 4), mutta sen selkä on sen verran kaareva ja leveä, että se ei oikein sovi.  Satula jää edestä vähän ylös, keskeltä paneelit on irti ja taakse tulee turhan paljon painetta. Satula on vähän siis "keula pystyssä" ja kuski istuu liian takana, jolloin paneelit painaa selkään ja lihakseen kehittyy helposti "kuoppa". Edestä puristava satula taas tekee helposti lapojen päälle "extralihasta" ploteiksi. Olen siis mennyt aika paljon ilman satulaa, koska tämä ei ihan sopiva ole. Muut mitä on vähän kokeiltu on Cliff Barnsby Junior Jump (16" lev.5) sekä Pinto (x-wide 16"), mutta ne on molemmat vielä enemmän irti keskeltä selkää ja valuvat lisäksi kaulalle. Täytyykin koittaa ottaa joku päivä havainnollistavat kuvat, näistä vaihtoehdoista ja niiden eroista.

Kun päästiin sovittelussa vauhtiin, niin meinas iskeä epätoivo. Sen verran erikoinen on ponin selkä, että koko kuorma-autollisesta satuloita löytyi yksi, jota aletaan kokeilla myös liikkeessä. Toivottavasti se sopii! Kaaravarunkoiset satulat oli liian kapeita ja leveät oli liian suoria. Suurin osa penkeistä oli luokka "selkään-EI-pois". Vissiin kahta tsekattiin vähän tarkemmin, joista toinen jäi nyt kokeiluun. Nyt siis pruuvataan Passierin Young Champ koulupenkkiä 15,5" ja lev. MW. Huomenna jos ehtis Pepin synttäreiden lomassa vähän testata sitä. Ihme kyllä se ainoa sopiva ei ollut edes auton kallein penkki, vaan ihan kohtuuhintainen käytetty :)

Sissi käyttää useimmiten sitä Barnsbyn Pony Dressagea. Esteillä käytössä on Barnsbyn Pony Club samoilla strategisilla mitoilla. Minnillä on normaalikäytössä tämä samainen estepenkki. Sille taas ei kunnolla sovi Sissin koulusatula, vaan se valuu vähän eteen. Rose ja Tarmo käyttävät Barnsbyn Junior Jumpia. Siinä siis leveys 5 ja istuin 16". Jos nämä sankarit on samaan aikaan liikkeellä, niin toinen käyttää sitten sitä Börjesin Pintoa. Se satula on ollut kyllä niin hintansa arvoinen. Se on toimiut meillä lähes joka ponilla sisäänratsastuksessa. Sopii erittäin hyvin näille tynnyreille. Sitä en kuitenkaan suosi säännöllisemmässä käytössä, koska toppaukset on varsin kovat. Intialaiseksi 108€ maksaneeksi satulaksi ollut kuitenkin ihan super. Lissulle on mallannut nyt viime aikoina myös Pony dressage. Tosin nyt on varmaan jo niin paksu, ettei mahdu siihen. Se sallittakoon tiineelle ja ilman satulaa menen sillä aina itse. Lillillä on tietty oma penkkinsä. Vissiin Hööksin ponisatula. Tuli ponin mukana aikanaan. Ihan nahkainen ok penkki on. Vähän turhan leveä, mutta paksun romaanin ja pienten kuskien kanssa toimii hyvin.

Sissi ja Netta nauttii lämpimistä kevätöistä luukut auki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti