perjantai 26. huhtikuuta 2013

80. Yötöiksi menee...

Nyt on sitten viimeiset kolme päivää venytetty lisäaikaa illasta. Lapset unten maille siinä 20-20.30 ja sen jälkeen ratsastamaan ja iltatalli. Sisälle selviytyy siinä klo 22 kieppeillä. Toisaalta illat on parhaita, varsinkin kun nyt on valoisaa ja lämmintä. Tänäänkin sade lakkasi sopivasti illaksi ja ratsastin vielä kaksi ponia tunnin pidon jälkeen. Nyt olen ollut reipas keskiviikkoisen Krissen kouluvalkun jälkeen ja ratsastanut Sissin jo kolmena päivänä peräkkäin! Se oli taas niin hankala valkussa, säpsyilyä ja sinkoilua. Vissiin oli sitten extra-virtaa, kun nyt on ollut huomattavasti parempi tänään ja eilen. Eilen sain taas vasemman kyljenkin pehmenemään ja ponin toimimaan molempiin suuntiin. Ollaan nyt koitettu vähän treenata 4.5. olevaan aluekouludebyyttiimme. Koivumäessä olisi tarkoitus mennä He B:3 Sissillä ja He C:1 Netalla. Sissi alkaa taas onneksi olla oma itsensä, kun viimeiset pari viikkoa on ollut kuin dynamiitin päällä istuisi. Onneksi kisat oli peruttu...Nyt on taas luottavaisempi fiilis. Ennen Koivumäen koulukisoja käydään vappuhyppelöissä Anisissa. Sissi ja Rose on ilmoitettu mukaan 90 cm luokkaan. Vähän olis tehnyt mieli ilmoittaa Sissi myös 100cm luokkaan, mutta treenit on jäänyt olemattomiin, kun nekin on olleet peruuttuja. Sunnuntaina päästään onneksi taas kotona vähän hyppäämään Anun tunnilla. Kisakausi näyttäisi nyt onneksi käynnistyvän uudelleen.

Tänään saapui kevään ensimmäinen ratsutettava, 3-vuotias suokkiruuna Herra Jii. Pojalla on kävelty selästä, mutta sen pidemmälle ei ole ehditty. Jii pääsi meidän villipetojen laumaan. Tarmo pitää kuria yllä, mutta ihan sopuisasti porukka otti uuden kaverin vastaan. Lenni ja pikkupojat aloittivat samalla kesäkauden jäämällä yöksi ulos. Tarmo jäi vielä sisälle, jotta saadaan ruokittua riittävästi oripäiviä varten. Tarha oli paikoin jo kuivakin, mutta tämän päivän sade kasteli sen taas. Täytyy varmaan ottaa pojat päivällä vähän sisälle nukkumaan. Tarmo joutui tänään illalla vielä töihinkin. Vähän se alkuun koitti vahtia mitä tarhassa tapahtuu, mutta hetken työskentelyn jälkeen kuulo alkoi palautua ja poni rentoutua. Selkäännousun kanssa tehtiin taas vähän töitä, kun ei millään seisoisi aloillaan. Odottelu ei kuulu Tarmon vahvuuksiin...Huomenna sitten alkaa Jiin koulu. Etsitään sopivat kamat ja ainakin juoksutetaan vähän. Jos poika on kiltisti, niin eiköhän selässäkin käydä.

Lennin kanssa täytyy myös ottaa nyt itseään niskasta kiinni ja huomenna laitetaan kärryt perään. Sovittua ohjelmaa on ainoastaan Netan ratsastus, joten pitäisi ehtiä, kun tarttuu toimeen eikä jää koneelle tai Hippoksen pariin. Lenni alkaa viimein näyttää ihan komealta ponilta, joten innolla odotellaan näyttelyihin pääsyä. Poika on edelleen myynnissä, mutta se on saanut nyt viime aikoina niin paljon kehuja, et maltankohan ikinä luopua siitä. Luonne on juuri sitä mistä tykkään ja ulkomuotokin alkaa miellyttää silmää. Täytyy koittaa saada siirrettyä kuvia muistikortilta tälle lainakoneellekin, niin postaukset ei ole niin tylsiä. Otin Lennistä ja reetusta yksi päivä oikein edustuskuviakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti