lauantai 13. huhtikuuta 2013

74. Piristymisen merkkejä

Tänään olin reipas ja ratsastin kaksi ponia läpi tallin siivouksen lisäksi. Pihaton tarhankin sain viimein kokonaan tyhjennettyä talven p*skoista. Nyt siis jatkossa ylläpitosiivousta. Aamusta muistin käydä myös Agrissa hakemassa soijaa ja kauraa. Mukaan tarttui myös turvajalustimen kumeja, kun Peppi oli hukannut Lilliltä toisen.

Netta oli toinen ratsastettavista. Se on mennyt nyt ihan parissa viikossa kovasti eteenpäin. Poni liikkuu reippaasti ja rennosti. Vinouskin on tasoittunut. Tänään tehtiin ihan taivuttelujumppaa ympyröillä, asetusta/taivuttelua sisään ja ulos. Siirtymisissä punkee edelleen vasenta jalkaa vasten, mutta muuten alkaa toimia hienosti myös vaikeampaan kierrokseen. Laukassa oikeassa kierroksessa ulkoasetus teetti eniten töitä, niin mulle kuin ponillekin. Laukka ei meinannut pysyä yllä, kun oli niin työlästä. Pehmeni kuitenkin ja suoristuikin mukavasti. Netta oli oikein hieno poni! Nyt aletaan katsoa kisakalenteria sillä silmällä, josko lähdettäis aluekisoihin treenaamaan breedersiä varten.

Glown kanssa menin myös ja samalla teemalla. Alkuun poni ei meinannut tajuta ulosasettamista lainkaan, vaan koitti kääntyä ja jännittyi. Kun paine pysyi tasaisena, poni rentouti ja kääntyikin ihan hyvin. Laukassa riitti pelkkä suoristus. Glow sai keskiviikkona ekat kenkänsä ja kyllä ravi on nyt tasaisempaa tahdiltaan. En tiedä johtuuko sitten enemmän kengistä, lomasta vai sulasta pohjasta, mutta joka tapauksessa poni on parempi. Laukkakin toimii paremmin ja poni on vähän laihtunutkin. Ensi viikolla tulee vielä satula.comin satula-auto käymään, jos löytyisi vaikka sopiva penkkikin. Glowlle koitetaan myös katsoa jotkut pikkukisat, jotta päästään vähän pyörähtämään kotipihan ulkopuollellakin.

Huhtikuu pysytellään nyt kotosalla ja toivotaan, että Lissu varsoo terveen varsulin. Toivottavasti tämä herpesvirus-tilanne rauhoittuu ja toukokuulta päästäisiin treenaamaan ja kisaamaan kunnolla. Onneksi kenttä on melkein kokonaan sula, joten ensi viikolla päästään aloittamaan hyppytreenit kotonakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti