tiistai 9. huhtikuuta 2013

72. Lisää peruutuksia

Nyt peruuttiin sitten Annan estevalkkukin torstailta. Oma motivaatio sen kun laskee samaa tahtia, kun näitä peruutuksia tulee. Tämäkin päivä kukui siis tarhojen siivouksen merkeissä. Pihatto ja tammojen tarha alkaa olla jo sulia ja siivottavaakaan ei ole enää paljoa. Josko huomenna saisi ainakin tammojen tarhan "valmiiksi". Tässä tarhojen siivouksessa on se huono puoli, kun kiittämättömät ryökäleet teettävät lisähommaa sitä mukaa, kun edelliset saa siivouttua. Mutta kohta kuitenkin talven aikana kertyneet kasat on kerätty pois. Hiekkatarhat alkaa olla siis hiekalla, mutta kenttäkin saisi alkaa sulaa. Voisi hypätä sitten edes kotosalla, kun muut tallit ovat sulkeneet maneesinsa ulkopuolisilta ratsukoilta. Toivotaan, että tilanne rauhoittuu ja pärjätään taas ihan normaalilla varovaisuudella. Kisareissuilla meillä on omat ämpärit mukana, talleihin ei mennä ellei ole ihan pakko eikä vieraita hevosia rapsutella. Jos tallissa on kuumeisia/räkäisiä hevosia, reissuun ei lähdetä. Myös vaatteet on erit, jos käyn eri talleilla.

Tänään pidin kotona tunnin. Laukat jäi vähiin pohjan takia. Minni on taas niin epätasainen edestä, et sen suu täytyy varmaan tsekata. Muutenkin pitäis muistaa huomenna soitella eläinlääkärille, että saadaan rokotukset kuntoon. Savullakin taisi olla rokotus ajankohtainen. Koirien rokotukset ym. sujuu niin näppärästi samalla kun ponitkin hoidetaan. Ei tarvii erikseen maksella mitään klinikkamaksuja. Huomenna on myös kengittäjä tulossa ja Krissen kouluvalkku.  Ehkä tästä taas saadaan motivaatio kohdilleen, kun tapahtuu jotain.

Kauhukseni tajusin, että oripäivien siirto tuo hieman lisätöitä toukokuulle. Siihen on sovittu kolme uutta ratsutettavaa, kaksi sisäänratsastusta ja yksi 4-v. hakemaan vähän rutiinia työskentelyyn ennen laidunkautta. Olin kuvitellut, että Tarmo on siinä lomalla, mutta puoli kuukautta pitäisi senkin kanssa ehtiä treenata. Toivotaan, että hevoset saadaan pian laitumelle, niin hommat helpottuu. Onneksi toukokuun lopulla tulee seuraava työharjoittelija avuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti