lauantai 27. huhtikuuta 2013

81. Sellainen on ponitädin lauantai...

Tänään on taas menty tuli persiin alla koko päivä...

Aamulla lapset normaalisti herättää siinä puoli seitsemän aikaan, viimeistään seiskalta. Tänään niillä oli joku tilapäinen mielenhäiriö, kun saatiin nukkua rauhassa ja sitten kello olikin jo kahdeksan. Onneksi isäntä oli kotona eikä Peppiä tarvinnut laittaa eskariin, joten tehtiin aamutalli kimpassa. Sujuu niin paljon mukavammin. Aamutallissa huomasin, että soijarouhe ja Nutriglow on lopussa ja agri seuraavaksi auki vasta maanantaina...Ei muuta kuin Saloon ja Agriin. Kello siis yhdeksän aamulla, kun lähdin. Aamupalakin jäi väliin. Yleensä halauan nauttia aamupalan ihan rauhassa.

Salo-reissulla kävin myös kaupassa hakemassa lapsille karkkipäivän karkit ja itselle aamupalaksi Kigsize-tuplan. Terveellistä...Samalla vaihtoivat myös fb-kirppiksellä myydyt ratsastushuosut omistajaa. Matkalla vastailin myös p*skan hakijoiden puheluihin. Kotiin päästyäni isäntä lähti töihin ja aloin pukea lapsia ulos. Omien vaatteiden vaihto ja ruokapöydän siivous. Tällä välin Saija oli laittanut Netan valmiiksi ja kävelyttänytkin sen. Treenattiin ponin kanssa taas viikon päästä oleviin kisoihin. Hyvin se taipui myös vasemmalle eikä valunut oikeassa kierroksessa ulos. Itse rataa treenatessa, vähän hyytyy kaarteissa, varsinkin vasemmalle käännyttäessä. Kannukset auttoi kyllä asiaa ja poni pysyi paremmin liikkeessä. Tasaisesti se suorittaa kuviot, mutta vähän saisi olla nopeampi pohkeelle ja edetä tarmokkaammin.

Netan jälkeen otin samantien Minnin käsittelyyn. Se oli tarhassa päikkäreillä pitkin pituuttaan eikä olisi noussut millään...Myös Minnin kanssa treenattaan C:1:stä, joka on tähtäimessä 9.5. seurakoulukisoissa. Nettaan verrattuna se on superherkkä pohkeelle, mutta tänään aika sitkeä edestä. Täytyy koittaa miten toimii nyt esimerkiksi kolmipalalla, kun sudenhampaat on poistettu. Käytössähän on edelleen Happy Mouth-suorakuolain. Annin kanssa toimii hyvin sillä, jolloin tuntuma on vähän vakaampi, vaikka käsi ei olisikaan ihan tasainen. Itse kaipasin ainakin tänään vähän liikkuvampaa kuolainta, jotta poni reagoisi nopeammin myös suustaan. Muuten liikkui oikein tasaisesti ja kivasti. Tuli oikein sellainen olo, että kiva päästä kokeilemaan kisoihin. Laukkakin pyöri kivasti. Minnin ratsastuksen aikana Saija oli ihana ja jakoi päiväheinät kaikille.

Heti perään otettiin Saijan kanssa Lenni tarkoituksena laittaa sille kärryt perään. Mutta eipä mennyt homma kuten elokuvissa. Lenni Lokinpoikanen osoittautui ihan superherkäksi tässäkin asiassa. Aisojen kylkeen osuminen oli ehkä maailmakaikkeuden pelottavin asia. Monta kertaa poni "istui" täysin, vähän keuli tai koitti poistua paikalta. Toistojen kautta saatiin poni seisomaan paikallaan ja aisoja nosteltiin kyljille. Muutama käyntiaskel otettiin myös niin, että aisoja vain kannettiin mukana. Kun se sujui ilman säykyjä, lopetettiin kiitokseksi tältä päivältä. Huomenna koitetaan jatkaa kahden avustajan voimin. Poni yrittää pyörähtää hyvin liukkaasti ympäri, joten kahdelta puolen taluttaessa pysyy paremmin suorana. Ei ole kyllä yksikään aiemmista ajo-opetettavista ollut näin herkkä. Nyt vaan paljon toistoja ja onnistumisia, jotta poni huomaa, ettei kuole aisojen väliin...Lapset siirtyivät sisälle leikkimään Lennin kohdalla.

Lennin jälkeen vuorossa heti perään vielä Glow. Oli hyvä eilen nähdä kuinka se liikkuu ratsastajan alla. Sonja oli sen kanssa mukana tunnilla eilen. Poni toimi kivasti, mutta jatkossa haetaan aktiivisesti matalampaa muotoa, jotta saataisiin selkää ylemmäs. Vähän vakaampi tuntuma, reippaampi tahti ja matalampi muoto. Tänään otin avuksi gramaanit sille. Käytän niitä tosi harvoin, mutta tässä tapauksessa niistä vois olla apua. Toisena vaihtoehtona mietin kumppareita, jotta tosiaan venyttäisi paremmin eteen-alas. Kumpparien kanssa en pääse kuitenkaan itse vaikuttamaan niihin. Jos ponilla meinaa mennä kuppi nurin, niin kumppareilla ei ihan niin vaan saada tilannetta laukaistua. Gramaania pääsee paremmin helppaamaan tilanteen niin vaatiessa. Glow on kuitenkin varsin herkkä edestä ja saattaa suuttua helposti liiasta paineesta. Gramaanit etujalkojen välistä kuolaimen kautta käteen oli siis meidän valinta. Osoittautui ihan hyväksi valinnaksi. Poni tuli matalammas, kun ensin oli hetken koittanut hangoitella vastaan. Tajutessaan idean, poni toimi oikein hienosti ja muoto oli selvästi parempi. Tai ainakin tuntui rennommalta ja sujuvammalta, selästä kun ei ilman peilejä oikein näe, kuinka se kulkee. On vain luotettava tunteeseen.

Glown jälkeen kello oli siinä kolmen kieppeillä. Lapsille siis tekemään ruokaa. Gourmet-kokkina väänsin pikaseen lohikastikkeen ja keitin pastaa. Ruuan jälkeen kello oli vähän vaille neljä, Fanni päikkäreille ja isommat ulos. Pepin ja Nuutin tehtävänä oli vesien jako hevosille. Onneksi letkut on jo sulia, joten vesien jako sujuu helposti vetämällä letkua tarhasta toiseen. Ja mikäs sen mukavampaa lasten mielestä kuin vesileikit :) Samalla hain heinäpaalin traktorilla sisään ja jaoin neljän päiväheinät. Tosin se venyi lähemmäs viittä ennen kuin kaikilla oli eväät edessä. Mä en <3 meidän traktori. Se on niin pelottava ottaa takavetoiseen vehkeeseen takakauhaan yksi 400 kg säilöpaalia kyytiin ja ajaa akselia myöden (no vähän liioiteltu..) mudassa. Keulii, keulii eikä käänny...Ratissa lukee vielä muistutuksena: "Traktorin kaatuessa, pidä kiinni ohjauspyörästä. Älä hyppää!". Turvallinen olo.

Sitten karsinoiden siivousta, loppujen vesien kantoa (letku ei yllä ihan kaikkiin), pihaton ja pihan siistimistä. Puoli viiden kieppeillä tuli Pepille kaveri yökylään ja Essi kävi siinä maastoilemassa tarmon kanssa. Itse jatkoin hommia seiskaan asti. Sitten otin vielä Jiin töihin. Sovitin sille satulaa, Rosen Barnsby oli ok. sitten kun mennään selkään kunnolla, niin tarvii kyllä romaanin alle, ettei ota säkään kiinni, mutta muuten mallasi oikein hyvin. Lissun suitsista sain riittävän isot jätkän päähän. Juoksutin Jiitä vähän sivuohjilla ja tein vähän selkäännousu harjoituksia. Pohjatyö on tehty sen kanssa oikein hyvin. Selkäännousu harjoituksissa seisoi hyvin kauniisti paikallaan ja ihan rentona. Huomenna, jos menisi sitten kunnolla selkään ja lähdettäisiin etenemään. Jonkun kyllä toivoisin varoiksi narun päähän, mutta katsotaan onko ketään sopivasti paikalla.

Kahdeksalta lapsille iltapalaa ja sisällä olevan ydinräjähdyksen siivoilua. Lapset hammaspesun kautta sänkyihinsä, iltasadut ja hetkeksi koneelle odottelemaan villipetojen hiljentymistä. Puoli kymmenen takaisin talliin. Karsinoihin heinät ja kaurat. Vedet laitoin jo aiemmin. Isäntäkin tuli töistä ja hoiti koirat samalla kun otin hevosia sisälle. Vielä pojille tarhaan sekä tammoille pihattoon heinät ja kaurat, jonka jälkeen vähän ennen yhtätoista sisälle. Pepin kaverille iski vielä koti-ikävä, joten hälytettiin hänelle hakija. Sitten koneella ja tv auki. Yöllä näyttäis tulevan ratsastusta kakkoselta, joten se nauhalle ja nyt 00.18 hammaspesun kautta nukkumaan. Tällaista siis meillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti