tiistai 17. toukokuuta 2016

396. Ponitilanne

Aloitetaan nykyhetkeen palailu ponitilanteen päivityksellä ja samalla tulee lyhyesti kerrottua kuulumisetkin jokaisen kohdalla.

Omia on tällä hetkellä enää kuusi (kauhea ponikato siis käynyt...)

Lissu: Vanha mamma porskuttaa edelleen, ikää nyt jo 26-v. Koko talven se on ollut joutilaana varsojen kanssa pihatossa. Oikea takajalka vaivaa edelleen, käynti on ok, mutta ravi ei ole puhdasta. Hyvin se kuitenkin pitää varsoille kuria ja on muuten hyvävointinen. Kesän se saa viettää leppoisasti varsojen kanssa laitumella ja syksyllä on näillä näkymin viimeisten päätösten aika (ellei mitään ihmeparantumista tapahdu). Tänä kesänä ei enää käydä näyttelyissäkään, lihonnutkin se on vähän. Maaliskuussa Lissulle viimein myönnettiin myös jalostusarvokirjain A. Ihan huikea saavutus, kun connemaratammoissa ei ole kuin kourallinen samaan yltänyt.

Lissu helmikuussa
 Lilli: Lilli-poni kääntyi nyt sitten 20-vuotiaaksi. Se on ollut aika vähällä liikutuksella, kun talven aikana muksut ei olleet kovin aktiivisia ratsastajia. Pulkkakeleillä piti pulkkaa tietty vedättää. Laittoman lihava se on ollut koko talven, mutta nyt kelien parannuttua ja iltojen valjettua Peppi on innostunut sitä ahkerammin liikuttamaan ja uskomatonta, mutta totta, Lillilläkin on oma vuokraaja kaksi päivää viikossa. Yhteispeli on vielä hakusessa, mutta toivotaan, että hommat alkaa sujua ja Lillikin pääsisi vielä vaikka vähän kisaradoille. Viime viikonloppuna Lilli kävi Pepin kanssa mätsärissäkin keräämässä yhden punaisen rusetin.

Match Show 14.5.2016
Sissi: Sissi on toiminut alkuvuoden mun kouluratsuna suorittaen kaikki ratsastuksenohjaajan koulukokeet hyväksytysti. Siinä rinnalla Olivia on valmentautunut ja kisannut sen kanssa. He ovat kuuluneet aluevalmennusrenkaaseen ja kisoissa on edetty He A-tasolle. Kansalliset kvaalitkin olisi jo kasassa, mutta niitä mietitään Power Cupin jälkeen. Rusetteja he ovat keränneet muutamia. Huhtikuun alusta Sissi on ollut kokonaan Olivian käytössä ja ylläpito jatkuu näillä näkymin ensi vuoden kisakauden loppuun, jonka jälkeen Sissi on tarkoitus varsottaa.

He B K.N.Special 2. sija 15.5.2016
Rose: Rose on tällä hetkellä meidän tallin ahkerin poni. Sillä on kolme vuokraajaa, joilla kaikilla on kaksi päivää. Rose on toiminut hienosti ja taitaa olla tallin suosituin poni. Siitä on tullut varsinainen luottoratsu. Ainoa ongelma on läpiratsastuksen vähyys. Vuokraajia on kuutena päivänä ja oma aika on varsin kortilla. Herkkä se on edelleen, mutta muoto on taas epätasaisempi ja poni on vinompi. Jostain tarttis raapia aikaa aamupäivien läpiratsastuksiin. Ja aina sitä miettii, kun selässä käy, että "Onpa mulla kiva poni, pitäisi ratsastaa sillä useammin". Kevään tullen myös hyppytreenit on aloitettu ja pikkuhiljaa aletaan katsella kisojakin. Kaikki ratsastajat ovat sen verran kokemattomia, että tällä kaudella rose näyttäytyy vain 1-tasolla pikkuluokissa, mutta katsotaan kuinka tilanne kehittyy. Tänä kesänä Roseakaan ei vielä astuteta, vaan tosiaan vähän olisi tarkoitus kisojakin kiertää välillä.

Tarmo: Tarmon kanssa käytiin tammikuussa yhdet estekisat Ainossa. Nuorten 110 cm, jossa se kielsi ulos. Sen jälkeen haudattiin toistaiseksi oripäivähaaveet ja poni jäi tauolle. Hyppytauko venyi neljään kuukauteen kuskin kiireiden takia. Nyt Anni on taas jatkanut hyppytreenejä ja hyvin kulkee. Yhdet kisat on käyty 2-tasolla, joista 100 cm luokasta 2. sija. Treeneissä menee taas helposti 125-tehtävätkin. Ensi viikonloppuna olis taas kisat vuorossa 110 cm luokassa. Kotioloissa Tarmolla on yksi vuokraaja, joka käy pääosin tunneilla sekä ponikokoinen aikuisratsastaja, joka huolehtii läpiratsastuksista ja perustyöskentelystä sileällä pari kertaa viikossa. Mulle on jäänyt maastoilut aina välillä. Astutuskausikin on aloitettu. Yksi tamma on jo "valmis" ja yksi saapui eilen kiimaa odottelemaan. Tähän mennessä Tarmo on pysynyt hyvässä kunnossakin eikä ole laihtunut vielä lainkaan. Build Up-rehu maistuu sille edelleen.

Kotimäki 7.5.2016 100 cm
Ja viimeisenä omista

Hilla: Hilla-neiti on viettänyt varsan elämää pihatossa. Sitä on käsitelty hyvin säästeliäästi (ei siis ole ehditty tehdä mitään...). Aina Liljan omistajan vierailujen yhteydessä olen harjannut sitä ja sitten varsat on saaneet juosta irti kentällä ja maastossa on talutettu pikkulenkki. Loimitusta on treenattu kurjilla keleillä. Viime viikolla Hillalle tulikin tehotreeni, kun olin ilmoittanut sen mätsäriin. Ikinä ennen mulla ei ole ollut noin hyvin kehittynyttä vuotiasta, joten hinku oli tietty näyttelyihin lähteä. Hillaa kidutettiin siis edellisenä päivänä ensin kuolaimilla (tarhassa päässä muutaman tunnin), pesulla sekä yöllä tallissa. Kidutus jatkui seuraavana päivänä kuljettamisella, kuolaimilla ja vieraalla paikalla (maneesi). Lisäksi neitiä käskettiin vielä ravaamaan ja Lillikin meinasi hävitä välillä. Kaikesta huolimatta Hilla voitti ensin parinsa, sitten luokkansa ja oli lopulta BIS III. Hyvää treeniä ja hyvät arvostelut!

Hilla 1-v. (14.5.2016)
 Vertailuksi iskän kuva, on niissä samaa näköä...

Tarmo 4-v. (kuva: Pirje Paananen/Suomen Hippos)
Nyt välissä unta kaaliin. Jatketaan kun keritään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti