lauantai 7. toukokuuta 2016

394. Aikalisä

Kulunut talvi ja kevät on ollut todella raskas. Oli pakko karsia kaikki ylimääräinen pois ja yrittää selvitä päivästä toiseen. Aina talvet, pimeys ja märkyys on olleet raskaita, mutta tänä vuonna sitä on ollut extra-väsynyt. Koulu vei oman aikansa ja tehtävät stressasivat. Yhden kolme viikkoa makasin sohvan pohjalla flunssassa ja Ratsastettavia oli useampi, kun piti omillakin mennä. Muksujen harrastukset, läksyt ym. vielä päälle. Muutaman kerran saunan jälkeen vaan istuin suihkun lattialla, kun hiusten peseminen olisi ollut liian raskasta.

Mutta hengissä ollaan ja koko ajan helpottaa. Iltojen piteneminen tuntuu tuoneen lisää tunteja vuorokauteen ja kummasti se auttoi aamuheräämisiin, kun ei istunutkaan koneella joka ilta sinne puoleen yöhön-yhteen. Koulu on nyt ohi, kaikki näytöt suorittettu ja tehtävät tehty. Ratsastettavien määrä ei ole vähentynyt, mutta ehkä ne on helpompia. Venlan kanssa voi tehdä mitä vaan ja kisakärpänen on taas puraissut. Noppa on ollut pitkään siivosti ja ollaan päästy jo valmennuksiinkin vähän mukaan. Oskari-poni on tosi simppeli ja eilen 3-v. pikkusuokki jo laukkasi kolmannella ratsastuskerrallaan. Lisäksi tässä on ollut sellaisia lyhyemmän pätkän ratsastettavia.

Kisakausi on täydessä käynnissä ja astutuksetkin alkaneet. Kiirettä pitää vielä tän toukokuun, mutta sitten pitäisi helpottaa, kun saadaan hevosia laitumelle ja ainakin yksi ratsastettava lähtee kotiinsa. Uusia ratsastajia on tullut aika monta ja porukan henki on hyvä. Nyt pitäisikin alkaa miettiä mihin suuntaan tätä hommaa haluaa viedä, jotta ensi talvena ei vetäisi itseään niin loppuun. Nyt hevosmäärää tuli vähennettyä reilusti. Omia on enää kuusi ( ja Possu), niistäkin yksi ylläpidossa ja lisäksi kolmella on vuokraajat.

Monta kertaa olen miettinyt, että tästä pitäisi kirjottaa ja nämä asiat pitäisi saada ylös. Nyt, kun koulutehtävät ei enää paina niskaan, on kiva jatkaa blogin parissa. Ja erityiskiitos kaikille, jotka ovat pitkästä hiljaiselosta huolimatta edelleen tätä blogia käyneet vilkuilemassa. Lähes 80 kävijää oli eiliselläkin tilastojen mukaan.

Nyt olis mahdollista vaikuttaa, mitä aloitetaan tekemisten päivitys tähän päivään. Tässä kuulumisia kuvina:

Noppa helmikuussa

Auto vaihtoon
  
Venlan eka ruusuke

Tarmo oripäivien jälkiverkassa
Peppi ja Possu Power cup-karsinnoissa

Viimeinen kouluviikko
Valmistuminen
Tarmon kisakauden aloitus

Sissi Helsingin messuilla


3 kommenttia:

  1. Tosi kiva kun kirjoitat taas, pelkäsin että olet lopettanut kokonaan. Mua kiinnostaa eniten teidän ihan tavallinen arki ihanien ponien kanssa. Hyvää kevään jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiva lukea kuulumisia, monta kertaa miettinyt miten teillä menee.

    VastaaPoista
  3. Jes, pelkäsin että olet lopettanut ihan täysin. Eniten kiinnostaa minuakin ihan tavallinen arki ponien parissa, ja sitten tulevaisuuden suunnitelmat. Onko Tarmolla jo uusi kuski vai jatkaako Anni sen kanssa? Palaako Rose tällä kaudella kisakentille?

    VastaaPoista