maanantai 2. marraskuuta 2015

370. Lähijakso vol.4

Pari viikkoa sitten oli jälleen "leiriviikko" Ypäjällä. Venla ei päässyt tälle reissulle mukaan lainkaan yskimisen takia, vaan pakkasin Tarmon ja Sissin matkaan. Viikon jännitysmomenttina oli esteopetusharjoitukset, joita panikoin aika lailla...

Maanantaina meillä oli pelkästään koulutunti iltapäivällä. Olin tietty taas aika viime tipassa paikalla, mutta pääsin onneksi jälkimmäiseen ryhmään. Sissi oli tietysti nukkunut joissain läjässä niin, että sillä oli puoli kroppaa ihan laikukas. Karvaa oli ehkä noin metri kruunaamassa meidän siistin ulkoasun. Meidän koulutuntien pitäjä ei ollut nähnyt Sissiä ennen, joten hirvitti mennä pienellä, karvaisella ja todella likaisella ponilla näytille. Vähän ehdin pesasta pahimpia laikkuja pois, joten lika vaihtui märkään poniin. Olin todella yllättynyt, kun Sissi saikin kehuja tunnin lopuksi. Tällä kertaa sain kiinni siitä mitä haettiin ja hyvää tunnettakin löytyi. Sissi tuli tosi kivaksi enkä saanut kovasti haukkuja.

Meidän hevoset asustaa viitos tallissa, joka on nyt muuten tyhjillään. Hevosia saa siis tarhata, vaikka koko päivän. Ihan mahtavaa. Tosin heinää ei saa viedä tarhaan, joten päädyin pitämään ponit puoli päivää pihalla. Ekana päivä Tarmo oli erillään olevassa oreille tarkoitetussa tarhassa, mutta eihän siitä tullut mitään, kun piti vaan jatkuvasti huutaa Sissin perään. Muut päivät ne tarhaili sitten vierekkäin ihan normitarhoissa. Niissä on kuitenkin ihan reilut välit.

Sissi pääsi heti maanantai-illalla klippaukseen. Turkki ei näyttänyt ihan niin pitkältä, mutta kyllä sitä vaan oli. Klipperi meinasi juuttua pepun päälle... Aika paljon tuli kyllä siistimmän näköinen poni. Tarmokin pääsi uusiksi klipattavaksi tiistaina, kun hikoili jo aika paljon. Samalla tuli siistittyä korvakarvatkin. Kovasti suunnittelin, että olisin pessyt kamojakin, mutta johonkin se aika sielläkin tuntuu katoavan. Parina iltana koitin saada tehtyä ihan koulutehtäviäkin.

Sissi urakoi kaikki muut paitsi yhden tunnin. Kaksi ekaa päivää tietysti koulutreeneissä, mutta myös viimeissen päivän hyppelyt, koska Tarmolla oli aluevalkut edessä. Neljä hyppypäivää viikossa on kuitenkin aika paljon. Muutenkaan poni ei ole oma itsensä. Se on vaan kovin vaisu ja löysä ratsastaa. Edes maastossa ei oikein innostunut. Sissi taas oli aivan innoissaan, kun pääsi vähän hyppäämään. Hypättiin ihan pientä (max 80 cm) ja aika vähän. Poni oli kuitenkin ihan super eikä aristellut hyppäämistä lainkaan. Kaikki ponnistuspaikat osui eikä tullut yhtään pikkuaskelta. Se lähti rohkeasti kauempaakin. Kaikki välitkin meni tosi helpolla, vaikka ne hevosille olikin.

Keskiviikkona aamulla mulla oli paniikkia nostattanut esteopetusharjoitus. Mun aiheena oli laukka-askeleen sääteleminen. Onneksi aihe on tuttuakin tutumpi. Näitä tehtäviä olen teettänyt paljon. Tiistaina saatiin seurata jo useampi harjoitus, joten olo oli omalla vuorolla paljon luottavaisempi. Puolen tunnin aika meinasi väkisin jäädä lyhyeksi. Olin yllättynyt, että olo oli varsin kotoisa, vaikka yleisössä istui kymmenen arvostelijaa ja ratsukot olivat täysin vieraita. Mutta se meni hyvin ja tulen ehkä selviämään niistä varsinaisista näytöistäkin hengissä. Sain myös suoritettua hyväksytysti kuljettajan pätevyystutkinnon. Ensi jaksolla onkin vuorossa ensimmäinen estenäyttö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti