maanantai 11. helmikuuta 2013

29. Ehkä tästä tulee sittenkin jotain...

Jee tälle blogille on jo kaksi lukijaa! Tosin käyntejä on se 40-50 päivässä ja tässä vajaassa kahdessa kuukaudessa jo yli 1700. En mä ehkä ihan puuta heinää ole kirjoittanut ;)

Tänään on ollut taas sen luokan hulina-päivä, että toivottavasti meno vähän rauhottuisi. Aamutallin jälkeen piti heittää meidän neiti 6-v. pysäkille, josta taksi hakee eskariin. Pikaisesti aamupalalle itsekin ja sitten asioiden hoitoa kaupungilla. Ensin sain ajeluttaa traikkua pitkin keskustaa, kun isäntä oli tietysti vienyt pankiikorttini mukaan töihin, kun kävi sillä eilen tankkaamassa. Maasturi-traileri-yhdistelmälle on niin helppo löytää parkkipaikkaakin keskustasta, jossa jokainen tyhjä tila on täynnä lunta...Kortin saatuani suuntasin Agriin. Sieltä mukaan tarttui valkosipulia Lissulle, kun on vähän yskinyt (ja nyt muistin, että en edes antanut sitä sille...), vihdoin ne tilaamani muovijalustimet, kuivashampoo (Sissi on toooosi p*skanen, eikä sitä kehtaa viedä mihinkään valkkuun/kisoihin ton näköisenä) ja työhanskat. Agrista suuntana Terra, koska eräs nimeltämainitsematon yksäri yrittää väkisin tehdä uutta uloskäyntiä karsinansa taka- ja sivuseinään...Sieltä siis mukaan pari levyä filmivaneria ja ruuvejä niiden kiinnitystä varten.

Kotona odotti karsinoiden siivous. Se tosin jäi vähän kesken, kun tuli päiväheinäaika ja Outi tarttuikin talikon varteen (ISO kiitos siitä!). Raahasin ponskeille vedet tarhoihin (niitä on seisemän kappaletta, 2 ämpäriä/tarha) ja sitten pitikin taas hakea Peppi pysäkiltä. Samalla reissulla haettiin päivän ravitseva ateria, pizzaa paikallisesta. Syönnin ohessa soviteltiin mun tulevaa kisatakkia Outin kanssa. Siitä tulee niin hieno.

Seuraava ohjelmanumero olikin maastolenkki. Glow, Minni, Lilli ja Aatu reissussa. Kaikki ponit meni erittäin hienosti ja reippaasti. Lumilaukkailu on vaan ihan parasta talvessa, vielä parempaa hyvässä seurassa. Lillikin paineli aivan innoissaan, Pepin mielestä välillä liiankin, vaikkei mitään ongelmia ollutkaan. Neidillä on vissiin taas joku hysteriakausi menossa ratsastuksessa, kun poni ei saisi tehdä yhtään mitään. Onneksi loppua kohti Peppikin rentoui ja antoi Lillinkin vähän mennä. Glow oli ihan superhieno. Se kulki oikein rennosti ja kiltisti kaikissa askellajeissa. Itsekin keskityin enemmän Peppiin ja Lilliin kuin Glowhun.

Illalla vielä lähdettiin Sissin ja Rossen kanssa Lietoon Ratulle Annan estevalkkuun. Kerrankin oltiin ajoissa paikalla ja ehdin vähän työstää Sissiä verrytellessä. Se ei kyllä ollut ihan parhaimmillaan, vaan jännittynyt ja sätky. Kun vielä itsenäisen verkan jälkeen taivuteltiin volteilla ja tehtiin väistöjä+siirtymisiä Annan ohjauksessa, niin alkoi poni viimein toimia. Hypyissä olikin jo tosi hyvä. Oli suhteutettuja, sarjaa, suoraa ja kaarevaa. Hienost poni suoriutuu, kun ei lähde tuuppaamaan. Nyt se eteni hyvin, mutta tuli myös takaisin. Itsekin oikein yllätyin kuinka hyvin poni vastasi pidätteisiin ja sitten iskikin paniikki käyttää jalkaa, ettei jää pohkeen taakse. Ehkä tämäkin täti vielä oppii ratsastamaan, kun alla on poni, joka ei vaan otakaan ohjia omiin käsiin ja rynni päättömästi esteelle. Työtä se tuntuu vaativan, mutta pari viime kertaa on tuonut jotain oivalluksia tullessaan. Lopussa poni taas vaan liiteli kevyesti 90-100 cm esteitä eikä tuntunut yhtään "pahalta". Kapasiteetti sillä ei ainakaan ihan heti tunnu loppuvan. Säkäkorkeus on kuitenkin vain 139,5cm.

Myös Rose oli aivan supertaitava. Sille hyppääminen on niin helppoa. Ei ikinä uskoisi, että se kääntyi vasta 5-v. kun katsoo sen etenemistä esteillä. Annakin kehuu sitä aina kovasti, kun poni tekee kaiken juuri niin kuin pitääkin. Etenee, mutta ei rynni. On varovainen, mutta ei kyttää. Varasin nyt paikankin Piia Pantsun estetreeneihin, kun tulee kesäkuussa Saloon. Katsotaan sitten lähteekö Sissi vai Rose, vai jopa molemmat ;) Vähän (tai sii paljon) tekisi mieli lähteä Piian valkkuihin myös Aulangolle, mutta isäntä ei ole kovin mielissään kahden päivän talli- ja lastenhoitovuorosta kotona. Milläköhän mä sen lahjoisin...

Peppi 6-v. ja Lilli 16v. peltolaukkaa joulukuussa 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti