sunnuntai 10. helmikuuta 2013

28. Maastoilua

Tänään oltiin isännän kanssa reippaita ja siivottiin talli heti aamusta ennen aamupäivän tuntia. Rose oli Outin kanssa taas mukana tunnilla ja siitä on kyllä tullut jo niin hieno. Poni muuttuu tässä vaiheessa lyhyessä ajassa valtavan paljon. Pientä terävyyttä kaivataan vielä ja voimaa taakse, muoto alkaa olla jo aika tasainen, mutta kyllästyessään/hermostuessaan alkaa nyppiä päätään.

Tunnin pidon jälkeen lähdettiin Sissin kanssa Annin ja Minnin vetoavuksi maastoon. Tehtiin kunnon laukkalenkki. Pitkää pätkää suht rauhallisessa temmossa. En kyllä tiedä kummat oli enemmän puhki, ponit vai ratsastajat. Vissiin treeniä tarvitsee itse kukin...Sissi oli taas alkulenkistä aika jännittynyt, mutta väsymisen myötä rentoutui niin, että päästiin ravamaan ihan löysällä ohjalla lopuksi. Ponille ei kuitenkaan tullut edes hiki, mulle tuli kyllä. Minnikin oli oikein reipas, mutta hankitreenipätkän se olisi halunnut jättää väliin...Pikkasen jouduin avustamaan suupielestä, mutta sen jälkeen tuli taas reipaasti. Sillekään ei tullut edes kuuma.

Myöhemmin kävin tekemässä ohjasajolenkin maastossa Glown kanssa. Se kun ei ole suostunut edes poistumaan kentältä ratsain ilman kaverihevosta, niin päätin kokeilla ohjasajaen. Silloin on kuitenkin helpompi saada se eteenpäin, jos alkaa kytätä tai jumittaa. Poni lähti kuitenkin varsin reippaasti pihasta, naapurissa vähän kyttäsi, mutta meni kun pyydettiin. Se meni niin rennosti ja luottavaisesti, niin tiellä kuin metsässäkin. Yhden kerran koitti kääntyä ympäri, kun vastassa oli pelottavia tukkikasoja. Eiköhän ensi kerralla päästä lenkille ratsainkin ilman kaveria. Niin kiltisti poni toimi.

Vielä yksi lenkki. Ohjasajoa Lennin kanssa. Peppi lähti Lillillä mukaan ilman sastulaa ja isännänkin sain ylipuhuttua lenkittämään koirat samalle reissulle. Oikea perheretki siis ;) Pihasta lähtö tuotti hieman ongelmia, mutta sen jälkeen Lenni toimi kuin ihmisen mieli. Olin itsekin ihan yllättynyt kuinka hyvin poni meni. Odotti, kun Lilli jäi jälkeen ja eteni siivosti kun pyydettiin. Lennistä tulee hyvä ajoponi, kun vähän vielä treenataan.

Huomenna on sitten ohjelmassa Annan estevalkku Ratulla Sissin ja Rosen kanssa.

Tässä vielä kuvat Rosesta ennen (huhtikuu 2012) ja jälkeen (tammikuu 2013)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti