perjantai 8. helmikuuta 2013

26. Estevalmennus

Eilinen päivä meni taas aivan harakoille. Sairastelevat lapset ja isännän metsätysreissu sekä yövuoro rajoitti hommat vain pakollisiin. Kiikalassa kävin läpiratsastamassa Wiskon ja pitämässä tunnin. Kiitos sille, joka keksi kannettavan DVD-soittimen. Lapset on helppo ottaa tuntien pitoon mukaan, kun viihtyvät autossa odottamassa ;)

Tänään oli taas vähän tehokkaampi päivä. Aamusta kävi kengittäjä. Lissultakin otettiin nyt kengät pois, kun ei käytössäkään ole. Se mitä mennään, mennään kelien ehdoilla. eikä siihen varsomiseenkaan enää kauaa mene. Myös Rose sai jälleen kerran toisen etukenkänsä kiinni. Se pudottaa niitä kyllä ihan urakalla, onneksi kavio on kestävä ja vahva. Ei ole lohkeillut/repeillyt vaikka kengät onkin vähän väliä irti...

Tallin siivouksen jälkeen ratsastin Glowlla kentällä. Se toimi oikein hienosti. Ei yhtään jumitusta ja molemmat laukatkin nousi hienosti. Päästiin kiertämään uraa pitkinkin molempiin suuntiin. hyvin auttoi ohjasajoharjoitukset. Täytyy käyttää sitä vaan useammin. Varsin hieno poni siis! Tarttis vaan pikkuhiljaa lisätä liikuntaa, jotta maha pienenisi. Kentällä pyörimistä ponin keskittymiskyky ei vaan vielä juuri pidempiä pätkiä jaksa eli maastoon pitäisi päästä useammin. Kaverin saaminen ei vaan aina onnistu, mutta jos parin ohjasajolenkin jälkeen pääsisi sitten yksinkin lähtemään pihasta.

Myös Minnin kanssa ehdin tehdä pikaratsastuksen. Poni oli onneksi niin hyvä, ettei juuri pidempää treeniä tarvinnutkaan. Menin hackamorella ja poni oli niin rento ja reipas! Ravissa venytti hyvin eteen-alas ja liikkui melkein liian reippaasti. Oikealle ei oikein haluaisi taipua, mut vähän aikaa, kun jumpattiin, niin sekin alkoi antaa myöden. Laukassa suoristeltiin vähän ulkoasetuksilla ja laukkakin säilyi ja pyöri hyvin. Laukkaa pääsi lyhentämäänkin aika kivasti. Ei se poni ihan hirveän kipeä siis voi olla, kun toimii näin mukavasti.

Päivän kohokohta oli tietenkin Annan estevalmennus. Menin ensimmäsitä kertaa Tarmolla kokeilemaan kuinka poika toimii. Selästä käsin pojalla ei ole menty vielä edes puomeja. Aluksi ne ihmetyttikin, mutta pari kertaa kun oltiin kävelty maapuomien yli, ne sujui ilman ihmettelyä kaikissa askellajeissa. Ekoille esteillekin huomasi ponilla olevan omaakin imua. Mielellään se hyppäsi ja tarvittaessa lähti kaukaakin, ei mitää varmistusaskelia tms. Rohkea poika. Lopussa mentiin vielä kuuden esteen rata (n. 50 cm) ihan laukassa. Siinä huomasi, että vähän alkoi väsymys painaa ja lähestymisissä kiemurteli, mutta ohi ei mennyt hypyt oli sujuvia. Poni sai paljon kehuja! Siitä tulee hyvä, täytyy vaan malttaa, ettei tehdä liikaa liian pian. Kaikki on vaan ollut sen kanssa niin helppoa tähän asti. Matkakin meni hienosti Lelun kanssa samassa kopissa eikä uusi paikka/vieraat hevoset aiheuttaneet mitään kevätjuhlaliikkeitä. Kyllä sai olla omastaa ylpeä!

Tässä tehtävät.
1. Ensin pitkät sivut maapuomisarjoina ravissa, puomien jälkeen käyntiin siirtyminen ja päädyissä laukkaympyrät (katsomopäässä korotetun puomin yli).
2. Sin.-valk. ristikko ravissa ja suoraan pun. valk. pysty
3. Sininen ristikko, hunosti näkyvä monivärinen pysty, punavalk. pysty takaisin päin ja sinivalkoinen ristikko.
4. Vihreä-kelt. rsitikko (muuri) ja sinipunainen okseri
5. Rata: Sininen ristikko, punainen pysty, kirjava pysty, sininen ristikko, sininen okseri ja keltainen ristikko.

Okserille tulossa, maneesilaatu... :( ei kunnollisia kuvia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti