tiistai 19. helmikuuta 2013

36. Reipasta nuorisoa

Tänään tuli askarreltua lähes kaikkien ponien kanssa. Aamusta aloiteltiin kengittäjän kanssa. Vuorossa oli Rose ja vuolut. Kaikki poni toli oikein siivosti. Varsinkin Kake käyttäytyi kuin pieni enkeli, niin kiltisti pikkumies piti jalkansa ylhäällä. Lennikin antoi vuolla ihan nätisti, vaikka vähän piti loikkia. Se ei onneksi yritä loikkiessaan vetää jalkaa pois, vaan lähinnä hakee tasapainoa. Melkein kiltii siis ;)

Minni pääsi tänään Meten testiin. Poni meni kivasti ja suukin alkaa toimia tasaisemmin. Laukassa vauhtia oli jo ylimääräistäkin ja muutama pukkikin tuli, kun raippa jäi vähän kutittamaan takaosaa. Parasta oli kuitenkin, että poni liikkui ennemmin eteenpäin kuin jäi jumittamaan. Lopuksi menin itse hetken vielä. Vähän ravia ja laukat molempiin suuntiin. Hienosti poni toimi. Ehkä se alkaa oikeasti mennä parempaan suuntaan. Ensi viikolla mennään kokeilemaan taas hyppäämistä.

Glowlla oli maastopäivä vuorossa. Ei saatu ketään kaveriksi, joten päätin lähteä kokeilemaan kuinka toimii yksin. Pihasta lähdössä oli vähän ongelmia, mutta hetken keskustelun jälkeen päästiin liikkeelle. Nyt ei edes koitettu mennä naapurin pihan läpi, vaan mentiin suoraan metsään. Poluilla Glow kulki varsin rennosti, mutta tiellä jännittyi. Vähän ravattiin teillä, mutta joku ryökäle oli mennyt auraamaan meidän laukkapätkät eikä uskallettu laukata, kun poni vähän lipsui ilman kenkiä. Vähän päästii metsäpoluilla ottamaan laukkaakin lopulta. Reissun jännittävin kohta oli maastossa vastaan tullut ratsukko. Sitä ihmeteltiin pitkään. Kotiin tullessa naapurin piha myös pelotti, mutta saatiin sopivasti vetoapua yhdeltä mun tunnille tulossa olevalta ratsukolta. Koko lenkki siis selvittiin ilman jalkautumisia.

Välissä pidin tunnin kotona ja sen jälkeen ratsastin vielä Sissin ja Tarmon. Sissi oli varsin rento ja meninkin vain puolisen tuntia, askellajit läpi. Poni venytti hyvin eteen-alas, oli rento ja taipuisa sekä hyvin avuilla. Toivottavasti se olisi edes osittain samanlainen huomenna Krissen valkussa. Tarmolla menin myös lähinnä askellajit läpi. Vähän koitin hakea sitäkin korkeampaan muotoon, mutta vielä ei oikein jaksa kantaa itseään kovin pitkään. Oikealle ei taaskaan olisi halunnut asettua rehellisesti, kääntää kyllä korvat ja kaulan, mutta turpa jää ulos. Sitä kotin myös työstää vähän enemmän käynnissä ja ravissa. Kokonaisuutena poni oli oikein mukava. Nyt vaan lisää treeniä, jotta saa voimaa. Oripäiville on vielä kaksi kuukautta aikaa treenata. Ilmoittautua tarttis tämän viikon aikana...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti