sunnuntai 24. helmikuuta 2013

40. Treenipäivä

Tänään oli hikitreeniä x3, siis ratsain. Lisäksi karsinoita siivotessa ja turvekasaa esiin kaivaessa sai mukavasti hien pintaan. Mutta siis poneihin.

Ensin ratsastin läpi yhden yksärin aamusta. Pieni kulttuurishokki oli siirtyä istumaan puoli metriä normaalia ylemmäs. Kaulaakin oli melkeen metri enemmän edessä kuin normaalisti. Kaikesta huolimatta jäi sellainen olo, että ehkä ihan vähän jotain osaakin tehdä. Pystyin jopa istumaan harjotusravissa, mikä ei ole ihan itsestään selvää, kun alla ei olekaan poni. Joka tapauksessa Sohvi oli kiva ja homma toimi.

Päivällä menin Sissillä. Suunnitelmissa oli taas kokeilla vähän kankia ja treenata vastalaukkoja. Peppi oli luvannut tulla kuvaamaankin. Homma meinasi kaatua heti alkukäyntien jälkeen, kun lapset väsyivät ulkoiluun täysin. Isommilla oli täysi sota päällä, Fanni kulki Sissin perässä ja huusi kurkku suorana. Samaan saumaan isommat oli lähdössä elokuviin tätinsä kanssa. Oma pää oli jo ihan räjähdyspisteessä, mikä ei auta Sissin kanssa yhtään. Ponikin oli kuin lentoon lähdössä. No ei muuta kuin alas selästä, poni käytävälle ja viemään Fanni nukkumaan. Uuden aloituksen jälkeen ratsastus sujui huomattavasti paremmin. Sissin kanssa työskentelystä ei tule yhtään mitään, jos ei pysty keskittymään tai on vähänkin kireä itse. Tehtiin avoja ja voltteja sekä väistöjä ravissa. Haettiin vain tasaisuutta ja rehellistä taivutusta. Kun poni malttoi rentoutua, se toimi oikein kivasti. Laukassa päästiin treenaamaan myös vastalaukkoja. Oikeassa laukassa oli kyllä koko ajan sen olinen, että vaihtaa hetkenä minä hyvänsä (ja vaihtoikin pari kertaa). Muuten paketti pysyi hyvin kasassa ja poni odotti eikä lähtenyt kiitämään mihinkään. Kuvauksetkin pelasti Laura, joka räpsi hetken meitä. Ei mennyt aurinkoinen keli ihan hukkaan :)

Käytin Fannin päikkärien jatkumisen vielä hyväksi ja ratsastin myös Rosen. Sillä meni pikkasen meloni nenukkiin, kun piti taas kulkea ryhdissä ja vähän kootumpana kuin mihin Arvon Neiti on tottunut. Meno oli siis aika jännittynyttä. Pätkittäin muoto ja tahti oli kuitenkin oikein hyviä. Aika nopeasti se väsyy tässä muodossa, mutta eipä se kehitykään, jos ei yhtään mennä mukavuusalueelta pois. Tehtiin Rosen kanssa myös vähän avoja ravissa. Vasemmassa kierroksessa sekääntää vain korvat sisälle ja turpa jää ulos. Etuosaakaan se ei toisi uran sisäpuolelle, vaan kääntäisi pelkästään kaulaa. Useamman toiston jälkeen sekin alkoi sujua ja ravikin pysyi paremmin pohkeen edessä. Laukassa poni oli superhieno! Nostot tuli kuin napista ihan käynnistä ja laukka pysyi lyhyenä ja poni ryhdissä. Aika paljon sitä joutuu vielä auttamaan jalalla, mutta pikkuhiljaa saadaan painoa enemmän takajaloille. Loppuraveissa oli oikein hyvä ja venytti kunnolla eteen-alas. Ens kerralla koitankin saada jonkun kuvaamaan, kun menen Rosen kanssa.

Vastalaukkaa  
Normilaukkaa
Loppuverkkaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti