perjantai 1. maaliskuuta 2013

44. Hankijumppaa

Eilen painin illalla taas Connemarayhdistyksen vuosikokouksen papereiden kanssa niin kauan, että ketutus vaati nukkumaan menemistä...Että mä vihaan paperihommia...Ja varsinkin, kun huomaat viime metreillä (ja aivan liian myöhään) mitä kaikkea on hoitamatta. No se on myöhäistä nyt itkeä ja virheistä täytyy vain ottaa opiksi. Se ei ole tyhmä, joka tekee virheitä, vaan se joka ei opi niistä! Vielä tässä olisi vuosi aikaa mokailla ja yrittää ottaa niistä opiksi. Toivottavasti ymmärrystä riittää...

Eilen ehdin myös ratsastaa pari ponia ja pitää tuntia. Ensin kävin Sissin kanssa maastoilemassa ilman satulaa. Kierreltiin metsäpolkuja ihan kävellen. Poni oli koko ajan vähän skarppina ja kyttäili olemattomia (siis mun mielestä, hänelle ne saattoi olla hyvinkin todellisia). Välillä koitti kääntyä ympärikin. Ihan viimemetreillä ihan tutussa paikassa kyttäsi jotain hangesta pilkottavia risuja ja hyppäsi sivuloikalla metsään. No kuskihan siinä kierähti hankeen...Onneksi oli pehmeä pohja ja hiljainen vauhti, ohjatkin pysyi kädessä. Sissi oli kyllä vähän järkyttynyt tapahtumasta. Monta kertaa olen meinannut sieltä tulla alas ja nyt se tapahtui. Jonkun kinoksen päältä pääsin takaisin selkää ja matka jatkui kotiin.

Tunnillakin saatiin vähän äksöniä, kun meidän talon  katolta tuli lunta alas... Yksi pudonnut kuski ja yksi roikkui kaulalla. Peppi pysyi onneksi hyvin kyydissä, vaikka oli ilman satulaa Lillin kanssa mukana. Pepille on tullut taas valtavasti lisää rohkeutta ja nytkin laukka sujuu ilman mitään ongelmia ilman satulaakin.

Illan lopuksi menin vielä Tarmon kanssa. Treenattiin vähän siirtymisiä kaikkien askellajien välillä. Tehtiin myös samaa voltti/ympyräharjoitusta kuin Krissen valkussa. Käynnin ja ravin välillä homma toimi hyvin, mutta Ravin ja laukan välillä huomaa hyvin poni raakuuden. Se ei vaan pysty pitämään vielä tasapainoa ja tahtia. Lisäksi vähän kuumuu nostoissa, jolloin ravikin jännittyy kovasti. Hyviä nostoja saatiin kuitenkin, vaikka ravivoltit ei ihan priimoja olleetkaan. Harjoitukset siis jatkuu tiivistahtisina oripäiville asti, jotta poni esiintyisi mahdollisimman hyvin edukseen siellä myös ratsain.

Tänään tuli ratsastettua kuusi ponia läpi. Aamusta oli ensin Netan vuoro. Se oli selvästi rennompi viime kertaan verrattuna ja liikkui paremmin eteen, mutta vinompi se kyllä oli. Takaosa kulki koko ajan aavistuksen oikealla ja suoristus tuotti tuskaa molemmille. Tuli kuuma! Tehtiin taas samaa voltti-treeniä. Teki kyllä Netalle hyvää. Nostot sujui hienosti. Lisää nyt jumppaa, jotta oikea kylki lähtisi vähän venymään.

Seuraavana oli Glow. Tehtin ensin kentällä väistöharjoituksia. Aiemmin ei olla tehtykään niitä, mutta nopeaan poni oppi ja muutamia kunnollisiakin väistöaskelia saatin molempiin suuntiin. Glow on vaan niin hirveän herkkä edestä, että saa olla tarkkana, ettei jää yhtään vetämään. Toisaalta se kyllä huomauttaa heti eli vahongossa ei voi jäädä suusta kiinni. Istunnalla kun sai pidätteet läpi, niin väistöstäkin tuli paljon rennompaa. Vähän vielä ravailtiin kentällä. Tahti ja muoto tasoittuu koko ajan, mutta nyt poni jäi vähän pohkeen taakse. Laukkaamaan mentiin pellolle, kun kenttä alkaa olla vähän liukas kengättömälle useamman päivän plussakelien jälkeen. Tällä kertaa päästiin pellolla ilman talutusta ja vain kahdesti jouduttiin neuvottelemaan etenemisestä (tallin päädyssä, kun olisi uudelleen pitänyt lähteä rämpimään pois päin). Selvästi luottoa alkaa olla enemmän. reippaasti poni laukkasi molempiin suuntiin, vaikka pohja oli varsin raskas. Hyödynnetään nyt viime hetket talvesta treenaamalla hangessa. Lopuksi vielä kevenneltiin hetki kentällä.

Sitten vuorossa oli Minni. Tein sille nyt pikkuristikonkin kentälle. Ensin työstettiin ravia ja käyntiä ympyröillä ja siirtymisillä. Hienosti poni kuunteli ja liikkui reippaasti hyvässä ryhdissä. Tultiin ristikko pari kertaa ravissa molemmista suunnista eikä mitään jarruttamista ollut havaittavissa. Sama laukassa, poni eteni reippaasti ja ahkerasti. Edelleen ristikkokin sujui ongelmitta. Nostin ristikon vielä noin 60 cm pystyksi ja tulin sen kerran molemmista suunnista laukassa. Minni oikein innostui! Imi hyvin esteelle ja hyppäsi jopa vähän kaukaa. Ja ihan korvat pystyssä :) Onkohan syy kieltoihin paikassa? Jos se yhdistää maneesit siihen ikävään hyppykokemukseen joulukuulta...Täytyy varmaan mennä vaikka ensi viikolla itsenäisesti vähän maneesille. Onnistuneen hyppyharjoituksen jälkeen Minnikin pääsi vähän pellolle laukkaamaan ja innokkaasti se laukkasikin. Loppukävelyt suoritettiin metsäpolulla.

Kotona viimeinen ratsastettava tälle päivälle oli Tarmo. Menin vain kevyesti kentällä siirtymisiä taas treenaten ja sen jälkeen suunnattiin Tarmonkin kanssa pellolle. Kaikista päivän ratsuista se eteni suoraviivaisimmin ja reippaimmin. Intoa oli sen verran, että tehtiin pari extralenkkiä pellon ympäri, jotta suurin puhti saataisiin purettua. Onneksi se virta ei ole (ainakaan vielä) ilmennyt minään häiriönä tai sikailuna. Olen nyt syöttänyt sitä aika paljon enemmän kuin aiemmin, jotta saisi vähän lisää massaa ja muutenkin pysyisi paremmassa kunnossa kun kevättä ja kiimoja kohti mennään.

Illalla urakoin vielä Kiikalassa Wiskon ja Tajun. Kumpikin toimi kivasti ja jäi hyvä fiilis. Sieltä vielä tankille ja valmistautumaan huomiseen Lahden reissuun.

Kuvia vielä Äidin pikkuesteratsastajasta tältä päivältä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti