perjantai 29. maaliskuuta 2013

65. Koulukisat

Eilen askaretelin Sissille irronneen etukengän takaisin. Se olikin hieman helpommin sanottu kuin tehty. Kavioon oli jäänyt melkein kaikki naulat enkä saanut niitä millään pois. Melkeen käytin kaikki meidän kengitysnaulat, kun aina osuin niihin katkenneisiin. No kenkä on jalassa ja poni ei onnu, joten eiköhän tällä pärjätä seuraavaan kengitykseen asti. Aikaa meni kyllä niin paljon, että ratsastukset jäi väliin. Glown kanssa ehdittiin tehdä maastoköpöttely ja Tarmon menin jo aamusta.

Tänään oli ohjelmassa seurakoulukisat Teerisalossa. Meiltä mukana olivat mä+Tarmo, Anni+Minni ja Outi+Rose. Ensin oli vuorossa Tarmo ja Minni He C:1.ssä. Verkassa ponit oli aika jännittyneitä. Minni ei suostunut menemään kunnolla toiselle pitkälle sivulle eikä varsinkaan sen kulmiin. Tarmo taas kuikuili kaikkien muiden perään eikä malttanut keskittyä lainkaan. Ei ihan parhaat mahdolliset lähtökohdat radalle. Tarmo oli onneksi radalla vähän paremmin kuulolla. Peruutuksessa meinasi etupää nousta ja ekalla laukkalävistäjälle teki vaihdon, myös yhteen kulmaa tökkäs pari kertaa, mutta muuten rata meni melko sujuvasti. Prosentteja tuli 58,25. Löytyi arvostelusta pari seiskaakin (laukkaympyrä ja lopputervehdys).



Minni ei suostunut yhteistyöhön lainkaan, vaan Anni joutui keskeyttämään radan, kun poni ei yksinkertaisesti suostunut menemään pelottavalle puolelle rataa. Keskeytyksen jälkeen kävin taluttamassa pari kierrosta ponia niin, että meni pelotavalle puolelle ja sen jälkeen Annikin sai sen sinne ravilla. Ponille kiitokset ja pois. Nyt vaan rutiinia, jotta opii luottamaan ratsastajaansa myös jännittävissä tilanteissa. Ehkä kuitenkin menen ensi kerralla itse, tarvittaessa vaikka kisan ulkopuolisena raipan kanssa. Kotona poni kuitenkin liikkuu mielellään ja reippaasti. Samalla päätin myös, että Glow saa alkaa kiertää pikkukisoja, koska kyttää niin kovasti. Jos sekin oppisi luottamaan siihen, että häntä ei viedä surman suuhun, vaikka jotain erikoista onkin näkyvillä.

Rose meni K.N.Specialin. Kuski ja omistaja olivat oikein tyytyväisiä rataan. Poni oli tasaisempi kuin viimeksi ja teki kaikki "temput" täsmällisesti. Hiemn epätasaisuutta muodossa kuitenkin oli edelleen ja siitä selvästi pisteissä rokotettiin. Tuloksena vain 54%.

Loppupäivän vietin laatuaikaa haravan kanssa tarhoja siivoillen. Se on jotenkin hirmu terapeuttista ;) Varsinkin nyt kun pinta on sula ja siivous helppoa. Hiki siinä tulee kyllä pintaan, mutta fiilsi on super, kun näkee työnsä tulokset. Tosin huomenna sitä ei nää enää, kun pintaa sulaa lisää. Päättymätön savotta. Toivottavasti saataisiin työharjoittelijan kanssa hommat mahdollisimman pitkälle ensi viikolla. Sen jälkeen täytyy taas pärjätä omin voimin. ehkä pihattokin pitäisi tyhjentää jo ensi viikolla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti