maanantai 11. maaliskuuta 2013

51. Varsan kesytystä

Pitkästä aikaa otin varsat käsittelyyn. Lennin vuoro oli ensin ja sen kanssa tein ohjasajolenkin maastossa. Itse ohjasajopuoli sujuu jo oikein hyvin, mutta maastoihin on vielä totuttelemista. Ensin poni ei uskaltanut poistua kentältä, sitten se ei halunnut mennä tarhan ohi ja seuraavat jumit tuli naapurin pihaan. Sitten kytättiin oksia, kiviä, rakennuksia ja tukkeja. Poni pysähtyy, koittaa kääntyä ympäri, peruuttaa ja vähän keuliikin, mutta hetken keskustelun jälkeen menee kuitenkin. Kotiinpäin meno oli huomattavasti sujuvampaa, kunnes tultiin taas naapurin pihaan. Kyttäsi lastenvaunuja ja purukasanpressua, lisäksi viereen tuli vielä yksi tamma liruttelemaan häntä pystyssä. Siinä kohti ei auttanut enää mikään, vaan jouduin luovuttamaan ja taluttamaan ponin pihan läpi. Vielä kerran koitti poistua reitiltä tarhan portilla. Rankka reissu, aikaa meni ehkä 20 min ja ihan kävellen edettiin pysähdysten välissä ja silti sekä poni että ohjastaja oli hiestä märkiä...Hoitaessa poni oli onneksi melko siivosti. Mittasinkin Lennin ja on se n. 143 cm korkea jo nyt.

Myös Kake pääsi lenkkeilemään ja hoidettavaksi. Se on rauhoittunut valtavasti ja hoitaessa käyttäytyy pienen enkelin lailla. Kaviotkin sai putsata helpommin kuin aikuisilta. Kuolaimet pistettiin suuhun ja lähdettiin talutuslenkille. Metsässä meno oli vähän jännää ja hankalaa, kun piti mennä peräkkäin, mutta rauhottui hyvin. Kakesta on tullut niin kiltti nuori mies.

Peppi halusi ratsastaa Minnillä, joten hän meni sen kanssa ensin hetken. Minni oli varsin reipas ja vähän Peppi yllättyi, kun se etenikin niin reippaasti. Toisaalta on kiva, kun poni ei tee kuitenkaan mitään tyhmää, joten Pepin on hyvä harjoitella sen kanssa vähän vaikuttamaankin siihen poniin. Lilli kun menee niin tasaisesti oli ohjat kädessä tai ei. Menin sitten itse vielä hetken Minnillä ja testasin sillekin kahvaa nyppimiseen. Hyvin tuntui toimivan. Minni tosin vastusteli sitä vähän Rosea sitkeämmin ja välillä pysähtyi jopa kiskomaan. Lopuksi oli kuitenkin oikein tasainen ja pehmeä.
Peppi 6-v. ja Minni 5-v.

Glowlla oli juoksutuspäivä. Sivuohjat oli käytössä ja poni oli oikein rento ja näytti kivalta. Pitkään aikaan ei ole tullut juoksutettua ja muutos aikaisempaan oli kyllä selkeä. Tasapaino ja rytmi on kehittynyt paljon. Nyt ei ollut mitään häntä pystyssä kaahaamista, vaan poni oikeasti työskenteli ravissa hyvässä muodossa ja tahdissa. Paksu se kyllä on...Laukka ei ollut yhtä sujuvaa, varsinkin oikea laukka tuotti tuskaa tällä kertaa. Siinä tuli muutamat kevätjuhlaliikkeetkin esitettyä. Pohja vaikutti kyllä valtavasti, kun ympyrä jää väkisinkin vähän pieneksi.

Päivän päätteeksi oli Tarmon vuoro. Pojalla oli virtaa hirmuisesti eikä keskittymistä helpottanut lainkaan  kolme muuta hevosta kentällä samaan aikaan. Onneksi ei kuitenkaan esitä mitään sikailuja, katselee kiinnostuneena, mutta pysyy kiltisti hiljaa. Tehtiin ihan perustyöskentelyä, haettiin tasaista tahtia ja rentoutta. Keskittyi lopulta ihan hyvin kuskiin eikä niinkään kavereihin. Siirtymiset oli paikoin oikein hyviä. Laukassa tarvitaan paljon lisää voimaa ja ongelmana on kääntyminen. Valuisi vaan lapa edellä ulos. Välillä iskee epätoivo, että tuleekohan ne oripäivät kuitenkin liian nopeesti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti