perjantai 22. maaliskuuta 2013

60.Varsavaivoja ja sykemittaritreeniä

Ei mee nyt mun ponikaupat niin kuin Strömsössä... Reetu tulee huomenna takas kotiin. Ei vaan toiminut uudessa kodissa ilman painiseuraa vaan karkailee jatkuvasti ja on röyhkeä ihmisten kanssa. Toivottavasti meidän isot pojat palauttaa öykkärin maan pinnalle ja rauha palaa maahan. Kyllä harmittaa, mutta paljon mielummin puretaan kaupat ja poika palaa kotiin kuin, että joutuu maailmalle hankalana. Toivon todella, että kyse on vain painiseuran puutteesta ja tilanne tasaantuu normaaliksi pian. Ennen muuttoa poni toimi kuitenkin mallikelpoisesti kun ylimääräisen energian sai purkaa kaverihin. Katsellaan kuinka meidän käy...

Tänään kokeilin isännään ehdotuksesta sykemittaria ratsastuksessa. Ensin ratsastin Minnin läpi. Tein vähän siirtymisiä ja sitten treenattiin pari kertaa He C:1 rataa. Muuten meni ok, mutta lisäykset ei irronneet yhtään, vaan hyppäsi heti laukalle. Vähän huolestutti, kun harjatessa poni vähän piiskasi hännällään taas mahaa harjatessa ja pari pukkia tuli laukassa raipalla kutittaessa. Muuten se meni reippaasti ja kivasti. Ei jumitusta tms. Aikaa meni 40 min ja keskisyke oli vähän siinä 100 yläpuolella (max. 143). Kaloreita paloi mittarin mukaan 129.

Seuraavana vuorossa oli Tarmo. Heti huomasi, että ei olla tehty oikeasti kentällä hommia viikkoon. Poni oli varsin epätasainen, välillä kiisi eteenpäin, välillä jarrutti, välillä painui kuolaimen alle ja välillä meni pää pystyssä. Haastetta kerrakseen, mutta siirtymisten kautta alkoi pikkuhiljaa toimia. Vähän treenasin myös Tarmolla He C:1:stä, jos vaikka mentäis kisoihin ;) Nyt täytyy vaan pitää treenit säännöllisenä vielä seuraavan kuukauden, jotta ratsastettavuus olisi mahdollisimman hyvä sitten oripäivillä. Onneksi poika tekee mielellään töitä ja oripäivien jälkeen on aikaa sitten lomailla ainakin pari kuukautta. Laatukisa on kuitenkin vasta syksyllä. Isäntä otti vähän kuviakin pojasta.

Mamman pieni Kultakimpale
Tarmon jälkeen oli vuorossa vielä Glow ja Sissi. Glown kanssa tehtiin kevyt läpiratsastus, siirtymisiä ja haettiin vaan rentoa muotoa ja tahtia. Kuulo oli kohtuu hyvin päällä eikä jouduttu keskustelemaan mistään sen suuremmin. Pätkittäin poni oli oikein rento ja tahdikas ja pätkittäin mentiin passimaista kipitystä pää pystyssä. Laukka oli oikein sujuvaa :) Sissin kanssa tehtiin myös kevyempi eteen-alas-treeni. Ravissa kevenneltiin ympyröillä. Vähän tein väistöjä ympyrältä ulospäin taivutetulla kaulalla, jotta sain vasemman kyljenkin pehmeäksi. Tasapuolisuuden vuoksi tein muutamat väistöt  myös oikealle. Poni pysyi hyvin rentona ja vasen kylkikin oli parempi kuin aikoihin. Lisäksi tein vähän siirtymisiä keskiraviin ja takaisin. Laukassa tein ensin nostoja ravista ja siirtymisiä takaisin raviin. Kun ne sujui hyvin tein laukassa siirtymisiä keskilaukkaan ja takaisin. Sissi oli ihan superhyvin kuulolla ja ratsastus oli varsin miellyttävää. Toivottavasti poni toimii yhtä hyvin sunnuntain kisoissa.

Sykemittari oli mukana myös muiden kolmen ponin kanssa. Tein niistä yhteisen "treenin" eli ajtkoin aina siitä mistä edellisen kanssa lopetin. Ratsastusaikaa tuli yhteensä 1h 25 min, keskisyke oli 107 ja maksimi 162. Kaloreita paloi tällä treenillä 646 kcal. Täytyy ottaa mittari mukaan joku kerta ihan valkkuun. Tänään tuli kuitenkin tehtyä aika kevyt treeni kaikilla poneilla, joten sykkeet pysyivät alhaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti