sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

48. Kotitreeniä perjantaina

Mähän olen ihan oikeasti ehkä maailman laiskin kotitreenaaja. Aina tarttis olla jossain valkussa, mutta rahat ei nyt millään vaan riitä, joten ehkä se olisi ihan hyvä treenata myös kotona valkkujen välissä. Torstain jäljiltä oli onneksi vielä harjoitukset tuoreessa muistissa, joten perjantai meni edelleen samojen tehtävien parissa. Ponit vaan vaihteli.

Aamusta oli Netan läpiratsastus. Tehtiin senkin kanssa paljon siirtymisiä ja tempon vaihteluita. Huomasi kyllä, että alla oli ohjasajotreeni ja paljon kokoamista, kun tarjosi pienestäkin pidätteestä vain korkeampaa muotoa ja käsijarru meni päälle. Renotutui kuitenkin kivasti siirtymisissä ja alkoi pyrkiä paremmin eteen ja tuntumalle. Nyt oli kyllä selvästi viime viikkoa suorempi, mutta silti otettiin muutama pätkä vastataivutusta oikeassa kierroksessa sekä etuosakäännöksiä. Tempon vaihtelut teki oikein hyvin kaikissa askellajeissa. Kyllä sieltä tulee niin hienoja pätkiä!

Netan jälkeen vuorossa oli taas kahvaharjoituksia Rosella. Samat tehtävät oli ohjelmassa senkin kanssa. Nyt poni oli huomattavasti rennompi ja tasaisempi heti alusta asti. Oppi menee siis perille :) Se on niin kuuliainen ja miellyttävä ratsastaa, hyvällä tavalla herkkä. Saija oli kuvaamassa Roseakin ja pitkästä aikaa sain siitäkin siis ratsastuskuvia, niin että itse istun kyydissä.

Rosen jälkeen käytiin Glow joutui myös kokeilemaan kahvan käyttöä. Pari kertaa se koittin nykäistä ja se oli siinä. Ei koittanut poni enää nykiä ohjaa. Glown kanssa hettiin vaan rentoa ravia ja käyntiä. Ne toimikin oikein hyvin ja tasaisuutta alkaa olla paljon enemmän. Laukassa oli taas parempi. Varsinkin oikea kierros pyöri hyvin, tosin en juurikaan pyytänyt muuta kuin etenemään. Selvästi se aina jarruttaa muiden hevosten kohdalla ohitustilanteissa. Glow on selvästi "kylähevonen", aina valmiina seisoskelemaan ja juoruamaan ;) Vasen laukka oli työläämpää. Kerran jouduin käskemään vähän napakammin, jonka jälkeen etenikin hyvin.

Näiden kolmen ponin jälkeen oli sen verran kipeä olo, että luovutin  ja aloin pakata kamoja messuja varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti