tiistai 26. maaliskuuta 2013

63. kevyttä työskentelyä (enemmän ja vähemmän tarkoituksella...)

Tänään sain aikaiseksi ratsastaa kolme ponia. Kaksi piti mennä ihan kunnolla ja yksi kevyemmin, mutta eipä tää koskaa mee niin kuin suunnittelee...

Rosen kanssa tarkoituksenakin oli tehdä kevyempi jumppatreeni. Ratsastin sillä matalassa muodossa ympyröitä ja taivuttelin sekä väistättelin siinä samalla kevennellessä. Vähän se oli vasemmalle jäykempi eikä oikein olisi halunnut taipua. Oikea kierros oli parempi eikä tunkenut edes turpaa ulos siinä, vaan asettui ihan rehellisesti. Väistöissä alkuun jännittyi vähän, mutta alkoi toimia ihan kivasti muutaman toiston jälkeen. Ravissa tehtiin vähän myös lyhennyksiä ja pidennyksiä. Ei mitään äärirajoilla liikkumista, vaan ihan pidätteisiin ja pohkeisiin reagoimista rentona. Laukassa vähän vaan taivuteltiin ja haettiin rauhallista, pientä laukkaa matalassa muodossa. Lopuksi käytiin vähän laukkaamassa maastossa.

Sissin kanssa tarkoituksena oli tehdä kankitreeni, jotta poni tottuisi työskentelemään myös niillä. Kanki on kuitenkin vähän turhan paksu Sissin suuhun, joten täytyy hankkia ohuempi ennen kuin lähdetään kisoihin sillä. Treeni jäi "hieman" vajaaksi, kun alkukävelyjen jälkeen isäntä ilmoittaa, että ruoka on valmista viiden minuutin päästä...AARGH!!! Se siitä sitten. Vähän keventelin ja laukkasin sitten vaan. Ehdittiin me parit takaosakäännökset treenata ja laukassa tehtiin yhdet vastalaukat molempiin suuntiin. Onneksi poni oli aika kiva ja rento, vasen kylkikin on huomattavasti paremmin läpi viime viikon treenien jälkeen. Loppukävelyissä huomasin, että toinen etukenkäkin oli irronnut, kun melkein käveltiin sen yli. Huomenna siis tiedossa irtokengän kiinnitystä. Kisoihin pitäisi päästä sunnuntaina ja maanataina...

Iltapäivällä piti vielä mennä Glown kanssa maastoon, mutta aloinkin siivota tarhaa, kun p*skat oli niin hyvin sulaneet kevätauringossa. Tarha käytiin läpi ja aikaa Glown ratsatukseen jäi puoli tuntia ennen kuin piti alkaa pitää tuntia. Menin ilman satulaa kentälle siis. Tehtiin vähän käyntiväistöjä ja ravailtiin ympyröillä. Haettiin taas vain rentoutta ja tasaista menoa. Sovittiin omistajan kanssa, että laitetaan poni kenkään kun kengittäjä seuraavaksi tulee. Jos liikkuminen helpottuisi ja poni rentoutuisi, kun huomaa, että pohja pitää paremmin. Kovasti se ei lipsu, mutta on se pito kuitenkin eri luokkaa.

Illalla vielä harjailin Irlannin neidon karsinassa. Nopeasti sille on tullut luottoa ihmisiin. Nyt söi aivan rauhassa väkirehujaan, kun harjailin sen läpi ihan normaalisti. Jalkojen nostelu aiheutti pienen katkoksen ruokailuun, mutta nätisti nekin nousi. Talutus sujuu jo kuten muidenkin kanssa. Eiköhän siitäkin vielä poni saada ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti