lauantai 26. tammikuuta 2013

Vapaapäivä

Tänään on saatu taas vaikka mitä aikaan. Ihania nämä "vapaapäivät", lapset mummilassa ja isäntä töissä, saa touhuta ihan rauhassa tallissa ja ponien kanssa. Aamutallin jälkeen kävin pitämässä Kiikalassa yhden tunnin ja sieltä kaupan kautta kotiin päiväheiniksi. Luksusta oli myös tallin siivousapu ja talli olikin valmis iltaheinineen ja -kauroineen tunnissa. Urakoinnin jälkeen tytöt kävi maastoilemassa Minnin ja Rosen kanssa ja itsekin aloin ratsastelemaan.

Ajatuksena oli menny Glown kanssa pellolle kokeilemaan laukannostoja, mutta poni oli vähän eri mieltä. Mentiin ensin kentälle kävelemään ja ravailemaan. Ponilla oli kuitenkin niin paljon virtaa, että eilisestä tasaisesta ja rennosta ponista ei ollut tietoakaan. Hetken ravailun jälkeen poni oli vähän rauhallisempi, joten lähdettiin pellolle. Glown mielestä jo pelkkä peltoa kohti eteneminen oli ylitsepääsemättömän pelottavaa. Talutin siis ponin pellolle ja mentiin kierros sielläkin taluttaen. Takaisin selkään ja yritettiin kiertää pelto uusiksi selästä käsin kävellen. Pois päin mennessä poni jumitti eikä halunnut edetä lainkaan. Pienen keskustelun jälkeen edettiin noin metri kerrallaan ja aina välissä keskusteltiin suunnasta ja vauhdista. Kotiin päin kävely sujui ongelmitta. Seuraava kierros ravissa ja taas keskusteltiin muutamia kertoja vauhdista. Glow olisi halunnut seistä paikallaan ja mä ravata...Lopulta poni joutui luovuttamaan, kun kaivaminen ja peruuttelu osoittautui turhaksi eikä ympärikään päässyt. Taas takaisin päin sujui hyvin. Kolmas kierros mentiin vielä ravissa ja huomattavasti sujuvammin kuin kaksi ekaa. Erävoitto siis mulle. Tarkoituksena oli kyllä vähän saada ponia väsymään ja ehkä hikeenkin, mutta tässä tapauksessa ainoa väsynyt ja hikinen olin minä. Voimakeinoja ei tarvittu, mutta päättäväisyyttä sitäkin enemmän. Ehkä ensi kerta sujuu jo paremmin ;)

Tarmon kanssa treenattiin vähän huomista kisaharjoitusta varten. Poni oli ihan ok, aika usein tarjos kyllä väärää laukkaa. Hyvää lisätreeniä tuli, kun maastoilijat tuli hetkeksi vielä kentälle. Yllättävän hyvin poika osasi keskittyä olennaiseen. Saa nähdä sitten miten homma huomenna sujuu vieraassa paikassa. Tulee samalla treenattua sitten mahdollisia oripäiviä varten. Joka toinen päivä olen sitä ilmoittamassa mukaan ja joka toinen päivä olen varaamassa sille ruunausta. Nämä on näitä elämän vaikeita päätöksiä ;) Luonteensa puolesta ruunaukselle ei ole tarvetta, mutta onko se kuitenkaan riittävän hyvä oriina. Tässä koulutus- ja kasvuvaiheessa liike on varsin lyhyt ja jännittynyt. Mutta katsellaan nyt mihin suuntaan poni kehittyy. Kuukausi on vielä aikaa miettiä...

Välissä pihaton siivousta pari kottarillista ja sitten Sissin kanssa vielä maastoon ilman satulaa. Kyllä oli niin rentouttavaa köpötellä pimeässä lumisessa metsässä. Sissi alkaa kyllä koko ajan olla lähempänä ja lähempänä Lissua. Luotto alkaa toimia molemmin puolin ja poni toimii lähes ajatuksella. Pienenä erona on kyllä laukasta hiljentäminen. Sissi hidastaa ihan itse, kun tutulla lenkillä on aina ennenkin samassa kohtaa hidastettu. Lissulla tämä toimi vain toisin päin ;) Lissu tiesi aina koska on laukkapätkä, mutta jarrutusmatka oli yleensä melkoinen. Todella jännissä paikoissa Sissi veilä epäröi. Tänäänkin poni meinasi, että hänhän ei mene valtaisan joen (n. 5cm syvä ja metrin leveä kohta, jossa vesi menee polun yli, tosin nyt ihan umpijäässä) yli. Jo hyvissä ajoin poni koitti kääntyä ympäri, mutta hetken taistelun jälkeen siitäkin selvittiin. Toinen pelottava kohta oli ihan kotiporteilla, kun peurojen ruokintapaikalla oli vähintääkin hirviö. Varmaan siellä oli joku peura, kauris tai joku vastaava, kun poni kääntyi ympäri vauhdilla, vaikka oltiin menossa kotiin.

Sissi tullessaan lokakuussa 2011

Sissi syyskuussa 2012 (kuva: Kaisa Kukkanen)
Sissillä taitaa olla paikka meillä Lissun "jatkajana". Se miellyttää silmää ja on äärettömän kiva ratsastaa. Laatua ponilta löytyy valtavasti nimenomaan ratsastuksellisesti. Hetkeäkään ei ole tarvinnut katua sitä pikapäätöstä, jolla Sissi taloon tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti