perjantai 18. tammikuuta 2013

Karkulaiset...

Tänäänkään ei hommat sujunu ihan niinkuin elokuvissa. Aamusta ennen kuin ehdin aloittaa edes hommia, niin Henna soitti naapurista, että yksi meidän oreista hengailee väärässä pihassa ja hän itse pitelee aidan tolppaa, ettei loputkin kolme karkaa...Ei muuta kuin toppavaatetta niskaan ja pihalle poikia saalistamaan. Onneksi tallilla oli jo väkeä saalistusavuksi. Lenni antoi heti kyllä kiinni yhden naapurin tarhan kulmalta. Hyvä tuuri oli siinäkin, että se oli nimenomaan Lenni, joka oli livistänyt eikä esimerkiksi Tarmo...Sitten olis voinut olla muutama muukin hevonen irti. Pikkupojat ja Tarmo vielä kiinni tarhasta ja kentälle, että päästiin aidan korjaukseen. Näillä keleillä on aina yhtä mukavaa yrittää saada puutolppia takaisin maahan kiinni. Tunnin urakoinnin jälkeen aita oli taas pystyssä ja pojat omassa tarhassaan. Mutta se niistä aamupäivän suunnitelmista.

Tallin siivousta hankaloittaa näin kovat pakkaset. Tänään mittari näytti parhaimmillaan -28 astetta. Karsinoissa alkaa pohjat mennä jäähän, kun suurin osa tallia on kylmää tilaa. Karsinoissa on kyllä eristykset, mutta hevosten tarhaillessa n. 10-12 tuntia, pohjat ehtivät jäätyä. Olkea olen vienyt yhteen karsinaan ja kohta saa varmaan laittaa muutkin oljelle. Eniten ylimääräistä työtä tulee vesien kantamisesta. Kun juotat 18 hevosta useamman kerran päivässä, tiedät kyllä kantaneesi ämpäreitä. Hanskatkin yrittää jäätyä sankoihin kiinni...Onneks huomiseksi lupasi jo lauhempaa.

Lähes koko muu päivä menikin asioita hoitaessa. RekkuRescuelle lähti pari kassillista pyyhkeitä, vilttejä ym. ja kuitit päätyivät viimein kirjanpitäjälle asti. Vielä Agriin hakemaan kivennäisiä ja Minnille Happy Mouth kuolain. En kyllä päässyt sitä vielä testaamaan, kun isätä halusi käydä Ikeassa etsimässä toista DVD-hyllyä (joka sitten oli poistunut koko valikoimasta).

Tsemppasin vielä sen verran, että kävin Glown kanssa vähän kentällä pyörimässä ilman satulaa. Kyllä sillä ainakin tuntuis hammashoito auttaneen. Nyt haki jo kuolaimelle pätkittäin. Hienosti poni ravasikin, vaikka aluksi sitä selvästi jännitti. Glow edistyy kyllä mukavaa tahtia ja vaikka se on todella reipas ja pörheä, selässä ei tarvitse olla varuillaan koko ajan. Siitä tulee vielä kiva!

Glow nauttii auringosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti