tiistai 15. tammikuuta 2013

Lupauksia

Kauhee moka...Mä UNOHDIN kirjottaa eilen, vaikka jotain kerrottavaakin olis ollut. Tosin tehtyäni uuden vuoden lupauksen ja yrittäessäni pitää sitä, ilta venyikin taas vähän myöhäseen...

Eilen kävin normihommien lisäksi lasten kanssa vähän luistelemassa. Onneks 4-vuotiaalla ei oo kaikkein pisin keskittymiskyky, joten urakka oli niinkin pitkä kuin kolme kertaa kaukalon ympäri :) Sitten vielä yhden ponin läpiratsastus ja tunnipito Kiikalassa.

Eilen päätin myös, että alan ihan kunnolla treenata Sissin kanssa. Pohdin estevalmennuksen ongelmia ja suurimmat ongelmat on ponin ratsastettavuudessa. Se ei reagoi aina heti pyydettäessä. Ajoittainen jännittyminen, jäykkyys oikealle ja ulkoapuja vastaan punkeminen, on kaikki työstettävissä, mutta kerran viikossa valmennuksessa ei ihan riitä. Päätin siis aloittaa ratsastamaan sitä ihan oikeasti myös valkkujen välissä ;) Tähän asti ollaan pitkälti vain maastoiltu valmennusten välissä tai sitten ei olla muka ehditty tehdä mitään. Nyt katsotaan millaisiin tuloksiin päästään ja paljonko enemmän saadaan valmennuksista irti, kun tehtäviä on treenattu välissäkin. Ehkäpä ponin kunto ja voimakin saattais vaikka kasvaa, kun joutuis useammin töihin.

Hirveän lupaavasti harjoittelu ei alkanut, kun alkuverkaksi sain lyödä ponille estevalkussa irronneen kengän jalkaan. Pientä lisähaastetta aiheutti katkenneet naulat kaviossa...No lopulta kenkä oli jalassa ja eikä poni edes onnu eli kaikki hyvin ;) Onneksi kengittäjä tulee ensi viikolla. Päästiin siis lopulta noin kahdeksalta illalla kentälle. Yritin keskittyä pitämään ulkolavan kurissa, varsinkin vasemmassa kierroksessa se tuppaa valumaan ulos eikä asiaa auta yhtään se, että oma paino valuu aina oikealle. Tehtiin vähän väistöjä ravissa ja vastalaukkoja. Ravit meni kivasti ja poni oli melko rento. Laukassa joulutauon huomaa parhaiten. Poni ei millään jaksaisi koota laukkaa lainkaan. Mentäis siis vain täysillä tai sitten putoaa raville. Kun hetki oltiin väännetty asiasta, niin saatiin muutamat loivat vastalaukat onnistumaan. Positiivista kuitenkin, ettei se vaihtanut kertaakaan. Kokonaisuutena poni oli oikein hieno ja jäykkyys oikeallekin helpotti ratsastuksen aikana.

Tälle päivälle ohjelmassa oli asioiden hoitoa koko aamupäivä. Päälle tallin siivous ja sivussa lasten vahtimista. Illalla pidin vielä kotona yhden tunnin. Siiselin vuoro oli taas viimeisenä. Tänään ohjelmassa oli vähän kokoamisia ja askelpituuden säätöä. Aika hyvin poni jaksaa itseään kantaa lyhyitä pätkiä, mutta sitten homma leviää. Tarpeeksi kun oltiin työstetty, niin raviin löytyi mukavasti joustoa ja ryhtiä. Tasaisuuskin parani. Taas hommaa kyllä vaikeutti oma valuminen oikealle. Vaikka sitä kuinka tiedostaa asian ja koittaa korjata sitä, niin aina vaan istuu ihan vinossa. Yllättävän hyvin sitä muistaa vahtia omaa kroppaansa ja jossain välissä huomasin kuinka vatsalihakset ja kyljet alkoivat oikein väsyä. Jotain nekin vissiin sitten teki ;) Laukassa oikea laukka lyhenee hyvinkin ja poni tulee kivasti takaosalle, mut vasen laukka ei meinaa lyhetä millään. Rytmi vaan katoaa ja lapa putoaa ulos. Ihan muutamia askeleita meni kivasti, mut tässä kohtaa huomaa puolieron todella selvästi. Lopuksi kunnon eteen-alas venyttelyt keventäen. Sissi on kyllä niin miellyttävä ratsastaa, että aina on iloinen mieli sen jälkeen. Yhtään ei haitannut (paitsi isäntää), vaikka kello oli jo puoli kymmenen, kun lopetettiin ja iltatalli oli tekemättä. Huomenna sitten Krissen kouluvalkkua ohjelmassa.

Sissin tyylinäytettä viime syksyltä kouluvalkusta, kuva Satu Pitkänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti