perjantai 25. tammikuuta 2013

Action-aamu

Päivä alkoi heti aamusta pienellä action-pläjäyksellä...Olin tarhaamassa poneja aamulla, kun Netta päätti poistua omin avuin karsinasta. Se asuu siis ulkokarsinassa, jossa on kaksiosaiset ovet. Maa on kuitenkin noussut niin paljon, että oven lukot ei mene kunnolla kiinni. Olin siis jättänyt oven ei-niin-hyvin kiinni ja poni huomasi tilaisuutensa tulleen. Muuten tässä ei olisikaan ollut sen kummempaa, mutta huomasin Netan poistumisen samalla hetkellä, kun tulin Tarmon ja Lennin kanssa ovesta ulos...Mikä ihana tilanne, kaksi oria käsissä ja tamma irti pihalla...Lenni oli pakko päästää irti, jotta sain Tarmon takaisin talliin. Netta ja Lenni painelivat onneksi tyhjään tarhaan, josta sain ne hetken päästä kiinni. Tilannetta helpotti kyllä kovasti, kun Lennillä ei tuntunut olevan vielä mitään käryä tammoista. Juoksentelivat tarhassa kuin mitkä tahansa tarhakaverit ;) Ei vaurioita siis, mutta pikkasen aamutalli kyllä venahti...

Tänään piti taas liikuttaa poneja aktiivisesti, mutta niinpä vaan aika meni vauhdilla. Vähän sain asioita hoidettua aamusta ja sitten Agrissakin piti käydä kauraa hakemassa. Tallin siivouksen yhteydessä urakoitiin porukalla pari tarhaakin papanoista. On sitten vähemmän hommaa keväällä. Alkuillasta pidin vielä tunnin ja sitten pääsin vähän ratsastamaankin.

Kokeilin nyt Minnille suoraa kumikuolainta ja menin sillä askellajit läpi ilman satulaa. Eteenpäinpyrkimyksessä ei ollut kyllä mitään ongelmaa, mutta suu ei toimi vieläkään kunnolla. Osasyy voi kyllä olla tottumattomuus suoraan kuolaimeen, koska lopussa rentoutui hyvin ja lopetti venkoilun. Laukassakin pääsi poniin jo vähän käsiksikin ja laukkaa sai vähän lyhennettyäkin. Varsin miellyttävä ja reipas poni siis alun venkoilun jälkeen. Tämä taas vaan vaikeuttaa diagnosointia siitä, mikä ponia vaivaa. Nyt ei edes meinannut jumittaa vaan ennemmin meni turhankin reippaasti. Kunpa se osais puhua...

Perään urakoin vielä Glown, myöskin ilman satulaa kentällä. Poni on mennyt taas valovuoden eteenpäin viime kerrasta. Nyt se kulkee jo kuolaimella käynnissä ja ravissa varsin tasaisesti. Vähän ongelmia tuotti kentän pelottava portin kulma. Yleensä meillä pelätään kentän kauimmaista päätyä estekatoksineen, mutta Glow kyttää ihan toista päätä. Vähän saisi myös reagoida nopeammin pohkeeseen, mutta kehittyy koko ajan silläkin saralla. Laukkaakin koitettiin taas nostaa. Oikea laukka nousikin kertaalleen hienosti ilman apukäsiä, mut vasemmalle alkoi jarruttaa. Ihan vielä ei olla samalla aaltopituudella tässä asiassa...Otettiin sitten vielä kerran oikealle pätkä laukkaa, niin että avustaja oli mukana. Tosin Glow ei pitänyt siitäkään, vaan koitti kerran monottaa avustajaa. Onneksi ei osunut ja laukkakin nousi, joten kaikki hyvin.

Iltatallia tehdessä fiilistelin kuinka hieno porukka meidän tallilla on. Mun ratsastusikäisillä poneilla on erittäin hyvät liikuttajat, joiden käsiin voin ponit turvallisin mielin antaa. Taitoakin on niin paljon, että ponit kehittyy vauhdilla eikä tarvitse itse ehtiä niin usein mennä. Nytkin illalla Essi lähti Tarmon kanssa maastoon kuutamoratsastukselle. Tulee niin hyvä mieli, kun katsoo kuinka nuori poni lähtee pitkin ohjin reippaasti yksin pihasta pimeään maastoon. Kyllä hyvä tukiverkko niin ponien kuin lasten suhteen on valtava onni!

Tarmo ja Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti