perjantai 11. tammikuuta 2013

Reipasta nuorisoa

Sitä on kyllä oltu tällä viikolla niin aktiivisia, että itseäkin hirvittää...Jotenkin ihmeellisesti on saanut aikaan vaikka ja mitä. Ponitkin on varmaan ihan ihmeissään. No eiköhän tää taas tasaannu ja kiireet palaa kuvioihin. S eon kyllä auttanut aika lailla, että ei oo tarvinnu siivota kaikkia karsinoita yksin ja hevoset on vapaalla heinällä. Tarttis varmaan kehittää jotkut heinäsysteemit pakkasten ulkopuolellekin. Noita säilöpaaleja, kun ei silloin raaski laittaa rapaan levitettäviksi. Ihan huippua olis ne metalliset paalin mentävät katolliset kaukalot slow feeding-verkolla, mut hintaa tulee sen verran paljon, että lottovoittoa odotellessa...

Minni oli treenivuorossa tänään ensin. Olen koittanut ehtiä noin kerran viikossa läpiratsastaa sen ja samalla tietty opettaa vähän uusia juttuja. Muuten sen liikunta on suurimmaksi osaksi vuokraajalla tunneilla/valmennuksissa ja maastossa. Treenattiin Minnin kanssa vähän avoja käynnissä ja ravissa. Poni oli kyllä ihan superkiva. Niin rennosti se meni, oikealle se oli vähän jäykempi, mut ei huono sinnekään. Laukatkin nousi taas ihan sujuvasti käynnistä. Kyllä tommonen poni osaa mennä just sieltä mistä aita on matalin, kun tunneilla ollessaan laukka ei meinaa nousta millään. Joka tapauksessa Minni oli oikein kiva ja miellyttävä. Se varmaan tarttis oman 5000 euron hierovan meagneettiloimen ;) Varsinkin, jos on aina näin hyvä sen jälkeen.

Myös pikkuveli Tarmo pääsi hommiin. Poni oli vähän jännittynyt ja kiireinen, mahtoiko naisseura kentällä vaikuttaa siihen ;) Poika on kyllä sen verran hankala suustaan tällä hetkellä, että ensi viikolla tulevaa eläinlääkäriä jo odotellaan. Toivottavasti syy olisi hampaissa ja päästäisiin taas kunnolla hommiin. Poika ei vielä hae kunnolla kuolaimelle eikä mahdolliset hammaspiikit helpota asiaa lainkaan. Tällä hetkellä siis keskitytään lähinnä tasaisen rytmin säilyttämiseen ja eteenpäinpyrkimykseen. Kunnon kohotessa Tarmo on kyllä selvästi reipastunut ja tänäänkin sai enemmin pidellä sitä kuin käskeä eteen. Varsinkin laukassa poni oli sitä mieltä, että vauhtia olisi voinut olla enemmänkin. Jätkä ei vissiin tajunnut, että pohja ei ollut mikään paras mahdollinen. Loppua kohden keskittyminenkin parani. Ehkä siitä vielä ratsu tulee.

Glown kanssa otettiin myös pient treenit kentällä. Oman jännityksensä toi pimeys ja kolme muuta ratsukkoa kentällä, mutta hyvin poni pysyi nahoissaan. Aiemmin ollaan menty aina niin, että poni on saanut olla yksin kentällä. Hiukan poni jännittyi, jos joku ravasi takana, mutta pikkuhiljaa tottui siihenkin. Myös Glow ei juurikaan perusta kuolaintuntumasta vielä. Sekin odottaa raspausta ensi viikolla, joten ennen suun tarkistusta ei aloiteta edes harjoituksia kuolaimella kulkemisesta. Nyt tuntui hyvin riittävän "hälinässä" ratsastus. Meidän kenttähän on n. 33x45 m, joten tilaa kyllä on neljälläkin ratsukolla. Yleensä siinä vaan saa menä yksin, niin heti kun on yli kaksi ratsukkoa samaan aikaan, tuntuu ruuhkalta ;) Muutama siirtyminen raviin otettiin myös. Hyvin poni tuntui sen oppineen maastolenkillä ja siirtyi jo varsin pienellä avulla raviin. Pohkeillakin alkaa selvästi olla joku merkitys ponille. Tulee niin hyvä fiilis, kun poni kehittyy niin vauhdilla.

Outi kokeili Rosen ratsastuksen jälkeen mennä Sissillä puolen vuoden tauon jälkeen. Edelleenkään Sissi ei kuitenkaan suostunut edes ravaamaan. Käynnissä Outikin saa sitä työstää, mutta raviin poni ei siirry. Saattaa ottaa muutaman askeleen, jarruttaa tai syöksähtää. Siihen ei oikein saa mitään kontaktia. Ei ikinä uskoisi, että sama poni on kisannut He B:tä ja jopa voittanut kolme luokkaa. Kokeillaan nyt pikkuhiljaa totuttaa Sissiä Outiin. Jos sillä joku päivä voisi tehdä joku muukin jotain kuin kävellä. Olis mielenkiintoista käyttää se jollain ammattilaisella ja nähdä mitä poni meinaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti