sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kisapäivä

Käytiin tänään Tarmon ja Netan kanssa nuorten hevosten koulurataharjoituksissa Teerisalon tilalla. Tosi mukava, että tällaisia viitsitään järjestää, vaikka nytkään osallistujia ei ollut kuin kuusi (me ainoina ulkopuolisina). On hyvä päästä vähän näkemään kouluaitoja, vieraita paikkoja ja hevosia ilman tungosta ja kiirettä. Harjoitus oli totetutettu niin, että poneja oli kaksi kerrallaan maneesissa, ensin verkka yhdessä ja sitten toinen odotti radan sivulla toisen mennessä rataa (Perusmerkin kouluohjelma). Oli kuulutukset ja pillit ja kaikki. Erinomaista treeniä siis.

Ensimmäinen haaste oli kuitenkin kuljetus. Hyvin napakka tamma ja nuori ori samaan koppiin...Onneksi tätä on tehty ennenkin, tosin eri hevosilla. Aamusta laitoin Tarmon ja Netan vierekkäisiin karsinoihin syömään aamuheiniään muiden mennessä ulos. Saavat siinä tutustua ja nuuskutella vapaasti. Hyvin nopeasti ne siihen rauhoittui ja hoidettaessakin Tarmo oli kuin pieni enkeli. Netta lastattiin kyytiin ensin. Kokemus on opettanut, että tammaa ei saa kyytiin, jos siellä huutaa yksi villipeto valmiina...Kun Netta oli autossa ja kinnitetty lyhyellä narulla sivusta kiinni, niin ettei saisi haisteltua kaveria, talutin Tarmon kyytiin ja itse suoraan etuovesta ulos. Oriin kanssa täytyy tulla reippaasti, ettei jää nuuskimaan tammaa ja provosoimaan sitä potkimaan. Itse kun poistuu heti etuovesta, ei jää kauhovien etujalkojen alle. Oriinkin pää täytyy pitää erossa tammasta, niin ei tule ongelmia. Kerran Tarmo hörähti lastaussillalla ja sen jälkeen ei mitään. Koko matkan kaksikko oli erittäin siivosti. Hienoa nuorisoa!

Muutenkin Tarmo oli todella fiksusti, vähän katseli maisemia, mutta ei mitään pöllöilyjä. Rata löytyy videona täältä: http://youtu.be/UgqGaK3RJcw

Nettakin suoriutui omasta radastaan kunnialla. 
http://youtu.be/F-nI8fazk2c

Reissun jälkeen vuorossa oli ponien esittelyä yhdelle varsan ostajaehdokkaalle ja tallin siivousta. Heinätkin jaoin valmiiksi karsinoihin iltaa varten, mutta kaurat sai odottaa iltaan, koska säkit jäi auton perään, jolla isäntä lähti töihin...Sissi olis vielä tarvinnut liikuttaa, mutta kiireinen viikonloppu otti veronsa enkä vaan jaksanut. Lapsetkin tuli sopivasti kotiin, kun pakolliset hommat oli tehty, joten keskityttiin talon lämmitykseen ja telkkarin katseluun. Huomenna olis sitten estevalkku tiedossa, JEE!

Netta ja Saija
Tarmo
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti