maanantai 21. tammikuuta 2013

Normipäivä

Tänään pitkästä aikaa hyvinkin tavallinen päivä. Kalenteria kun katsoo, niin ohjelmaa näyttää olevan taas joka päivälle jotain. Aina sitä sopii kaikkea, kun "ei mulla ole siinä mitään, ihan rauhallinen viikko" ja viikon alkaessa joka päivä onkin jotain. Jos ei muuta ohjelmaa ole, sovitaan sitten ratsastustuntia noille meidän yksäreille. Tekemistä siis tuntuu riittävän kaikille tavallisillekin päiville ;)

Aamusta aloitettiin siis tunninpidolla. Rosekin oli kokeilemassa tuntiponin hommia. Se on tasaantunut ja rentoutunut paljon, mutta mikään pystyynkuollut automaatti se ei ole eikä tule olemaankaan (toivottavasti). Muutaman kerran poni on ollut mukana aiemminkin hyvällä menestyksellä. Tänään tuntui vähän virtaa olevan ja pari kertaa poni koitti häipyä paikalta. Onneksi se ei tee mitään tyhmää, vaan suunta on aina eteenpäin ilman mitään loikkia.

Iltapäivällä menin kentällä Glown kanssa. Kokeiltiin ekaa kertaa laukkaakin aidoissa. Siihen asti poni menikin ihan kivasti, mutta kun alettiin pyytää jotain mitä poni ei ymmärtänyt, se päätti varoiksi jäädä vain seisomaan. Kun saatiin apukäsi ja juoksutusraippa avuksi, niin saatiin nostot hienosti molempiin suuntiin. Siihen lopetettiin kiitokseksi ja ensi kerralla taas jatketaan harjoituksia.

Viimeisenä vuorossa oli Sissi. Menin taas vain kevyesti ilman satulaa askellajit läpi, kun se oikea etunen on edelleen vähän paksumpi. Turvotusta on selvästi vähemmän kuin eilen, mutta oli kuitenkin. Varsin miellyttävä ja rento poni oli tänäänkin. Liikunnan jälkeen jalan turvotus oli edelleen laskenut. Siihen linimentit ja poni karsinaan.

Iltatalli tehtiin Pepin kanssa kimpassa. Hienosti hän saa itse haettua hevosia sisälle. Suurin ongelma on se, ettei hän yllä kaikissa tarhoissa ylimpään porttiin...nuorimpia orivarsoja ei hänelle käsiin anneta, mutta Tarmon kanssa pärjää jo kyllä. Muiden hevosten kanssa ei ole ongelmia. Parin vuoden päästä Peppi varmaan hoitaakin jo itsenäisesti tallia ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti