keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Hammaslääkäri ja koulutreeni

Poneilla oli vuorossa aamulla hammaslääkäri ja varsat rokotettiin toisella tehosteella. Muutamat yksityisetkin oli käsittelyssä ja eläinlääkärin käynti kestikin kolmisen tuntia...Retu ja Kake selvisivät hengissä rokotuksesta. Seuraava täytyy muistaa sitten puolen vuoden päästä. Pahasti menee laidunkaudelle, mutta toivottavasti ei unohdeta.

Minnin hampaat tsekattiin taas kerran. Viimeisen vuoden aikana ponin hampaisto on katsottu neljä kertaa ja aina on vähän ollut piikkejä. Nyt tutkittiin suu tarkkaan, piikkejä ei ollut kovin paljoa ja posketkin oli oikein siistit, ei arpia, turvotusta, haavoja tai mitään. Molemmilta puolilta löytyi sudenhampaiden alut. Ovat vaan niin vähän esillä vasta, ettei niitä pääse poistamaan. Täytyy nyt siis pitää niitä silmällä ja poistattaa heti, kun mahdollista. Siihen asti mennään ponin fiiliksen mukaan, jos menee hankalaksi taas edestä, niin vaihdetaan hackamoreen takasin.

Myös Tarmo ja Glow on olleet vähän hankalia suustaan ja molemmilla olikin ihan kunnon piikit. Tarmolla näkyi ihan pieniä arpia ja haavojakin poskissa ja kielessä, ettei mikään ihme, jos poni on vähän haluton toimimaan suustaan. Mutta nyt siis loppui tekosyyt ja ponit joutuu töihin, kun purukalusto on täydessä iskussa.

Eläinlääkärin jälkeen Lenni joutui käsittelyyn. Se on oppinut jo hienosti seisomaan käytävällä aloillaan. Enää ei joudu kokoa ajan varomaan minne se pyörähtää. Ohjasajotreenit siis jatkuivat tänään ja hieman sujuvammin kuin viimeksi. Ensin taas talutin muutaman kierroksen kentällä. Nyt "väärältä" puolelta talutuskin sujui hyvin. Ohjasajoon siirryttäessä ei keulinut kuin kaksi kertaa kunnolla ja pari kertaa etupää nousi ihan vähän. Homma oli kuitenkin niin paljon sujuvampaa, että sitä voi jo kutsua ohjasajoksi. Oikeaan kierrokseen poni menikin lopulta laakista yhden kierroksen uralla käyntiä ilman pienintäkään ongelmaa. Jotain taisi mennä siis perille, JES!

Illan lopuksi vielä Krissen kouluvalmennus kotikentällä. Sissi oli jotenkin tosi jännittynyt koko ajan eikä tullut tasaiseksikaan oikeastaan lainkaan. Raviväistöt meni suoralla hyvin, mut ympyrällä jännittyi siinäkin. Väistöaskeleet on kyllä hyvät, mut poni on turhan pinkeänä. Varsinkin vasemmassa kierroksessa ympyrällä väistäminen oli työlästä. Asiaa ei edelleenkään auta oma valuminen oikealle. Siihen taas ei tunnu mikään auttavan, vaikka kuinka keskittyy...Olen varmaan saanu jo satulan niin linttaan sinne oikealle, et sekin vetää vinoon. Täytyy vissiin toppauttaa se penkki, ei vaan olis yhtään ylimääräistä rahaa. Laukassa vasen kierros aiheuttaa harmaita hiuksia. Se ei vaan pyöri saatika lyhene kunnolla. Muutama hyvä askel tuli. Oikea kierros on ihan eri planeetalta. Se rullasi oikein hyvin eikä lyhentämisessä ollut mitään ongelmaa. Nyt siis toivotaan hyviä kelejä, että päästään työstämään vasenta laukkaa. Onneksi poni edes vähän rentoutui loppua kohden. Huomenna Sissi saa vapaapäivän ja koitan työstää Minniä ja Tarmoa vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti