sunnuntai 25. tammikuuta 2015

292. Kouluvalmennusta maneesin laidalta

Tällä viikolla torstaina oli ohjelmassa Annan kouluvalmennukset. Omaksi rooliksi tosin jäi toimia hovikuljettajana, hoitajana ja poniäitinä, kun Anni meni Tarmolla ja Olivia Sissillä. Possu ja Lilli on vähän liian pieniä mulle, mutta onneksi Peppi lupasi paikata ja meni sitten Possulla mun tilalle.

Pientä jännitystä aiheutti aivan peilijäät tiet. Hyvä, että pihasta pääsi pois, kun renkaat vaan suti. Ja jottei liukkaus olisi ainoa ongelma, niin eihän kopista tietenkään pyörinyt yksi rengas! Jes! Taaksepäin pyöri, mutta eteen ei. Liusui vaan jäällä. Isäntä ehti onneksi ajaa sillä pienen koelenkin ja pyöri se, kun pohjassa oli vähän pitoa. Siihen luottaen siis Sissi ja Possu kyytiin ja menoksi. Tarmo pääsi privaattikyydillä jo aiempaan ryhmään ja piti tietty kiirehtiä näiden seuraavien kanssa perään, että ehtis edes vähän nähdä Tarmon treeniä.

Perille päästiin hyvissä ajoin, rengas pyöri ja mäetkin selvittiin ylös. Ehdittiin siis näkemään Tarmonkin treeniä. Heillä oli vain tavoitteena saada poni kunnolla läpi ja pehmeäksi ylälinjastaan. Tarmo osaa olla sitkeä ja pistää vastaan, vaikka se onkin viime päivinä ollut ihan tosi hyvä. Krissen kanssa ollaan nyt keskitytty oikeastaan vuoden verran siihen, että keula saadaan ylös. Tarmollakun oli tapana liikkua vähän pitkällä ja matalalla kaulalla lavoillaan. Nyt sen ryhti on noussut ja sillä on paremmin voimaa kantaa itsensä, niin pääsee taas työstämään matalampaan muotoon. Hieman mietityttää, että miten nämä valkut alkavat toimia yhdessä, kun toisessa haetaan niskaa ylös ja toisessa alas. Mutta pitäähän sen muodon olla säädeltävissä tilanteen mukaan. Poni näytti rennolta ja hyvältä työskentelyn jälkeen. Jalan takana se on edelleen mielellään ja vähän väliä joutuu muistuttamaan, että menepäs vaan. Tarmo tykkää mennä vähän sellaisella säästöliekillä. Asiaa ei yhtään auta kotipihan surkeat pohjat, joissa ei voi ratsastaa eteen juuri lainkaan. Työskentely on pientä hipsuttelua, jotta pysytään pystyssä.

Possun ja Sissin tunnilla tehtiin voltteja ja siirtymisiä. Oli kiva katsoa kuinka Peppi pitkästä aikaa keskittyi ratsastamiseen. Hänellä on ollut motivaatiopulaa ja toivottavasti nämä kouluvalkut kunnon pohjalla toisivat lisäpuhtia. Hän on kuitenkin edistynyt kovasti. Possu liikkui suurimman osan nätisti apujen välissä pyöreänä. Vähän ohjat valui välillä ja poni yritti mennä säästöliekillä, mutta Peppi istui tiiviisti kyydissä ja poni näytti hyvältä. Sissikin meni kivasti. Välillä se jännittyi ja teki jonkun säpsähdyksen, mutta pääosin se oli oikein rento ja tasainen. Siirtymiset tulee vielä helposti töksähtäen, mutta paranee joka kerta.

Kovin ylpeä sai olla taitavista poneista ja kuskeista.

(mun piti tähän lisätä vielä pieni videopätkä Possusta ja Pepistä, mutta enpä oo saanut aikaiseksi ladata sitä puhelimesta...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti