keskiviikko 21. tammikuuta 2015

291. Ja estetreenit

Viime torstaina oli vuorossa siis Annan estetreenit. Alunperin mun piti mennä itse Tarmolla ja Olivia oli mukana Sissillä. Annin oma poni oli kuitenkin ontunut tarhasta hakiessa, joten Anni saikin mennä Tarmolla ja itse toimin puomin nostajana. Tottakai mullakin on kova halu treenata ja kehittyä, mutta ensisijaisesti tytöt saa treenata noilla valmiimmilla poneilla. Nyt on vaan niinkin surkea tilanne, että olen itse sitten ilman ratsua. Loput omat ei ole tällä hetkellä treenikunnossa: Rose varsoo jo niin pian, että sitä ei enää kuskata mihinkään, Kaijalla ei kunto riitä enkä sitäkään mielellään kuljeta enää tulevan varsan takia, Ekku ja Lissu ovat sa-aikaeläkeläisiä, Reino on varsa ja Lilli sekä Possu liian pieniä. Mulle piti tässä jo talven aikana tulla yksi poni ratsastettavaksi, mutta siinä on ollut pari muuttujaa ja näillä näkymin ajankohta on vasta alkukesästä. Tällä viikolla pitäisi tulla joulukuussakin meillä ollut pv-tamma, joten ehkä sillä sitten, kun noi muut ratsutettavat ei ole vielä ihan valmennusvaiheessa. Piha täynnä hevosia eikä yhtään sopivaa... No syksyyn mennessä on sitten taas kaksi lisää täydessä käytössä.

Valkussa oli pari sarjaa ja erilaisia suhteutettuja linjoja, suoria ja kaarevia. Lisäksi harjoittelun alla oli pari tiukempaa kaarretta. Korkeudet pysyi siellä normaalitasolla. Tarmon kohdalla eniten tekemistä aiheutti suhteutettu väli, jossa piti ratsastaa eteen kuudella askeleella. Sitä on niin tottunut himmailemaan ja lyhentämään, että pari kertaa sai välin tulla ennen kuin se sujui. Poni oli kyllä tällä kertaa huomattavasti kuuliaisempi ja keskittyneempi. Siitkin huolimatta, että matkusti kiimaisen Sissin kanssa samalla kopilla maneesille. Videolla on myös hyvin näkyvissä pieni "tilanne" edessä olevan ponin kanssa, mutta ei se Tarmoa haitannut. Sillä on niin kova halu hyppäämiseen, että ei niin väliä onko hypättävän esteen vieressä kiimaisen tamman peppu vai esteen edessä toinen poni. Keskittyminen on tehtävässä. Mä niin tykkän mun kultakimpaleesta! Tosin saa nähdä, kun kevät tässä todella pyörähtää kiimoineen käyntiin, että kuinka kiva poni se onkaan...


Sissin treenikin sujui mukavasti, mitä nyt vähän kahden laukan sarjalla piti vähän luikkia ohi. Sen kanssa on edelleen vaikea saada paikkoja joka kerta sopimaan, kun ei tule kunnolla takajaloille ja lyhennä pyydettäessä. Kaula vaan lyhenee pidätteestä ja se alkaa miellellään vetää päätä alas. Tällä viikolla pitäisi tulla gägit, joten ne on ensi kerralla testissä. Videolta näkee hyvin varsinkin punaisen sarjan välissä ton etupainoisuuden, jolloin se myös menee helposi ohi. Onhan se nyt paljon työläämpää hypätä lavoilta, kuin takaosalta. Esteen jälkeen poni menee niin matalaksi eikä sitä sarjavälissä ehdi saada ylös. Sen pitäisi oppia itse tulemaan vähän takaosalle ja saada toki voimaa, että se pystyy tulemaan sinne. Treeniä treeniä.  Vielä kun kuski muistaa pitää jalat kunnolla näissä tilanteissa kiinni eikä poni pääsekään helpoimman kautta, niin eiköhän se sieltä. Haasteita tuo myös ponin "hätääntyminen" ja karkuun lähtö, jos paikka ei sovi ja kuski horjahtaa. Silloin se ei käänny eikä varsinkaan tule takaisin. Koko ajan kuitenkin paranee ja varmuus kasvaa. Yhteistyötä on kuitenkin vasta reilu kuukausi takana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti