maanantai 19. elokuuta 2013

129. Paljon tehty ja vielä enemmän tekemättä.

Tallissa siis meneillään pientä pintaremonttia tai no oikeastaan vain sisustamista, koska pinnoillekaan ei tehdä mitään. Alkaa olemaan tilat hieman ahtaalla, kun väkeä/poneja on tullut lisää. Kuivaushuone meillä onkin ollut jo pari vuotta, kun vanhasta saunasta purettiin lauteet ja laitettiin loimitelineet tilalle. Nyt "remppa" alkoi sillä, että vanha pata sai poistua. Sitäkin olen suunnitellut sen pari vuotta, mutta nyt päätin alkaa myös toimia. Siinä vaiheessa, kun kysyin isännältä rälläkkään sopivaa laikkaa padan peltikuoren leikkuuseen, hän päätti osallistua purkuun lekan kanssa. Kyllä se olikin tiiviisti muurattu. Millään ei meinannut hajota. Yksin en olis varmaan saanut sitä ikinä pois. Padan tilalle tuli vanhan pukuhuoneen puolella ollut kuivauskaappi. Mahtui juuri siihen koloon. Kuivaushuoneessa on odottanut myös meidän talorempan jäljiltä pyykkikone ja lämminvesivaraaja asentajaansa. Nyt isäntä jo aloitti niidenkin asennuksen. Ehkä vielä tässä syksyllä lämmin vesi voisi riittää kahdenkin ponin pesuun putkeen! Ja tallivaatteet, huovat ja pyyhkeet ym. pienen pyykin voisikin pestä tallissa eikä omien alusvaatteiden joukossa ;) Samalla kuivaushuoneeseen tulee lisää tilaa, koska tähän asti pesukone ja lämminvesivaraaja ovat olleet siellä säilytyksessä. Vanha varaaja saadaan sitten jättää ansaitulle eläkkeelle tai antaa jollekin jolla on sille tarvetta. Asennusta helpottaa tilassa valmiiksi  olevat vesipisteet ja viemäri.

Näkymä ovelta, vanha vihreä varaaja poistumassa ja oikeassa reunassa oleva isompi tilalle.
ja perältä ovelle. Kuivauskaapin kolossa siis ennen pata ja edessä kiuas.
Kuivauskaapin poistuttua "tallihuoneesta" laitettiin jääkaappi sen tilalle. Se oli ennen "keskellä lattiaa", umpeen lyödyn ulko-oven edessä tehden tilasta tosi ahtaan. Satulatelineiden alla oli sohva edellisten asukkaiden jäljiltä ja se sai väistyä lopullisesti. Satuloiden alle jäi hyvin tilaa taitettaville telineille, joihin saatiin nyt valjaat ja turvaliivit varsinaisesta satulahuoneesta. Tilaa tuli molempiin vaikka kuinka. Tallihuoneeseen on vielä tulossa suitsitelineitä muutamat, joihin saadaan näyttelysuitset ym. vähemmän käytössä olevat päävehkeet. Tallihuoneessa on vielä jääkaapin lisäksi mikro ja vedenkeitin. Melkein oikeat sosiaalitilat siis.

Kuivaushuoneen ovelta katsottuna, kuivauskaappi siis ennen jääkaapin tilalla.
ja ovelta katsottuna. Tää näyttää kyllä livenä PALJON hienommalta!
Osa ruusukkeista ja pokaaleita saa kyllä myös muuttaa tänne ja tota kiinnilyötyä ovea täytyy vielä vähän eristää, jotta huone pysyy sitten plussan puolella ja kuivana, kun kylmyys ja kosteus iskevät. Kyllä on ollut niin tyytyväinen olo, kun sai kamoille näin paljon lisää tilaa ja järjestyksen käytännöliiseksi ja järkeväksi. Tosin saa nähdä, mihin kuivien loimien vuori muodostuu. Se oli ennen satuloiden alla olevalla sohvalla. Kuinka helppo siihen olikaan tyhjentää kuivaushuoneen telineet ja langat...No ehkä ne loimet menee paikalleen??? Ainakin voi toivoa niin...

"Rehuhuone" sai myös siivouksen. Tai oikeastaan se on meidän isännän työkalujen ym. säilytykseen käytetty välihuone, mutta kummasti ne hevoskamat on kulkeutuneet sinnekin. Sitten kun meillä on joku kaunis päivä autotalli, niin sinne tulee isännälle oma "verstas" tms. jossa voi sitten näitä kalujaan pitää. Voin sitten vallata välihuoneen kokonaan rehuhuoneeksi. Nyt sieltä on vain yksi pääty omittu lisärehuille. Lisäksi samasta päädystä löytyy pakastin, jossa on hyvä pitää hirven lihojen vieressä esim. kylmäsuojia.

Kyllä niitä purkkeja ja purnukoita onkin kertynyt, mun on noista kolme...ja isoista laatikoista kaksi alhaalla.
Toivottavasti saisin varsinaisen satulahuoneen ja vintin säilytystilat kuntoon pian. Tai ainakin ennen kuin syksy oikeasti alkaa. Tehdään niistä sitten oma postaus, kun sen aika tulee. Satulahuoneen lisäksi olisi vielä aula ja kaksi karsinaa pesemättä. Muutamassa tarhassa pitäisi laittaa aidat uusiksi, kaksi on jo laitettu ja kahdelle ei tarvii tehdä mitään, neljä siis jäljellä. Kahteen tarhaan haaveissa myös "heinäkulmat", jotta eivät taalloisi heiniä niin paljoa mudan joukkoon kasalta toiselle kulkiessa. Sitten tietty jossain välissä ennen hevosten sisälle tuloa pitäisi kupit pestä ja kuivikkeet roudata sisään. Myös nimikylttien askartelua olisi tiedossa. On niin paljon mukavampi ottaa kura ja märkyys vastaan, kun paikat on kunnossa.

Ai niin. Hajoitetun padan tiilet ja murska käytettiin uudelleen yhden tarhan portille. Enää ei uppoa puoleen sääreen mutaan, kun vie hevosia sinne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti