torstai 3. joulukuuta 2015

382. Luukku kolme

Alkuun pikakuulumiset kotoa...Tänään siivosin jo viisi karsinaa ihan itse ja eilen ratsastin reilun puolisen tuntia, tosin vain käyntiä ja Sissillä, mutta kuitenkin. Ehkä tästä alkaa pikkuhiljaa kuntoutua taas normaalielämään.

Ja nyt kolmantena: welsh cob ruuna Fochnant Dafydd GB (s. 1982)

Sukupostissa

vuotta 1998
Dafi oli hetken aikaa tallilla tuntiponina ja siirtyi sittemmin yksityiseksi. Silloin alkuun sain mennä sillä aika paljon ja tykkäsin ruunasta kovasti. Se oli todella reipas ja kuumakin, mutta aina äärettömän kiltti ja kevyt ratsastaa. Se oli myös yksi tallin osaavimmista poneista. Ja aika näyttävän näköinenkin.

elämäni toiset kilpailut
Dafin kanssa menin parit kisat kotitallilla ja muutamat seuran kisat läheisellä maneesitallilla. Varsinkin hypätessä vauhtia riitti aina. Mulla on useampi näistä radoista videoituna ja niissä kuvaaja aina hokee: hitaammin, hitaammin, rauhassa...jne. Pitäisikin yrittää saada ne vanhat kisaradat VHS:ltä DVD:lle. Taidettiin mennä Dafinkin kanssa helppoa C:tä ja 50 cm esteitä. Dafi oli kuitenkin yksäriaikanaan yleensä yksi niistä kolmesta ratsusta, jotka menivät helppoa A:ta ja 90 cm esteitä. Dafi pärjäsi aina hyvin myös mätsäreissä.

Parhaimmillaan ruuna oli omistajansa kanssa samoilemassa ilman satulaa pitkin metsiä pilkkopimeässä otsalampun kanssa. Se oli niin kiltti, että omistajan pienet lapsetkin opettelivat sen kanssa ratsastamaan. Välillä se meni turhan kovaa ja laukkaa saattoi tulla muutama ekstrakierros, mutta mitään tuhmaa se ei tehnyt koskaan. Seoli unelma myös kaikissa hoitotoimissa, kaikki kävi.


Dafi siirtyi vihreämmille laitumille joskus niihin aikoihin, kun opiskelin Ypäjällä.

Dafin ja Astorin kanssa kisoissa (näissä kuvissa on vuosiluvut takana, mut enhän niitä muistanut skannatessa ylös laittaa. Ja sehän on liian työlästä kaivaa niitä taas esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti