perjantai 23. toukokuuta 2014

222. Korjauksia

Tänään oli vuorossa taas Airan ratsastuspilatestunnit. Tehtiin käännöksiä, väistöjä, siirtymisiä ja laukannostoja. Väistöt aukeni vielä viime kertaa paremmin. Tarmo teki neliöllä myös varsin hienosti takaosakäännösmäiset käännökset kulmissa. Helposti jäin liian passiiviseksi pohkeella, kun käännös tuli rintakehää ulkokyljen kautta kääntämällä. Pohkeen unohtuessa poni jäi hieman passiiviseksi ja käynti oli "laahustavaa". Kun muisti käyttää jalkaa nimenomaan aktivoimiseen, niin käynnistä tuli marssivampaa. Väistöt oli jo hyviä ja melko tasaisia. Ei kiemurteluja tms. Siirtymisissä Tarmo olisi saanut olla paremmin pohkeen edessä, mutta ehkä +27°C vaikutti asiaan??? Hidastukset sujui tosi hyvin kaikissa askellajeissa vatsalihaksilla sekä askellajien sisällä, että askellajista toiseen. Ponski oli kyllä tosi kiva ja rento. Kyllä siitä varmaan vielä jotain tulee.


Airan mies Ari tsekkasi myös mun selän ja lantiossa oli joku vinoon muljahdus tullut. Ratsastus jäykisti alaselkää eikä kunnolla päässyt kävelemäänkään. Ari sitä aikansa paineli, venytti ja muljautteli. Kipu ei vielä täysin hävinnyt, mutta kireys oli poissa ja jalka toimii normaalisti. Palaset saatiin siis paikalleen ja nyt vaan voltarenia muutaman päivän ajan alueelle, niin alaselkä/jalka on kuin uusi. Hyvä tuuri, että Aira ja Ari tuli just tähän väliin ja selkä saatiin kuntoon. Tuskin olisi tullut lähdettyä mihinkään fysioterapeutille selkää näyttämään. Ponit hierotaan ja tutkitaan heti, kun liikkeessä on pientäkin epämääräisyyttä, mutta itseltä saa olla raaja irti ennen kuin aletaan hoitaa.

Päivään ei kauheesti muuta sitten mahtunutkaan, kun illalla oli ratsikoulutunnit taas Merlitzissä. Aira tuli meille uudestaan vielä illalla pari ryhmää opastamaan. Hyviä fiiliksiä oli taas ratsastajilla, vaikka tieto lisääkin tuskaa. Huomaa, että ongelmat onkin satulan päällä ja miten vähän sitä osaakaan siihen nähden kuinka paljon pitäisi osata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti