tiistai 4. maaliskuuta 2014

207. Paljon tekemistä

Koko viime viikko meni taas vähän ohi, kun koko ajan saa juosta paikasta toiseen. Aina alkuviikosta yrittää aikatauluttaa viikon ohjelman niin, että kaikki saadaan hoidettua. Löytyy ratsutuksia, valmennuksia, tuntien pitoa ja kisoja. Nyt vielä päälle painaa Helsingin hevosmessut. Päivästä menee useampi tunti pelkästään viestien vastaamiseen ja asioiden järjestelyyn. Kaikki riippuu kaikesta eikä mitään saa lyötyä lukkoon ennen kuin tietyt asiat on selvillä. Asiaa ei yhtään helpota se, että jos ei heti kykene vastaamaan ja sopimaan jotain asiaa, niin unohtaa sen kokonaan... Koko ajan pieni stressi päällä, onko kaikki muistettu kirjata kalenteriin, oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan.

Jaksamista tuo lisää omat valmennukset, paitsi silloin kun poni ei toimi... Viime keskiviikon kouluvalkussa käytiin Tarmon kanssa pientä vääntöä. Huomasi hyvin, että en oo ehtinyt ratsastaa sitä kunnolla läpi. Tehtiin siirtymisiä ja voltteja, laukassa treenattiin käyntinostoja. Töitä joutui tekemään ihan tosissaan ja poni oli todella sitkeä edestä. Mutta mä olin sitkeämpi ja lopputunnista poni oli mukavan pehmeä ja tasainen.

Seuraavana päivänä Tarmo pääsi hyppäämään Jeminan kanssa Ratulle. Myös Rose pääsi treeneihin Outin kanssa. Ohjelmassa oli ratatreeniä. Tarmo oli varsin fiksu ja rauhallinen. Ratsukon ensimmäiset ratatreenit näytti varsin hyvältä. Rose oli vähän hidas pohkeelle, mutta parani ja terävöityi radan edetessä. Kovin ylpeä sai olla hienoista poneistaan! Taas se onnistui telomaan lisää toista takajalkaansakin.Ei muuta kun impparikäärettä jalkaan yöksi. Jalka on kosketusarka, mutta poni ei onnu eikä jalka turvota. Toivotaan, että se taas pian muistaa, kuinka matkustetaan...

Lauantaina käytiin lasten kanssa harjoitusestekisoissa Wiurilassa. Nuutti meni Lillillä puomi-ristikkoluokan ja Peppi meni sillä 40-50 cm. Lisäksi Peppi meni Possulla sekä puomi-ristikkoluokan että 40-50 cm.  Molemmat selvittivät radan puhtaasti, Nuutti hieman avustettuna. Hienosti jätkä meni verkassa itsenäisesti pätkiä ja radalla hyppäsi elämäsä ekat esteet.  Radalla oli kolme ristikkoa ja rohkeasti tultiin niille reippaassa ravissa. Lilli hyppäsi ja poika pysyi kyydissä. Kesällä se on jo täysi esteratsastaja. Possu meni kiltisti puomiluokan, hieman löysästi ja pitkänä, mutta kiltisti. Vielä seuraavan luokan verkkakin sujui hyvin, mutta radalla poni lähti kakkosesteen jälkeen ja teki pukin, niin että kuski maastoutui. Onneksi Lillin rata oli vielä jäljellä ja se meni superhyvin. Ainoa ongelma tuli, kun juuri ennen perusradan viimeistä estettä Lilli alkoi kakkia...se siis hyytyi täysin, joten Peppi joutui tekemään voltin päästäkseen viimeisestä esteestä yli. Lapsi oli todella onnellinen, kun oli uskaltanut mennä Lillillä 50 cm luokan! Ja sehän on pääasia.

Lisätään vielä kuvia lasten kisoista:
Peppi ja Possu puomi-ristikkoluokassa
Nuutti treenaa esteistuntaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti