tiistai 18. maaliskuuta 2014

211. Estekisoissa

Tiivistetään tähän postaukseen kahdet viimeiset estekisat. Eli ensin oli 9.3. uuden seuramme järjestämät harjoitusestekisat Muurlassa Merlitzissä. Omista poneista mukana olivat Lilli ja Minni. Kisoja on nyt niin paljon, että on helppo vuorotella osallistuvien ponien kanssa. Pääsee kuljetusten suhteen helpommalla, ja muutenkin. Eikä noita nuoria voi kuitenkaan joka viikko kilpailuttaa. 

Peppi valitsi Lillin mukaan 40 cm luokkaan. Possu kun oli viime kisoissa tuhma, niin Peppi ei uskaltanut sen kanssa lähteä. Varsinkin kun 40 cm oli pienin luokka. Lilli meni kiltisti ja reippaasti. Radalla se hyytyi sen verran katsomon edessä, että yksi kielto okserille tuli. Muuten rata oli oikein siisti ja sujuva. Uskomattoman hyvin se lapsi muistaa radat. 

 Toisena mukana oli Minni luokissa 80 ja 90 cm. Tarmolla oli seuraavana päivänä Pantsun valmennus, joten hyppyjä olisi tullut liikaa. Alkuun Minni oli järkyttynyt maneesista, mutta itse esteitä se ei kytännyt lainkaan. Ekalla radalla poni toimi oikein hyvin. Se hyppäsi rohkeasti ja eteni sujuvasti. Arvosteluna oli 367.1 Uusinnassa meille tuli pudotus pienelle pystylle. Hienosti se kääntyi tiukkojakin teitä. 90 cm Radalla poni eteni edelleen hyvin. Se ei miettinyt yhtään ja hyppäsi erittäin hyvin. Kunnes tultiin esteelle kuusi, 2 askeleen pysty-okseri-sarja. Askel ei osunut ihan nappiin ja jätin ponin yksin odottaen, että mitä tapahtuu. Ihan kalkkiviivoilla poni kielsi, niin että oli lopulta polvillaan esteen joukossa. Toisella yrityksellä poni oli sitä mieltä, ettei sitä voi mennä. Hylsyn jälkeen yläpuomit alas ja selvittiin. Myös radan viimeinen este sujui hyvin.Olin oikein tyytyväinen poniin. Hyppääminen oli jo huomattavasti sujuvampaa kuin tammikuussa.

Viime lauantaina oli sitten vuorossa seuraestekisat Teerisalon tallilla. Siellä oli vain pieniä luokkia. Peppi meni nyt Possulla 30 ja 50 cm luokat. Poni oli superkiltisti eikä pukittelusta/villiintymisestä ollut tietoakaan. Virtaa olisi ehkä saanut ollakin enemmän, mutta pääasia, että radat meni hyvin ja kuski sai taas luottoa poniin. Kyllä oli onnellinen ilme pikkuratsastajan kasvoilla kahden nollaradan jälkeen. 

Netta oli Ronjan kanssa myös kisaamassa 50 cm luokassa. Poni oli niin innoissaan ja reipas. Rata oli todella siisti ja sujuva. Ponilla oli selvästi kivaa, se oikein nautti kun pääsi pitkästä aikaa hyppäämään. Uusinnassa yksi puomi tuli alas, mutta ei kauheasti jäänyt harmittamaan, kun poni oli muuten niin hyvä!

Myös Oona ja Sissi ovat käyneet kisaamassa. 9.3. ratsukko meni kansallisten yhteydessä alue helppo A:n, jossa tulos oli hienosti 63,804% ja ensimmäisiä ei-sijoittuneita. Kvaalit kansallisia varten kasassa. Viime viikonloppuna pari kävi kisaamassa aluekisoissa Pohjanmaalla. He B:0:ssa ratsukko oli 10./32 61,7% tuloksella. Luokassa A:10 poni oli jännittynyt ja laukassa tuli rikko, joten prosentit olivat vain 52,6%. Sissi todistaa taas olevansa sekin vain poni, aina ei voi voittaa. Viikon päästä ekoissa kansallisissa sitten ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti