tiistai 30. heinäkuuta 2013

120. Ei ihan niin kuin Strömsössä...

Alkuviikko ei ole sujunut, ei sitten lainkaan. Aikataulu on ollut tiukka ja sitten mikään ei menekään niin kuin on suunnitellut...Eläinläääkärin piti tulla maanantaina aamusta ultraamaan Lissu ja tsekkaamaan Minnin hampaat. Iltapäiväksi oli sitten sovittu lukiokaveriden kanssa tapaaminen hyvän ruuan ja seuran merkeissä (uskomatonta, mutta totta, mulla on muutakin elämää, kuin nämä ponit! Vähän, mutta on.) Ajatuksena, että tämähän menee hyvin, kun eläinlääkäri tulee jo aamusta, niin ehdin hyvin kerrankin ajoissa paikalle. Tai niinhän sitä luulis... Aamupäivällä treenattiin Outin kanssa Lissun ja Reinon esittämistä. Pikkumies tuntuu pysyvän hienosti Lissun perässä ravissakin. Tosi kiltisti Reino toimii, vaikka talutus on ollut lähinnä narun päässä äidin perässä kulkemista tähän asti. Esittämisharjoitusten jälkeen päästettiin ne vielä hetkeksi irti, jotta saisin Reinosta uusia kuvia. Jätkä olisi vaan laukannut tai sitten hengaillut eikä Lissukaan auttanut asiaa yhtään syömällä kentän reunoilla.
Komea ponipoika
Sitten taas odoteltiin eläinlääkäriä ja samalla valutin vedet tarhoihin. Saijan kanssa sovittiin, että menen Netan kanssa, kun sunnuntaina en ehtinytkään. Puolilta päivin jaoin heinät ja päätin sitten mennä ratsastamaan Netan ennen Sauvoon lähtöä. Eläinlääkärin ajattelin jo unohtaneen meidät, kun käynnistä oli sovittu vain viestillä eläinlääkärin loman aikana. Laitoin siis Netan kuntoon ja kiipesin selkään. Olin kävellyt kierroksen, kun kengittäjä kurvasi pihaan. Bissellä ja Tarmolla oli irtokengät laitettavana. Netta siis pois ja hakemaan Tarmoa. Onneksi se oli sentään kiltisti ja saatiin kenkä takaisin huulipuristimen avulla suht kivuttomasti. Samalla kun hain Tarmoa tarhasta tuli eläinlääkäriltä viesti, että on matkalla. Kengittäjä ehti justiinsa alta pois, kun ell kurvasi pihaan. Ehdin sentään hakea "potilaat" välissä sisälle valmiiksi. Minnille tuikattiin ensin rauhoite ja sitten Lissua ultraamaan. Reino treenasi samalla kiinni seisomista. Hienosti se malttoi olla aloillaan narun päässä seinässä kiinni. Lissu on onneksi helppo ultrata. Hain sen sunnuntaina laitumelta kotiin ja katsoin jo silloin, että se oli tarhassa turhan ystävällisen oloinen ja kiinnostunut naapuritarhan kavereista. Tyhjähän se sitten oli :( Vasemmalla oli jo hyviä follikkeleita, mutta kohtu ei ollut ihan vielä valmis. Kiimaan sen pitäisi tulla muutamassa päivässä. Kerran nyt ainakin uusitaan, jos tärppäisi.

Minnillä oli vähän piikkejä, toivottavasti olisi nyt parempi suustaan. Lissu ja Reino takas pihattoon ja Minni karsinaan selviämään. Äkkiä vaatteiden vaihto ja Sauvoon. Olin myöhässä vain puoli tuntia...Oli kyllä mukavaa herkutella hyvässä seurassa ja vaihtaa kuulumisia. Kotiin pääsin siinä vähän kahdeksan jälkeen. Taas pikainen vaatteiden vaihto ja sitten viimein Netan selkään. Se oli jotenkin tosi jännittynyt. Kulki käsijarru päällä ja eteenpyytäessä vain jännitti ja jarrutti lisää. Kun olin jonkin aikaa työstänyt sitä, alkoi rentoutua ja liikkua kivasti eteenpäin. Puolierot on tasoittuneet paljon, mutta jarruttaminen ja jännittäminen on ikävää. Sovittiin, että menen heti tänään uudestaan.

Ajattelin ottaa Netan heti aamusta, koska olin sopinut Roopen omistajien kanssa, että tulevat ratsastamaan sitä kymmeneltä ja sen jälkeen viedään poni kotiin. Aamutoimien jälkeen siis Netta valmiiksi ja kentälle. Tällä kertaa ehdin ottaa ohjat käteen, kun Roopen omistajat tulivat. Alkuun ajatus oli, että ehdin mennä vielä, kun laittavat Roopen kuntoon ja juoksuttavat sitä. Koska satoi vähän vettä, päädyttiin sitten viemään ensin Roope kotiin ja ratsastamaan maneesissa siellä. Poni meni onneksi aika nopeasti koppiin, kun lastattiin suoraan tallista. Kotona poni oli hieman pörheänä, mutta rauhoittui maneesissa juoksuttaessa. Menin sen kanssa hetken, askellajit läpi. Hienosti poni toimi, kun ympärillä ei ole "häiriötekijöitä". Liikkui reipaasti ja laukkakin oli huomattavasti energisempää. Liikkeellä lähdössä tuli pari pikkuloikkaa. Kun lähdettiin lasten kanssa sieltä kotiin päin, mentiin Pettilän kautta ja haettiin Sissi ja Kake laitumelta kotiin. Sissin tarvitsen meidän valmennus"leirille"  ja Kake oli pakko tuoda kotiin ettei jää Vermon näyttelyn ajaksi laitumelle yksin. Kotona se pääsi Tarmon kaveriksi. Ainakin vielä ne ovat olleet ihan sopuisasti, et ehkä Tarmokin taas tasaantuu talveksi laumaelämään.

Ruokaa naamaan ja päiväheinien jakoon, sitten Netan vuoro. Sain juuri haettua ponin tarhasta, kun isäntä soittaa, että hänellä on autosta bensa loppu. Lapset jäi harjaamaan ponia, heitin bensakanisterin autoon ja lähdin pelastamaan isäntää. Nyt on vissiin joku ylempi taho päättänyt, että mun ei pitäisi ratsastaa Nettaa lainkaan...Siltä reissulta palauttuani ehdin mennä kaikki askellajit läpi. Poni oli edelleen jännittynyt, mutta nyt eteni paremmin. Ehkä se siitä. Pikaratsastuksen jälkeen lapset autoon ja vauhdilla Kiikalaan pitämään tuntia. Siltä reissulta kotona joskus vähän kahdeksan jälkeen. Olin niin poikki, et jäi kyllä Sissi ja Tarmo liikuttamatta. Toivottavasti huominen olis vähän rauhallisempi päivä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti