sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

109. TavoitteitaTarmon kanssa oltiin perjantaina Annan estevalkussa. Tehtiin rataharjoitusta pienillä esteillä, kun taas on ollut taukoa. Hienosti poika taas hyppäsi, vaikka muu keskittyminen oli aika ajoin hukassa. Kotimatkalla oli onneksi niin kiltisti, että ei tarvinnut kuitenkaan heti varata ruunausaikaa ;) Sen kohdalla kuitenkin pidän käyttöominaisuuksia jalostusta tärkeämpinä. Mutta vielä katsellaan tasaantuuko sen käytös.

Tavoitteeksi on nyt kuitenkin asetettu ensi keväälle ratsuoripäivät ja suorituskyvynkoe. Tavoite on kova, mutta niin on usko ponin kykyihinkin.Annan ohjauksessa aletaan siis treenata sitä kohti. Hyppyjen määrää vähennetään ja esteitä korotetaan. Alustavasti suunnitelmissa olisi myös pari tehokoulutusjaksoa Annalla. Jos kaiken tekisi itse alusta loppuun, vaadittaisiin paljon enemmän toistoja, koska itsellä ei ole niin paljoa kokemusta. Poni on kuitenkin vielä niin nuori, etten halua sitä rasittaa ylimääräistä. Haluan kuitenkin viedä ponin itse tavoitteeseen, joten rakennamme sitä yhteistyössä valmennuksissa. Välietappina on tämän syksyn laatuponikilpailu, jonka suhteen ei pitäisi olla mitään ongelmaa.

Myös noilla 5-vuotiailla alkaa kauden päätavoite kolkutella ovella. Enää vajaa viisi viikkoa jäljellä Ponibreedersiin. Majoitukset täytyy varata mahdollisimman pian ja kutsukin on jo auennut kipaan. Rose osallistuu esteille, Minni, Netta ja Glow kouluun. Vielä pitäisi saada muutamia ratoja alle, jotta ponit saavat varmuutta lisää. Ekaa kertaa olen kisassa mukana omalla ponilla. Aiemmat vuodet olen ratsastanut muiden poneilla. Sekin tuo hieman lisää jännitystä. Toisaalta näiden omien kanssa yhteistyötä on niin pitkään taustalla, että luottavaisin mielin lähdetään kisaamaan. Mitään voittoja ei suoraan lähdetä hakemaan, mutta tiedän, että kaikki suoriutuvat tehtävistä ilman, että niitä (ja itseä) pitää hävetä ;) Kouluohjelmatkin on muuttuneet, et niitä pitäisi alkaa treenata.

Vielä ennen breedersiä ohjelmassa olisi Vermon Poninäyttely. Sinne on ilmoitettu nuorisosta Reetu ja Lenni lauantaille. Sunnuntaille meiltä lähtee Minni, Netta, Lissu ja Reino. Kiiireiset viikot siis edessä päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti