lauantai 13. heinäkuuta 2013

113. Seuraesteillä jälleen

Tänään siis oltiin porukalla seuraestekisoissa Teerisalossa hyppelemässä. Glow jäi nyt tosiaan pois, kun ei liikkunut eilen kunnolla (Tänään Peppi ratsati sillä hetken kentällä illalla ja liikui normaalisti. Toiv. impparikääre auttoi.). Mukana oli siis Lilli, Rose, Netta, Minni ja Inka.

Peppi meni Lillillä 40 cm luokan. Kun Lilli oli saatu kuntoon, menin itse katsomaan omia kamoja kasaan. JA mitä olikaan jäänyt kotiin...Ratsatushousut ja t-paita. Shortseissa ja tuubitopissa ei olisi ollut asiaa radalle. Ei muuta kuin kotiin siis niitä hakemaan. Onneksi sain Annin äidin autoa lainaan, että ei tarvinnut ponejakin ajeluttaa ees taas. Kyllä vähän ketutti. Tämän takia jäi sitten Pepin ratakin näkemättä...Kuulemma yksi kielto oli tullut, kun ohjat oli olleet vähän pitkät ja poni livahtanut ohi. Kyllä neitiä harmitti, kun ei tullut ruusuketta...Ronja ja Netta tekivät puhtaan radan myös 40 cm luokassa.
kuva: Maiju Aaltonen (snaijun.kuvat.fi)
Seuraavassa luokassa (60cm) mukana olivat Saija Netalla, Anni Minnillä ja Linda Inkalla. Juuri ehdin sopivasti housujenhakureissulta paikalle, kun Saija sai lähtömerkin ja muut meidän porukasta menivät sitten Netan jälkeen. Sekä Minni että Netta kolauttivat kakkosesteen alas, mutta muuten radat oli hyviä ja niitä oli ilo katsella. Linda ja Inka tekivät puhtaan radan vauhdilla.


Itse menin sitten Rosen kanssa 80 ja 90 cm. Vähän treeniä ennen breedersiä ;) Viimeksi olen hypännyt sillä toukokuun kenttäkisoissa... Poni oli pörheänä ja heti kun otti ohjat käteen, ni olis pitänyt jo mennä. Verkassa hypyt oli hyviä ja poni avuilla. Radallakin se oli hyvin kuulolla, mutta vähän huolimaton ja kuski vähän hätäinen tyrkätessään ponia esteille. Puomit oli vissiin liimattu kannattimiin, koska kaikesta kolistelusta huolimatta yhtään puomia ei tullut alas! Roselle siis tuplanollat 80 cm radalta. Aika oli varsin hidas ja sijoitus vasta viides (3 sijoittui). Poni oli hyvä, mutta omassa ratsastuksessa jälleen parantamisen varaa. Onneksi paransin selvästi 90 cm radalla. Ponikin tsemppasi ja kolahduksia tuli vain yksi. Perusrata oli puhdas, mutta uusinnassa tuli yksi pysty alas. Siihen tuli vähän paha tie, kun kenttää oli juuri laajennettu ja uusi puoli oli kovin pehmeää. Koitin siis kääntää ennen uutta puolta ja tuli vähän jyrkkä kaarre, johon poni jäi etupainoiseksi ja laukka ei oikein pyörinyt. Se ei ehtinyt sitten nousta heti kaarteesta pystylle, vaan veti sen kunnolla alas. Mutta tämä rata oli silti huomattavasti parempi ja sujuvampi. Suoritus palkittiin vielä sijoituksella puomista huolimatta. Rose oli nopein uusinnasta 4 vp kerännyt ja sijoittui toiseksi.


Lisää kisakuvia löytyy: http://snaijun.kuvat.fi/kuvat/ sekä http://annaw.kuvat.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti