keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

108. Esteitä, koulua, eläinlääkäriä ja kengittäjää

Melkein koko lauma on kotona, jos ei muuta, niin käymässä ainakin. Valkut ja tunnit saatiin taas käyntiin. Vielä kun sais aikaisesksi pestä tallin loppuun ja järjestellä paikat niin, että saisi kaikki kamat mahtumaan jotenkin järkevästi. Tällä hetkellä talli näyttää siltä, että siellä jonkun sortin pyörremyrsky pyyhkässy menemään...

Eilen oli pitkästä aikaa Anun estetreenit kotikentällä. Menin Glown kanssa ja se on kyllä löytänyt nyt sisäisen esteponinsa. Laukka on parantunut valtavasti eikä se sammu enää kaarteisiin, vaan pyörii hyvin tiukemmassakin kurvissa. Poni on oppinut myös arvioimaan esteen korkeutta. Niin tyylikkäästi nousi jalat, kun puomitkin nousi. Aivan upeasti ylittyi noin 70 cm esteet. Kiemurtelu ja epäröintikin on jäänyt täysin pois. Edelleen jalalla joutuu ratsastamaan aika vahvasti, mutta koko ajan paranee.

Tunnin jälkeen menin vielä Roopen. Sekin alkaa keskittyä työntekoon pikkuhiljaa. Ekku tosin tuntuu häiritsevän sitä extra-paljon, mutta kun olin juoksuttanut sitä Ekun tarhan viereisessä kulmassa jonkin aikaa, niin kuulo alkoi palautua. Kun kiipesin selkään, oli jo ihan ok. Reippaasti poni liikkui ja nyt onnistui jo laukkaaminenkin hienosti "häiriötekijöistä" huolimatta. Eiköhän se pikkuhiljaa ala toimia myös uusissa tilanteissa. Kovasti se vaan ottaa stressiä kaikista muutoksista. Nyt on ollut paha, kun hevosia on tullut laitumelta vähän väliä kotiin ja niiden vahtiminen on pienelle miehelle varsin rankkaa. Toivottavasti tilanne tasaantuu nyt, kun laiduntavat on kotiutuneet.

Sen jälkeen tehtiin vielä Tarmon kanssa maastolenkki Outin ja Rosen seurana. Kunhan pihasta päästiin pois, niin poni oli oikein hieno. Aivan kiltisti se käpsytteli edellä pitkin metsäpolkuja. Hieno mies! Lenkin jälkeen katsottiin myös Tarmon morsiamen halukkuutta, mut eipä se ollut vielä kovin suostuvaisen oloinen. Tarmo olis kyllä ollut innokas ;) Katsellaan...

Tänään vuorossa kengittäjä aamusta. Kävin hakemassa myös Reetun ja Kaken laitumelta rokotuksia varten, samalla sitten hoitui myös vuolut pojille. Kaken kaviot kasvaa ihan uskomatonta tahtia. Viime vuolusta on kuukausi ja taas sai ottaa ihan kunnolla pois. Nyt malli oli kuitenkin pysynyt hyvänä. Kiltisti pojat taas oli. Heti kun kengittäjä lähti, kaarsi eläinlääkäri pihaan. Pojille siis rokotukset perään. Hampaita raspailtiin urakalla. Lissulla ja Sissillä oli paljon piikkejä kuten olin arvellutkin. Toivottavasti Sissin ratsastettavuus nyt paranee. Sen lomakin vähän siirtyy, kun päätin kuitenkin mennä  Wiurilan koulukisoihin vielä kokeilemaan. Jos jäisi parempi mieli kuin viimeksi. Lissu myös ultrattiin, kun ei ole yhjtään vielä lämmennyt Ekulle... Lupaavalta näytti ja vasemmalla oli n. 2,5-3cm follikkeli, kohtukin alkoi näyttää poimuttuneelta, et viikon sisään pitäisi alkaa kiimaa näyttää. Toivottavasti!

Eläinlääkärin jälkeen vielä ohjelmassa Krissen kouluvalkku. Koska omat ponit oli raspattuja ja rauhoitettuja ja Glowkin oli päässyt jo maastoilemaan, niin sain lainaksi Sohvin. Kivasti tamma meni ja uskomatonta, mutta totta, pystyin myös istumaan harjoitusravissa! Valkun jälkeen nakkasin vielä varsat takas laitumelle. Saivat sinnekin uuden lohkon ja lisää evästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti