keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

305. Koulukisoja, varsan odotusta ja muuta pientä

Edelleen voisi myös velloa tässä tuskassa kelien ja työmäärän kanssa, mutta päätin olla valittamatta enempää. joten sori vaan kanssatalleilijat, valitan suoraan teille.

Aloitetaan vaikka varsojen odottelusta. Rosen laskettuun aikaan on enää vajaa kaksi viikkoa! Joka aamu ja ilta kyttään sen tissejä. Kasvavat vauhdilla, mutta ei vielä vahatippoja, maidon valuttamista ym. Mä en vaan malttais odottaa enää yhtään. Vatsa Rosella on valtava eikä se juurikaan arvosta sen käpälöintiä. Vähän tukalalta sen olo vaikuttaa muutenkin eikä ruokakaan oikein maistu, varsinkaan aamuisin. Se jättää rehuja kupin pohjalle, yön aikana kaikki menee kyllä ja heinä maistuu. Karsinaan en ole vielä vaihtanut olkia, ensi viikolla jossain välissä sitten. Haaveissa olisi ruunivoikko tammavarsa. Värinä varsalla on joko ruunikko tai ruunivoikko. Keltainen olisi vaan niin paljon kivampi kuin perus ruunikko. Tammavarsa saisi jäädä kotiin ainakin alkuun ja rauhassa katseltaisiin mitä siitä tulee. Orivarsa menee myyntiin. Todennäköisesti se ei mene kuitenkaan heti kaupaksi.


Nämä otokset otettu viikko sitten
Kaijalla on varsomiseen kolmisen kuukautta. Sillä on selkeästi varsavatsa, mutta utare ei ole kasvanut vielä lainkaan ja virtaa sillä tuntuu riittävän. Viime viikolla ehdin ratsastaakin sillä pitkästä aikaa. Sen tamman  luonne on kyllä puhdasta kultaa. Taas kuukauden tauko hommista ja menin ilman satulaa kentällä kaikki askellajit läpi. Kuolaimen vaihdoin novasta oliiviin, koska Kaija oli pureskellut novaa...ryökäle. Se oli kallis kuolain! Hienosti tamma kulkee kuolaimella käynnissä ja ravissa, taipuu molempiin suuntiin ja tekee töitä kuuliaisesti. Molemmat laukatkin nousi mallikkaasti ilman kiihdytysravia. Vatsa työntää kyllä kuskia vahvasti kaulalle, varsinkin laukassa, kun poni on vielä todella etupainoinen. Tässä vaiheessa en edes lähde työstämään ryhtiä, vaan riittää, että laukka nousee ja säilyy. Ei ole reilua lähteä vaatimaan mitään "uutta", kun vatsa painaa ja aiheuttaa lisävastusta muutenkin voimattomaan menoon. Syksyllä ehditään treenata sitten. Kaija on niin täyspäinen, että etenee kyllä nopeaan. Hyvin se tuntuu edistyvän hengailemalla tarhassakin... Sen kohdalla olen pyöritellyt ajatusta myymisestä, mikäli siis tammavarsa tulisi. Toisaalta myös uudelleen astuttaminen houkuttelisi...Katsotaan tilannetta sitten varsan synnyttyä.

Reinon myynnissä pitäisi myös aktivoitua. Toisaalta en haluaisi myydä sitä vielä, mutta pakko olisi vähentää. Saatiin siitä  videolle pari irtohypytyspätkää Aulangoltakin ilmoitukseen mukaan. Siitä tulee kiva poni. Toisaalta olisi kiva jättää se tohon, koska tässä on nyt aikamoinen aukko nuorisossa. Kaijaa, kun päästään työstämään, niin Reino on sitten seuraavana vasta vuoden päästä ja sen jälkeen on taas välivuosi. Tosin kyllä noita projekteja on riittänyt, vaikkei omia olekaan. Tälle keväälle on sovittuna viisi 3-vuotiasta suokkia sisäänratsastukseen muutaman muun projektin lisäksi. Reino pitäisi saada kärryjen eteen, mutta aukädet puuttuu niin usein.

Viime sunnuntaina pääsin viimein myös itse aloittamaan kisakauden. Vitsit oli kivaa! Menin tolla 4-v. ratsuponilla sen ensimmäisen kouluradan. Se väläyttelee todella laadukkaita pätkiä. Voima ei ihan vielä riitä esim. volteilla, mutta paranee joka päivä. Tänään sillä oli jo virtaakin sen verran, että laukkaa pääsee vähän lyhentämään ja työstämään ilman, että putoaa heti raville. Nostotkin oli nostoja. Superhieno vauva-poni. Kisoissa se oli oikein viisaasti. Verkkasin hyvin kevyesti ja lähinnä hengailtiin ja katseltiin maisemia sekä fiiliksiä. Yllättävän vähän se kyttäili aitoja, tuomaria tai ylipäätään mitään. Radalla oli havaittavissa pientä kiemurtelua. Eka laukka nousi vähän myöhässä ja toinen meni rikki kerran. Tulokseksi saatiin 58%. Tosi tyytyväinen oli poni-poikaan. Se oli taitava.

Muutenkin kisat meni hyvin. Olivia ja Sissi nappasivat ekoista kisoistaan sekä He C:1.ssä että K.N.Specialissa 4. sijan erittäin siisteillä ja tasaisilla radoilla. Peppi ja Possu olivat C:ssä ekoja ei-sijoittuneita 62,5% tuloksellla. Possukaan ei jäänyt pissimään kesken radan. K.N:ssä Peppi unohti radan kerran ja pysähdyksessä Possu meinasi jäädä pissimään, mutta suostui kuitenkin jatkamaan. Pepillä meni selvästi vähän kuviot sekaisin ja loppurata oli vähän huolimaton. Kommenttia tuli myös, kun poni ei liikkunut peräänannossa. Peppi unohtaa aina radalla ratsastaa ponia ja suorittaa vaan kuvioita, jolloin Possu jolkottelee vähän pitkänä ja löysänä. Tämä kausi treenataan tätä asiaa. Pääasia, että saatiin kaksi hyväksyttyä rataa. Vähän lisää luottoa ja motivaatiota tekemiseen. Tarmokin pääsi Annin kanssa kisoihin ja he menivät Tarmon ekan He A-radan. Ohjelma oli kyllä sieltä vaikeimmasta päästä, mutta poni selvitti sen kunnialla läpi 57,8% tuloksella ja siihen mahtui yksi rikottu vastalaukka. Tästä on hyvä jatkaa. Videoitakin parista suorituksesta on tulossa, kunhan ne suostuu latautumaan koneelle...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti