perjantai 14. elokuuta 2015

348. Power Cup -finaali

Viime viikonloppu vietettiin mukavalla porukalla Lahdessa, koska tämän vuoden Power Cup-finaali ratsastettiin Takkulassa. Reissuun lähdettiin aikaisin lauantaiaamulla. mukana Sissi ja Possu, ratsastajat, äidit ja minä. Saimme pienen änkemisen jälkeen kaikki kamat kyytiin. Yhdellä autolla reissu pysyi vähän edullisempana. Kummasti sitä saa trailerin satulakaappiinkin mahtumaan neljä satulaa, kolmet suitset, pari sadeloimea, väkirehut ja harjakassit vararenkaan kaveriksi.

Perillä oltiin hyvissä ajoin, katsottiin missä karsinat olivat ja  käytiin ilmoittautumassa. Possu pääsi letitykseen ja Sissi verkkaan. Vähän se oli taas alkuun pinkeänä, mutta parani työstettäessä ja radalla se kulki jo todella nätisti. Keskiaskellajit jäivät vaatimattomiksi, mutta muuten rata oli oikein hieno. Ratsukon yhteistyö on ollut paikoitellen hankalaa ja kesän treenit olleet vähissä Sissin sairasloman takia, joten rata oli parempi kuin hieno! Poni liikkui rennosti ja tasaisesti. Prosentteja tuli tasan 59%. Se riitti kouluosuudella sijaan 16/34.


Possun vuoroon oli jonkin verran odotteluaikaa, jonka ratsukko vietti varjossa seisten. Sissi ja Possu on kovin erilaisia tässä suhteessa. Possun kanssa huilataan ja tehdään aika lyhyt ja tehokas verkka,  jossa sillä koitetaan saada terävyyttä ja heräteltyä sitä. Sissi taas vaatii pidemmän verkan, jotta sen saa rennoksi ja apujen väliin. Possun verkka onnistui hyvin ja se oli hyvin skarppina radalla. sekin esiintyi hyvin tasaisesti ja siististi, mutta alkutervehdys meni hieman pilalle turhan korjaamisen takia. Prosentit Possulla oli 58,5% ja sijoitus 18/34. Kilpailun taso ei ollut huima, sillä vain yhdeksän ratsukkoa ylitti 60 % tuloksen. Kärkipää erottui kyllä selvästi edukseen.


Kouluosuuden jälkeen ponit pääsivät syömään heiniä karsinoihinsa ja me lähdimme syömään Lahden keskustaan. Ensin haaveena oli Kotipizza, mutta pyörittyämme aikamme keskustassa kännykät ja kepsit nenässä kiinni turistien lailla, nälkä yltyi niin valtavaksi, että siirryimme viereiseen Rossoon. Ei ollut kyllä paljoa jäänyt mieleen keskustasta, vaikka siellä kolme kuukautta asuin kouluaikana. Valjassepän opintoihin kuului työharjoittelu Lahdessa Walhstenin tehtaalla. Pizza maistui ja nautimme kaupunkielämästä ja aurinkoisesta kesäsäästä. Ei sitä edes tajunnutkaan kuinka paljon oli kaivannut hyvää seuraa ja kiireetöntä ruokailuhetkeä kaupunkimiljöössä. Kaupan kautta suuntasimme vielä tallialueelle ponien hoitoon. Suunnitelmissa oli käydä pieni kävely ja laittaa ruuat. Huhut uittopaikasta kiersivät, joten tottakai päätimme lähteä etsimään sellaista. Lopulta porukkaan liittyi pari muutakin ponia ja tarkempi tieto suunnasta. Sopivan köpöttelymatkan päästä tosiaan löytyi ihana järvi, jossa poneja pääsi uittamaan. Taisi olla koko viikonlopun kohokohta! Kivaa oli poneilla, ratsastajilla ja katsojilla.


Kun tytöt olivat riittävän märkiä, lähdettiin takaisin tallille. Tosin pieni kävelytysurakka oli vielä edessä, koska märkä valkoinen poni ja turvekarsina ei ole paras mahdollinen yhdistelmä... Kuiville poneille ohuet loimet niskaan ja karsinoihin syömään iltapalaa. Aamuruuat vielä valmiiksi karsinoiden eteen ja sitten lähdimme etsimään omia kämppiä. Olimme saaneet tuttujen kautta pari pikkuopiskelijakämppää lainaan, joten omat majoituskustannukset eivät kohonneet kohtuuttomiksi ja samalla tuimme köyhiä opiskelijoita.

Aamulla ponit kävi pikku talutuslenkillä ennen estekisan vuoroa. Esteet molemmilla olivat 70 cm ja arvostelu AM5, joten uusinnassa ne korotettiin 80 cm tasolle. Molemmat ponit menivät ihan superhyvin. Oletuksena oli, että koulu olisi se vahvempi, mutta esteet menikin vielä paremmin. Molemmille nollarata sekä perusradalta että uusinnasta! Kumpikin pääsi vähän ratsastamaan aikaakin ja Possun aika riitti ihan sijoituksillekin asti. Possu oli sijalla 8. ja Sissi 12. (9 sijoittui).Suunnitelmissa oli vielä käydä loppuverkaksi uittamassa poneja. Siinä, kun tytöt olivat vaihtaneet sortsit jalkaan ja kisakamat oli jo autoon pakattuina, tuli kuulutus kokonaiskilpailun palkintojen jakoon. Molemmat meidän tytöt sijoittuivat! Sara ja Possu sijalla 7. ja Olivia ja Sissi sijalla 10. Yhtään ei osattu odottaa sijoituksia, vaikka kisat menikin hyvin. Mahtavan päivän ja koko reissun kruunasi vielä uittoreissu porukalla.

kaikki kuvat: Päivi Kankare

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti