keskiviikko 20. elokuuta 2014

235. Suunta ylöspäin

Pitkästä aikaa paremmilla fiiliksillä, vaikka vettää on satanut koko viikon kaatamalla ja joka paikka alkaa lillua. Mutta nyt on monta pientä juttua osunut/osumassa kohdilleen. Teen tästä nyt sellaisen koostepostauksen. Breedersit, poninäyttelyt, Rosen sairastelut ja Minnin myynti, kaikki on kirjoittamatta... Tapahtumia on niin paljon ja koko ajan jonkin sortin väsy päällä, kun sohva vetää magneetin lailla puoleensa.

Ehkä parasta on astutuskauden lopun häämöttäminen. Se on ollut ehkä kesän raskain urakka, varsinkin kun tulokset eivät olleet ihan mitä toivottiin. Kaksi tammaa Ekku on saanut nyt tiineeksi. Kolme vaihtoi oria (Lissu mukaan lukien). Yhdellä on ultra maanantaina (myös Lissulla). Yksi tiineistä on kasvattimme Ohana Elegance eli Kaija. Siitä on nyt kaupat sovittu ja Kaija jää kotiin. Ettei ponit vaan pääse vähenemään Minnin lähdettyä Imatralle ;) Lissu on nyt astutettu siis Halle Laffertyllä, kun Ekun tammat eivät millään alkaneet tiinehtyä. Rose on edelleen tiine rankasta Viikin viikonlopusta huolimatta. Parhaassa tapauksessa siis kolme varsaa ensi kesälle (tai pahimmassa, jos isännältä kysytään).

Breederseistä selvittiin kunnialla. Netta teki koulupuolella tasaiset ja hyvät radat, mutta toiset oli vielä parempia. Kisoissa oli tänä vuonna varsin kova taso ainakin kuusivuotiaissa. Myös osallistujia oli varmaan enemmän kuin koskaan. Kokonaiskisassa Netta oli parhaana connemarana kahdeksas. Rose pääsi kuin pääsikin kisaan mukaan. Ratsastaa sitä ehdittiin vain viikko kunnolla ennen kisaa klinikkareissun jäljiltä. Ekan päivän 90 cm nollilla ja toisen päivän metrissä kaksi puomia. Rose oli jaetulla neljännellä tilalla kokonaiskisassa. Tarmo hyppäsi ekana päivänä myös nollat, mutta toisen päivän yksi puomi toi jaetun kolmannen sijan. Mutta kivaa oli ja ponit oli hienoja. Rose ja Netta siirtyivät laidunlomalle ja Tarmo jatkoi maltillisesti treenejä. Viime viikonloppuna Tarmo selvitti läpi kenttäkisat, vesi toi yliaikaa, mutta muuten poni oli hieno.

Poninäyttelyssä Reetu loisti lauantaina ollen päivän hienoin connemara. Se sai erittäin positiiviset arvostelut ja mamma sai olla ponistaan erittäin ylpeä. Sunnuntaina ei enää menestystä tullut, mutta hieno se oli silti. Tänä vuonna connemarojen vuoden voittaja oli Halle Lafferty. Bis-kehässä poni jäi niukasti neljänneksi. Toivottavasti Lissu saisi varsan tästä upeasta oriista. Lapset oli Possun kanssa ratsastusuokissa mukana ja kumpikin sijoittui omassa luokassaan kolmanneksi. Possu sai kovasti kehuja lapsille soveltuvasta luonteestaan.

Sissi kotiutuu näillä näkymin marraskuussa aivan upean kisakauden jälkeen. Sille ei nyt aleta erikseen metsästää uutta ponikuskia, mutta jos sellainen sopiva tulee vastaan, niin asiaa voidaan harkita. Tarmollekin on nyt mahdollisesti löytymässä uusi ponikuski. Ensi viikolla ollaan viisaampia asian suhteen.

Nyt keräämään voimia huomiseen tallin siivous projektiin... Pihattokin on jo hyvällä mallilla.


2 kommenttia:

 1. Kivaa kuulla kuulumisia! Ponibreedersissä tuntui tosiaan olevan kova taso tänä vuonna!
  Löysikö Minni oikein ponikuskin? Kivaa että Kaija ja Sissi palaavat kotiin ja pidän isosti peukkua Lissun tiineydelle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minni meni äiti-tytär-poniksi. Tytölläkin kyllä ponivuodet muistaakseni loppupuolella. Tarkoituksena kuitenkin valmentautua ja kisatakin.

   Poista