sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

232. Lisää kisoja

Tämä viikonloppu vietettiin koulutuuppauksen parissa. Wiurilan Hevosurheilijat järjestivät kolmipäiväiset seura- ja aluekisat Åminne-areenalla Halikossa. Kisat oli tosi toimivat ja tykkään kovasti mennä nurmella. Perjantaina aloitettiin seuraluokilla helposta C:stä vaativaan B:hen. Kaikki pitkän radan ohjelmia.

Menin Netan kanssa sekä Helpon C:n, Tutustumisluokan kouluohjelma ja helpon B:n Nuorten hevosten kenttäratsastusohjelma. Peppi meni samat ohjelmat myös Possun kanssa. Hienosti hän muisti ihan uudet ohjelmat ja vielä pitkän radan ohjelmat, kaksin kappalein. Se oli nyt myös Pepin eka helppo B-tasoinen rata. Ensin hän halusi ottaa myös Lillin kisoihin, mutta sovittiin, että hän menee kaksi rataa sitten Possun kanssa. Lähtöajat oli niin päin, että mentiin Pepin kanssa peräkkäin, ensin B ja sitten melkein heti perään C.

Netta aloitti radan hyvin, raviosuus oli oikeinkin kiva. Laukassa oli pientä hyytymistä havaittavissa ja se melkein rikkoi, mutta ei kuitenkaan. Prosentteja saatiin 65,625 ja ne riittivät lopulta neljännelle sijalle. Peppi ja Possu saivat 56,875%. Nyt vaan kovasti treeniä, että ohjat pysyy kädessä radallakin ja tyttö muistaa ratsastaa myös aitojen sisäpuolella. Pieni juoma- ja kävelytauko ja valmiina C:hen. Kyllä se pientä paniikkia nostattaa, kun ollessasi edellisellä adalla, kuulutetaan jo valmistautumaan seuraavalle...Onneksi siinä oli kuitenkin tauko välissä.

C:ssä Netta tuntui vielä paremmalta järkyttävästä helteestä huolimatta. Kuvitelin, että se olisi hyytynyt ihan täysin, mutta se olikin parempi. Laukassa hyytyi taas vähän ja rikkoikin jälkimmäisen laukan. Siitä huolimatta prosentiti oli hukeat 68,043, joilla vietiin luokan voitto! Peppi teki siistin ja tasaisen radan Possun kanssa. Prosentit oli 62,826, joilla irtosi ratsukon ensimmäinen oikea koulusijoitus! Harmittavasti Peppi joutui lähtemään uimakouluun eikä päässyt palkintojen jakoon. Kyllä oli onnellinen pikkuratsastaja siitä huolimatta.

Lauantai meni toimihenkilötehtävissä. Muksut hoiti lähetin tehtäviä kuljettamalla arvosteluja tuomareilta kansliaan ja itse toimin tuomarin sihteerinä Vaativassa B:ssä ja Prix De Georges-luokassa. Kauheesti siinä ei kyllä ehtinyt ihailla tyylikästä ratsastusta, kun kirjoitti käsi krampissa kommentteja. Onneksi se helpottui luokan edetessä, kun alkoi oppia tuomarin tyyliä ja keksi hyviä lyhenteitä sanoille...Toivottavasti ratsastajat saivat jotain selvää arvosteluistaan. Rankka päivä tämäkin, kuumuus vei kyllä kaikki voimat.

Sunnuntaina starttasin vielä alueluokissa Tarmon ja Netan kanssa. Tarmo meni saman C:n kuin Netta perjantaina. Se oli taas verkassa tosi jännitynyt ja poukkoili urakalla muiden hevosten lähestyessä. Onneksi verkka hiljeni sopivasti juuri ennen meidän vuoroa molempien luokkien ollessa loppumaisillaan. Ehdin saada ponin kuulolle ja rennommaksi. Radalla se ei onneksi kytännyt mitään, koska aika radalla pyörimiseen ennen aloitusta oli todella vähän. Tarmo teki varsin hyvän radan. Hieman varovaisesti ratsastin lisäyksiin, kun se rikkoi verkassa jatkuvasti laukalle tai vaihtoi laukkaa. Siirtymisiin kaivattiin pehmeyttä ja laukka sai kehuja. Prosentteja kertyi 64,565 ja niillä päädyttiin ensimmäisiksi ei-sijoittuneiksi. Ihan kiva tulos ekaksi aluekoulustartiksi.

Netta oli mukana he B:3- luokassa. Verkkasin aika vähän kuumuudesta johtuen ja samalla ihailtiin muiden suorituksia. Radalla Netta oli vielä perjantaita parempi, vaikka ajattelin, että olisi väsynyt. Kauran ja elektrolyyttien lisääminen on selvästi toiminut, kun poni työskenteli mielellään 30 asteen helteestä huolimatta. Netta ei jämähtnyt radalla lainkaan. Se eteni hyvin, pientä epätasaisuutta taivutuksissa ja toinen laukannosto myöhässä, mutta muuten poni oli ihan super. Ihan heti en muista, koska se olisi ollut noin miellyttävä ratsastaa. Prosentit olivat 65,455 ja se olisi riittänyt viidenteen sijaan. MUTTA... Oikea kannus oli hangannut sen kyljen auki :( Siitä siis hylky. Netalla ei ole koskaan ollut ongelmia kannusten kanssa, vaikka niitä on joutunut käyttämään paljonkin. Nyt, kun poni oli hyvin pohkeen edessä ja kuulolla, niin siten iho ei kestä. Kuuma keli ja jatkuva hikoilu tekevät kyljet alttiimmiksi hankaumille. Ei voi mitään. Nyt vaan hoidetaan kylkeä aktiivisesti ja vältetään kaikkea hankausta. Breedersiin on vajaa viikko. Sinne täytyy saada valekannukset, jottei hankauma aukea uudestaan. Positiivista on, että poni on nyt todella hyvä ja valmiin oloinen. Nyt vain toivotaan, että sama vire jatkuu ensi viikonloppuna.

3 kommenttia:

 1. Äh, taas tästä katosi koko pitkä litania kirjautuessa! Kunpa kaikissa blogeissa saisi kommentoida anonyymisti, siinä kun ei ole vaaraa että teksti katoaa :(.

  Onnittelut hienoista suorituksista ja toivottavasti se Nettakin siitä pian tervehtyy! Tosi harmillinen juttu tuo.

  Pitkän kommentin syy oli postaustoive Pepin ratsastuksista, kiinnostaa kovasti kuinka teillä sujuu yhteistyö, ottaako hyvin ohjeita vastaan? Ratsastaako hän jo itsenäisestikin? Jaksaako Peppi itse hoitaa ponin muutenkin ja kuinka innokas ylipäätään on esimerkiksi treenaamaan kotona tai menemään kisoihin?
  Lisäksi olisi hauska lukea teiltä lähteneiden ponien kuulumisia vaikka pintapuolisestikin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin tsekata asetuksista, että saako ton muutettua (nimim. ihan käsi näiden koneden kanssa), niin että kommentointi onnistuu ilman kirjautumistakin. Kommentteja ja palautetta on kiva saada.

   Postaustoiveet vastaanotettu ja pyritään toteuttamaan pikapuolin. Näitä otetaan mielellään enemmänkin vastaan.

   Poista
  2. Osasin vaihtaa asetukset niin, että anonyymistikin voi kommentoida.

   Poista