torstai 2. toukokuuta 2013

84. Estetreeniä

Tänään oli pitkästä aikaa Annan estevalkku. Vähän harmi, kun mun "ykkös"ratsut oli eilen juuri hypänneet, joten ne eivät päässeet tänään mukaan valkkuun. Onneksi poneja riittää ja valinta oli tällä kertaa Minni. Tarvoitteena saada vain helppo ja onnistunut harjoituskerta alle. Ja se onnistui! Minni ei epäröinyt yhtään, se oli reipas ja kuuliainen. Selvittiin ongelmitta kaikki linjat ja ratakin läpi. Korkeus ei ollut päätähuimaava, vain noin 50-60 cm. Eiköhän se tästä taas lähde :)

Päivällä treenattiin taas Glown kanssa gramaaneilla. Tehtiin vähän tempon vaihteluita ja siirtymisiä. Poni oli oikein rento ja mukava. Ravissa oli hyvä tahti ja laukkakin pyöri oikein hyvin. Glow oli superhieno tänään. Myös Fay pääsi testiin. Juoksutin sitä ensin hetken, mutta tamman ollessa oikein järkevä ja rauhallinen, kiipesin kyytiin. Käynnissä toimi kivasti, vähän vielä epätasainen ja haki muotoa. Toki myös maisemia piti katsella. Ravissa koitti vältellä hommia urakalla. Kiskoi päätä alas, jarrutti, koitti pukittaa tms. Sellaista pientä kiemurtelua ja hangoittelua. Kun hommat vaan jatkui temppuilusta huolimatta, niin rentoutui ja alkoi liikkua huomattavasti tasaisemmin. Pätkittäin oli oikein kiva. Laukkaa otettiin ihan pienet pätkät, kun alkoi jo väsyä. Oikea laukka ei meinannut nousta millään, mutta pyöri kivasti kyllä kun nousi.

Valkun jälkeen keventelin ja taivuttelin Sissin läpi. Hyvin se rentoutui ja toimi, joten hyvillä mielin kisoja kohti :) Tarmo pääsi myös pikaiseen läpiratsastukseen. Pientä keskittymisongelmaa herran kohdalla ja virtaakin olisi riittänyt, mutta hyviä pätkiäkin tuli paljon. Pitäisi itse vaan muistaa, ettei jää pitämään ja vetämään, vaan vaatii pidätteen läpi ja MYÖTÄÄ. Lopuksi vielä Lissun harjaus. Varsaa ei ole tullut vieläkään, mutta vahatipat on muuttuneet maitotipoiksi ja tamma oli illalla vähän levoton. Nyt siis tarkistamaan tilanne ja hetkeksi nukkumaan, jotta voi nousta yöllä tarkkailemaan tilannetta.

1 kommentti:

  1. Hei! En millään löydä tältä blogisivulta yhteystietojasi. Minulla olisi sinulle haastattelupyyntö, voisitko ottaa yhteyttä vaikka meilitse kirsi.haapamatti (at) gmail.com

    Kiitos!

    VastaaPoista