keskiviikko 1. toukokuuta 2013

83. Back in business =D

Jee viimein kisaamassa! Sissi ja Rose kävivät Anisissa alue-estekisoissa hyppäämässä 90 cm. Kauden ekat kisat ulkokentällä. Anisissa on aina yhtä mahtavaa hypätä ulkona, kenttä on niin iso, että aina mahtuu tekemään hyvät tiet. Pohja on myös ihan super. On kyllä ylivoimaisesti mun suosikkikisapaikka. Eikä tarvii edes vetää kotikenttänä kotiin päin ;) Suosikkimaneesi on kyllä Ratulla, tilava, valoisa ja erittäin hyvä pohja. toki tykkään mennä myös kotikentällä. Se on kuitenkin tällaiseksi "pikkutallin" kentäksi ihan tosi hyvä.

Mutta takaisin kisoihin ;) Sissi oli luokan eka lähtijä. Poni tuntui verkassa oikein hyvältä eikä radallakaan ollut mitään ongelmia. Ekalla esteellä tuli puomi alas. Poni ei vissiin ollut ihan herännyt radalle...Paikka ja tempo olivat hyvät, mutta hyppy oli löysä ja puomi tuli ihan ryminällä alas. Sissi onneksi skarppaa tosi hyvin. Se on tosi varovainen eikä pudota mielellään, joten seuraavalle esteelle nousi kyllä hyvin ylös. Radan jälkeen mietin, että olisi varmaan tarvinnut ottaa vielä viimeinen verkkahyppy ihan juuri ennen radalle menoa. Nyt seisoskeltiin hetki portilla odottelemassa. Poni eteni radalla rennosti ja hyvässä temmossa, ei kytännyt isoja ja värikkäitä johteita eikä yleisöäkään. Perusradan toiseksi viimeisenä esteenä oli vihreä-valkoinen trippeli, jota poni sitten päätti vähän katsoa ja siihen tuli hieman pieni hyppy. Lähdin työntämään sitä vähän turhan paljon viimeiselle esteelle, jolloin askel ei sopinut lainkaan ja puomi tuli alas. Kyllä toi 90 cm ylittyy niin helpon tuntuisesti, että ehkä me kohta uskaltaudutaan myös 100 cm radalle. Nyt pääsee onneksi treenaamaankin, kun kotonakin käy valmentaja säännöllisesti hypyttämässä.

Rosen kohdalla oli vähän ehkä epävarma olo, kun viimeksi homma meni ihan kammottavaksi säätämiseksi. No nyt oli kyllä ihan eri poni alla. Verkassa se koitti rynniä esteille eikä olisi suostunut kävelemään lainkaan. Sen raakuuden huomaa kuitenkin hyvin vielä kaarteissa, kuinka ei jaksa kantaa itseään, vaan vähän menee etupainoikseksi ja kaatuu sisälavalle. Radalla eteneminen oli erittäin sujuvaa. Mitään esteitä se ei kytännyt, vaan meni luottavaisesti. Yksi pudotus sillekin tuli, mutta se oli taas kuskin moka. Miten voikin olla, että ei vaan ikinä laske niitä suhteutettujen välien askelia ratsastaessa radalla. Nyt suhteutetun eka este oli aaltolankun sisältävä pysty. Itse keskityin hieman liikaa siihen, koska poni on kerran kieltänyt ulos aallolle. Hypystä tuli hieman pieni ja koska kuski ei sitten tehnyt mitään, tuli seuraavalle okserille ihan tyhjä etäisyys ja puomi tuli alas. meidän kotivalmentaja Anu lupasi radat nähtyään, että taidetaan taas treenata näitä välejä ;) Mutta muistin sentään korjata Sissin radalla tehdyn virheen. myös Roselle tuli pieni hyppy trippelille, mutta nyt maltoin odottaa ja kas askel sopi ja seuraavasta hypystä tuli hyvä! Ehkä tässä tätikin siis vielä oppii... Toisaalta oli hyvä, että uusintaa ei tarvinnut ratsastaa, koska isolla kentällä tiet on pitkiä ja hyppyjäkin oli 13 kappaletta, jos uusintaan pääsi. Ensi kerralla sitten yritetään tsempata ja ratsastaa puhtaasti.

Kisojen lisäksi ratsastin vähän Jiillä isännän avustaessa. Ekat ravitkin otettiin. Se on kyllä jotenkin niin leppoisan oloinen jätkä! Ei uskoisi, että se on ruunattu kuukausi sitten ja ikää on vasta kolme. Jii on muuten myynnissä ;) Tosi kiva nuori mies!

Myös Lenni sai kärryt kolmannen kerran peräänsä. Nyt homma on sillä tasolla, mitä yleensä on ollut aloittaessa. muiden kohdalla. Poni kävelee rennosti ja osaa kääntyä sekä pysähtyä. Avustajiakaan ei ollut kuin yksi enää. Ensi kerralla mennään jo vähän pidempi lenkki, kun nyt ollaan vaan kierretty oman kentän ympäri (ulkopuolelta siis).

Näiden lisäksi toivotettiin tervetulleeksi myös seuraava ratsutettava, 4-v. pv-tamma Fay, treenattiin Netan kanssa kisoihin (niihin on enää kaksi päivää!!!) ja pidettiin tuntia. Onneksi tänään oli reipasta talliapua tarjolla, kun Sonja ja Ade siivoilivat karsinat ja pihaton. Luksusta! Vielä olisi tiedossa varsavalvojaisia, sen verran isot vahatipat oli muorilla illalla, että eiköhän se ala jakautua. Jännää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti