lauantai 7. kesäkuuta 2014

227. Laidunkauden avaus ja koulukisat

Varsulit on nyt olleet jo viikon laitumella Pettilässä. Tulee aina niin hyvä mieli, kun saa vietyä ponit kesäparatiisiin. Siellä tunnelma on niin leppoisa ja puitteet ihan mahtavat. Paikka olisi ihan täydellinen, jos sijaitsisi meidän tontilla. Varsat saavat nautiskella koko kesän laidunelämästä Vermon Poninäyttelyä lukuunottamatta. Tai Reetun nyt ilmoitin mukaan. Reino saa mennä Connemarayhdistyksen omaan näyttelyyn, jos menee mihinkään. Katsotaan vähän miten kehittyy kesän aikana. Reetu näyttää hyvältä. Ehkä jopa vähän paksulta. Ilmoitin myös Ekun mukaan näyttelyyn, mutta katsotaan sitten kannattaako lähteä. Jos astutuskausi laihduttaa sitä kovasti, ei ole mitään järkeä mennä ihmisten ilmoille. Vielä se on hyvässä kunnossa ja ruoka onneksi maistuu, joten olen toiveikas.

Varsojen lisäksi Pettilään pääsi muutama yksäri. Suurin osa omista pääsee vasta elokuussa breedersin jälkeen lomalle. Lissu saisi mennä heti kun suvaitsisi tiinehtyä. Tai nyt on taas kiima ohi, joten pari viikkoa voisi hyvin olla ja sitten tulla kotiin ultraan. Katsellaan mitä tehdään. Kotipiha on vähän tyhjempi, mutta vierailevia ratsutettavia ja astutettavia on sen verran, ettei työt pääse loppumaan. Ehkä Possukin voisi lähteä tässä alkukesästä lomalle ja palailla hommiin, kun kotona tilanne rauhoittuu. Olisi niin helppoa, kun kotona olisi riittävästi laidunta kaikille koko kesäksi.

 
Viime viikonloppuna olitiin aluekoulukisoissa Minnin ja Netan kanssa Anisissa. Luokat oli niin hassusti valittu, että He A oli helpompi kuin He B. Mentiin siis molempien kanssa A:han. Osaahan ne vaadittavat kuviot, mutta liikkeet ja muoto ei taida ihan kärkeen riittää. Pääasia, että saadaan ratoja vaan alle ennen breedersiä. Minni oli vuorossa ensin. Se oli verkassa ihan tosi hyvä. Kuuliainen ja rento. Radalla se kuitenkin jännittyi. Tuomarikoppi oli pelottava ja mainokset päädyssä. Lisäksi liike kärsi juuri lanatusta pohjasta. Minniltä irtosi juuri pari päivää ennen  kisoja toinen etukenkä. Verkaas poni liikkui oikein hyvin, mutta radalla pohja oli sen verran tiiviimpi, että askel oli entistäkin töpömpi. Lisäykset ei lähteneet lainkaan ja muoto vaihteli. Laukanvaihto käynnin kautta meni ihan pipariksi, kun poni pysähtyi kyttäämään tuomarikoppia.  No hyväksytty saatiin eikä oltu edes viimeisiä. Prosentit oli jotain 55,8 luokkaa.

Netta oli ihan pöllö. Tämä oli meidän kauden eka kisa. Poni oli todella pörheänä, siis Netta joka on normaalisti kuolluttakin rauhallisempi. Nyt se ei kävellyt verkassa lainkaan. Odotin vain koska se vinkaisee, pieraisee, pukittaa ja poistuu paikalta. No ei tehnyt sitä, mut tuntui siltä. Olin verkkaamassa vähän turhan aikaisin enkä oikein uskaltanut verkata sitä kunnolla, ettei väsy. Jos pörheys loppuu, saan kantaa ponin läpi radan. Virtaa riitti onneksi radallekin asti ja itse olin kovin tyytyväinen poniin. En joutunut kertaakaan käyttämään verkass araippaa herättelyyn eikä radallakaan tarvinnut yhtään kertaa muistuttaa kannuksella etenemisestä. Poni oli tosi kiva. Mutta tuomarien mielestä se ei ollut avuilla. No joo olihan se vähän pinkeä, mut lähe sjoka kohdassa luki toisella tuomarilla "ei per. annossa". Rikkoja ei kuitenkaan tullut yhtään ja radan jälkeen oli hyvä fiilis. Ensi kerralla verkataan lyhyemmin ja paremmin poni läpi. Nyt prosentit oli 56 ja jotain.

TREENIÄ LISÄÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti