maanantai 14. huhtikuuta 2014

215. Tylsät, kuvattomat postaukset jatkuu...

Edelleen uusi läppäri on hankkimatta, joten postaustahti on laittoman harva ja postaukset kuvattomia. Ehkä jo ensi viikolla saisi asian korjattua. Tosin rahareikiä on useampiakin. Tarkoituksena olisi kesän aikana saada toinen pihatto tehtyä ja samalla tietysti tarhan pohja sekä aidat pitää tehdä uusiksi. Suunnitelmia ja haaveita olisi niin paljon tallin ja toiminnan kehittämiseksi. Ei puutu kuin rahat toteuttamiseen. Lottovoitto esimerkiksi auttaisi asiaa.

Haaveilusta viime aikojen tapahtumiin. Hommat on aloitettu pikkuhiljaa uusien projektien kanssa. Näin alkuun ihan talliin ja rutiineihin totuttelua, eiköhän siitä päästä nopeaan ihan kunnollakin hommiin. Napero on rauhoittunut ja rohkaistunut, Pargala on myös rauhoittunut paljon, mutta satulaongelma on edelleen olemassa. Tarmon hyppytauko loppuu torstaina Annan valkkuun. Minnille on taas löydetty vähän parempi kuolain, jolla se on vähän tasaisempi.

Valkkuja on ollut kotona nyt esteillä Anun pitämänä. Itse en ole niissä nyt ollut, mutta muu porukka hyvinkin aktiivisesti, osallistujia on ollut sellaiset 6-10, mikä on aika hyvin tämän kokoiselta tallilta. Krissen kanssa ollaan jatkettu koulutreenejä. Tarmo on välillä ollut tosi sitkeä edestä, mutta joka valkusta on kyllä jäänyt ihan hyvä mieli lopulta. Muotoa kun on koitettu saada ryhdikkäämmäksi, niin siitä on tullut epätasaisempi. Eiköhän se siitä tasaannu, kun saadaan voimaa pitää niska ylhäällä ja kantaa itseään paremmin. Oreilla alkaa selvästi olla kevättä rinnassa ja viime aikojen hevosmuutokset ja sen myötä tarha/karsinamuutokset on lisänneet levottomuutta. Onneksi molemmille ruoka kelpaa hyvin vielä.

Viime viikonloppuna oli paljon aktiviteetteja. Lauantaina aamusta käytiin Pepin kanssa harjoituskoulukisoissa. Peppi meni Possulla He C:1:sen. Toinen laukka nousi väärin ja lisäykset saisi olla selvempiä, mutta koko ajan paranee. Vain väärästä nostosta 4 ja lopun voltista ja lopputervehdyksestä seiskat! Kisoista tukka putkella kotiin Airan pilatestunneille. Menin Ekulla ja treenattiin vähän avoja ja väistöjä tällä kertaa. Alkuun en meinannut saada sisäjalkaa läpi, mutta kun Pappa tajusi mihin ollaan menossa, niin alkoi sujua. Kyljet oli kovassa käytössä ja lonkat piti muistaa pitää auki. Vasenta pohjetta poni väisti paremmin ja kyllä tulikin hienoja väistöjä! Vanhalla herralla jalka nousi. Kyllä se sitten väsyikin eikä laukka enää jaksanut oikein pyöriä. Ratsastuksen jälkeen pääsin hierontaan. Airan mies on fysioterapeutti, joka korjaa mm. kävelyä, seisomista jne. sekä tekee hierontoja ratsastuspilateksen tueksi. Lonkan koukistajat tuli avattua ja niska-hartia-seutua pehmitettyä. Vettä pitäisi juoda enemmän, jotta lihakset ei menisi niin kramppiin. Oli kyllä antoisa päivä jälleen hyvässä seurassa.

Sunnuntaiaamu alkoi jo klo 9 Ypäjällä ponioripäivillä. Meidän Lenni oli näytillä viiden muun connemaran kanssa ja olin luvannut esittää sen. Lenni käyttäytyi koko päivän pienen enkelin tavoin. Se sai koko porukan huonoimmat arvostelut ollessaan todella keskenkasvuinen. Liikkeitäkään se ei esittänyt kuten aiemmin. Olisko ollut huono kasvuvaihe tai pitkä matka jäykistänyt. Laukkakin oli vain ristilaukkaa, joka kielii huonosta tasapainosta. Lenni ei ehkä ole niin hyvärakenteinen connemara, mutta liikkua se kyllä osaa. No kilparuunana sen tulevaisuus on enemmän kuin hyvä. Ja tämä reissu kyllä näytti, että pää kestää kilpaponin elämää. Mutta aikaa se tarvitsee ja paljon. On se niin kesken vielä. Seula oli tiukka ja kuudesta oriista vain kaksi sai luvat. Jälkipyykki velloo tietty ht-netissä valtoimenaan.

Ypäjän reissun jälkeen iltapäivällä oli Anun hyppytreenit ja Tarmon hieronta. Hypyt sujui kaikilta hienosti. Tarmolla oli selkä oikealta aika jumissa ja niskassa oli myös kireyttä. Niskan alueen jumeja en kyllä yhtään ihmettele, kun poni kulkee korvat niskaa myöden hampaat irvessä muiden joukossa. Kaikki ärsyttää sitä nyt. Kevät...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti