sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

106. Koulutuuppausta Lohjalla

Lauantaina oltiin Sissin ja Netan kanssa aluekoulukisoissa Lohjalla Laakspohjan kartanolla. Sissin kanssa menin He A:2 ja Netalla He B:3. Onneksi eka startti oli vasta yhden jälkeen, niin sai aamulla vähän nukkua pidempään. Sissin pesunkin hoidin vasta aamusta. Kovin hyvät odotukset ei ollut Sissin suhteen. Suu on ollut hankala ja muutenkin ratsastuksessa tuntuu olevan taas huonompi vaihe. Ei vaan suju enkä osa amitään varsinaista syytä sanoa. Nyt saa poni vähän aikaa vetää henkeä ja hoidetaan vielä hampaat kuntoon, niin josko loppukesästä taas alkais toimia. Melkeen jo päätin vaan astuttaa tamman ja antaa olla...Mutta kyllä me vielä näytetään! Yritän nyt vain pitää mielessä, että tämähän oli molemmille ensimmäinen aluetason HeA ikinä.

Sissin kanssa saatiin radalta palautetta, että keskiaskellajit ei ole riittävät, tahti kiihtyy, ei ole ihan tasapinossa siirtymisissä, jännittyy ja kuumenee. Väistöistäkin väitettiin, ettei väistä :( Ei siis kovin positiivista luettavaa. Kaiken muun lisäksi unohdin radan (eka laukkaympyrä) ja uudesta nostosta tuli väärä laukka...Tuloksena vain 55.775%. Onneksi kuvissa poni näyttää paremmalta miltä se tuntui. Ei kyllä ollut meidän päivä. Eniten tässä harmittaa, kun itsekin tietää, että koko homma ei toimi, mutta ei tiedä mitä pitäisi korjata ja mikä mättää. Tunne ei vain ole sellainen mitä se on ollut.


Netta oli verkassa vähän kyyläilevä. Kaikkea piti katsella ja varsinkin laukka meinasi pudotaa joka välissä, kun piti niin katsella niitä maneesin seiniä... Verkassa poni oli kuitenkin ihan reipas ja kiva. Radalle mennessä se juuttui taas täysin. Luokka oli avoin nuorille hevosille, joten raippakin sai olla mukana radalla. En kuitenkaan kehdannut käyttää sitä niin paljoa kuin olisi ollut tarvis. Meno oli todella tahmeaa. Kuviot sujui hyvin, mutta ponin olisi pitänyt olla paremmin pohkeen edessä. Prosentteja tuli 62 ja rapiat eli ihan ok. Nyt vaan pohtimaan millä keinoin saataisiin Netta motivoitua liikkumaan ihan omin avuin radallakin... Se olisi muuten niin todella hieno, mutta tahmeus on iso miinus. No kokemusta vaan lisää, tämä oli kuitenkin Netan ensimmäinen He B-tason rata.

verkassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti